'Luksusfælden'-Anders ikke alene om gælden: Eks’en betaler stadig - Her & Nu

'Luksusfælden'-Anders ikke alene om gælden: Eks’en betaler stadig

Slagteriarbejderen fra Thisted blev skilt fra konen kun et halvt år efter bryllup, som der blandt meget andet blev optaget lån til. Slukøret stod han tilbage med underskriften på 31 lån til en værdi af 400.000 kroner.

Af Kenth G. Madsen - 7. april 2020 kl. 20:57

I desperation over en kæmpe gældsbyrde meldte Anders Ravn fra Thisted sig frivilligt til ‘Luksusfælden’ for at lade sig kølhale af de økonomiske eksperter i håbet om at komme oven på igen. 31 forskellige lån til en værdi af 398.000 kroner havde han skrevet under på, og kun en lille del af kreditorerne fik deres afdrag. En stor del af gælden var opstået på baggrund af, at den 24-årige slagteriarbejder blev gift og skulle etablere sig for lånte penge. Forholdet varede dog kun et halvt år.
– Alle lånene kom vi op at skændes over, og så arbejdede jeg i Norge. Distancen mellem os var ikke godt for forholdet. Til sidste ramlede det hele, siger Anders Ravn om årsagen til bruddet.
LÆS OGSÅ: Linse i stor sorg: Har mistet Jytte
I aftenens afsnit af ‘Luksusfælden’ anbefalede rådgiverne som det første Anders at ringe ekskonen op med henblik på at bede hende om at vedgå sig sin del af gældsbyrden. Og efter en vellykket telefonsamtale indvilligede ekskonen i at betale 500 kroner hver måned.
– Og hun overholder afdragene, konstaterer Anders, hvis livsstil efter skilsmissen bestod af arbejde og efterfølgende ti timers spil foran computeren, mens han spiste pizza, is, chips og skyllede det hele ned med tre gange to liter cola. Hver dag, og det kostede dyrt.
LÆS OGSÅ: Gustav og Kenneth skal være forældre til en lille pige
Eksperterne bad ham om at aflevere computeren en måneds tid i deres varetægt under den økonomiske kur. Og da viljen til at ændre sin livsstil var til stede hos ham, gik han med til det.
– I dag spiller jeg kun 2-3 timer om dagen og bruger tid på at spille fodbold på græs og være sammen med vennerne. Jeg er faktisk glad for at komme ud og være lidt mere social frem for at sidde ved computeren hele tiden, indrømmer slagteriarbejderen, der overholder eksperternes råd til punkt og prikke.
– I dag har jeg fået sundere livsstil, hvor jeg spiser æbler og gulerødder, hvis jeg bliver snack-sulten. Cola-forbruget er reduceret til en to liters om dagen. Jeg er gået all in på det, siger Anders, der er begyndt at se en kvinde, som han dog ikke er blevet kæreste med endnu. Han går stadig rundt med drømmen om at stifte familie.
LÆS OGSÅ: Hornsleth træt af Wafandes opførsel: Det er irriterende at høre på
– Det er en meget stor lettelse, at alle kreditorerne får deres penge, så jeg om cirka to år kan ånde lettet op. Men det er faktisk ikke så svært, og jeg har ovenikøbet penge i overskud, siger Anders, der hver måned må slippe 10.000 kroner af sin løn til kreditorerne.
Men målet om at få det bedre med orden i de økonomiske sager er lykkedes til fulde. Og hans mor Maibritt, der også medvirkede i programmet, har fået en meget gladere dreng tilbage.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-Lea lukker munden på sine følgere med et helt nyt billede