Lukning af restauranter får store konsekvenser for Umut: Jeg får ingen løn

Umut Sakarya har lukket sine tre spisesteder, og det får store konsekvenser.

Af Rikke Lynge og Lærke Stræde - 22. marts 2020 kl. 18:55

Vinder af ‘Masterchef’ og ‘Vild med dans’-danser Umut Sakarya, der ejer Guldkroen, Guldgrillen og Guldkebab, må ligesom alle andre restauranter lukke for en stund. I et Instagram-opslag skriver Umut:
– Det er med allerstørste beklagelighed og smerte, at vi bliver nødt til at lukke vores elskede kro, grill og kebab ned på ubestemt tid. Det kommer til at have nogle voldsomme konsekvenser for en lille virksomhed som vores.
LÆS OGSÅ: ‘Forsidefruer’-Tina: Det er rigtig svært lige nu
Til Realityportalen fortæller Umut, hvordan de vil forsøge at mindske tabet på bedste vis.
– Vi kører stadig med takeaway med de fuldtidsansatte, som vi stadigvæk har. Sådan så vi ikke havner ud i noget lort. Og så har vi besluttet i ledelsen, at vi ikke laver nogle fyringer. Vi vil gerne være der for vores ansatte og prøve at se, om vi ikke kan løse det her sammen. Det er jo faktisk ret dumt rent forretningsmæssigt, men rent menneskeligt giver det god mening. At man ikke overlader dem til sig selv, fortæller Umut.
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe er igen single

Artiklen fortsætter under billedet.


LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-dommer bestjålet på danseskole
For at personalet stadig kan få sin løn, har Umut og hans medejer Frank Svärd taget en stor beslutning for dem selv.
– Vi har besluttet, at vi ikke skal have løn i et halvt år, for det kan jeg godt undvære. Jeg bor i en 2-værelses andel, som koster 3.000 kroner om måneden, så det er ikke så slemt for mig. Men når man har kone og børn, så er der selvfølgelig flere penge, der skal op af lommen.
LÆS OGSÅ: UH! Nu er kønnet på Geggos baby afsløret

Udgifter for en halv million om måneden

Umut trøster sig ved, at alt er købt og betalt, så han frygter ikke, at han må dreje nøglen om lige foreløbig, men på længere sigt kan konsekvensen af de tre lukkede spisesteder blive stor.
– Vi kan først og fremmest ende med at have en stor gæld, men heldigvis skylder jeg ikke noget til nogen, vi har ikke noget lån, vi har ingenting. Så alt det, vi har, det er købt og betalt. Så derfor har vi en lettelse. Og i og med at vi kører med takeaway, hjælper det en lille smule. Vi gør det bedste for, at vi kan have en normal hverdag for vores ansatte.
LÆS OGSÅ: BABY NEWS: Sandra har født en velskabt dreng
Indtil videre er stemningen høj hos de ansatte, og alle forsøger at holde hovedet højt.
– Stemningen er, at man tager det som en mand uden at efterlade nogen. Vi tager hele flokken med, og så ser vi, hvor det ender. For der er ikke noget andet at gøre. Men altså, vi har udgifter til en halv million per måned, og hvis det fortsætter i et halvt år, så er der ingen tvivl om, at så må man lukke ned. Men vi forsøger at være omstillingsparate, så det ikke ender derud.
LÆS OGSÅ: Berørt ‘Robinson’-vinder: Her blev min mor slået ihjel

 

Vis dette opslag på Instagram

 

@mememagerietsandenprofil ?????

Et opslag delt af Umut Sakarya (@umutsakarya) den