Lucas fra ‘Nybyggerne’ taler ud om sin seksualitet: Vil ikke sættes i bås

Lucas fra ‘Nybyggerne’ ønsker ikke at at sætte label på sin seksualitet. Han er bare til Martin.

Af Lotte Knudsen - 24. oktober 2021 kl. 12:55

På den lokale cafe, Sokkelund på Frederiksberg, mødte Lucas første gang Martin. Lucas var lige blevet ansat som tjener på caféen og havde ingen idé om, at kollegaen Martin i fremtiden ville blive hans livs store kærlighed. Han boede nemlig sammen med sin pigekæreste og havde helt andre planer for fremtiden.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: ‘Robinson’-deltagere fik medicin midt om natten

– Da jeg mødte Martin, vidste jeg ikke, at jeg ikke kun var til piger. Min kærlighed til ham kom først senere hen, da min daværende pigekæreste og jeg var gået fra hinanden, forklarer Lucas Lohmann, 32, og fortsætter:

– En aften, efter at Martin og jeg havde lukket cafen, tog jeg chancen og lavede det første move på ham, og efter den aften var jeg solgt, forklarer Lucas.

LÆS OGSÅ: Efter alvorlig skade: Sådan går det Tina Lund i dag

Sommerfulgene i maven skræmte heldigvis ikke Lucas.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Cecilie Hother fortæller om sit eventyr.

– Det var meget naturligt for mig at blive forelsket i en mand. For min forelskelse til Martin, føltes bare rigtig, forklarer han.

Der skulle dog mere end ord til at overbevise Martin.

– Jeg tænkte, at Lucas bare havde brug for at prøve lidt forskelligt af, men da jeg kom hjem efter mit udvekslingsophold i USA, troppede han op ved metroen, og der blev jeg overbevist, slår 31-årige Martin Storgaard fast.

LÆS OGSÅ: WHAT! Så meget har Simon Jul tabt sig

I Danmark findes der et hav af definitioner vedrørende seksuel orientering. Heterosekuel, homoseksuel, panseksuel og mange andre. For Lucas føles det dog unaturligt at sætte en definition på sin seksualitet.

Drøm om regnbuefamilie

– Jeg synes, at det er lidt svært med alle de forskellige seksualiteter, som der findes efterhånden. Jeg har svært med at identificere mig med en bestemt, og sætte en label på min seksualitet, men respekt for, at andre har det på en anden måde, forklarer Lucas, som ser sin seksualitet meget ukompliceret:

– Jeg er egentligt bare til Martin, og så tænker jeg ikke mere over det.

LÆS OGSÅ: Esben Dalgaard opdagede knude efter vægttab i tv-program

At bekende kulør er, ifølge parret, en ting, som de gør for andres skyld.

– Jeg tror ofte, at en definition er til for at gøre det nemmere for andre at forstå. Vi lever jo bare, som vi er. Det er ikke så vigtigt, hvad vi er, men mere hvem vi er, forklarer Martin. Både Martin og Lucas pointerer dog, at de intet problem har med at blive identificeret som homoseksuelle. Og de håber på i fremtiden at udvide familien.

– Vi vil gerne skabe en regnbuefamilie, men vi har ikke nogen mor eller mødre i ærmet, så det er en drøm, og noget som ligger ude i fremtiden, fortæller Lucas. Parret håber på, at vinde huset i ‘Nybyggerne’, så det kan skabe rammerne for deres fremtidige familie.

LÆS OGSÅ: Esben Dalgaard opdagede knude efter vægttab i tv-program