'Love Island'-stjerner åbner op: Kræften fylder meget

Realitydeltagerne har haft kræft helt tæt inde på livet.

Af Jonas Sand - 28. marts 2019 kl. 19:28

Rasmus Billing Birnbaum har kastet sig over et nyt indsamlingsprojekt, efter han sidste år gennemførte en stor indsamling af blandt andet fodboldudstyr til afrikanske børn.
Den tidligere ‘Singleliv’-deltager afholder den 5. april Støtteshow 2019 på Rosie McGee`s i København, hvor hele den danske realitybranche er inviteret til en stor fest, og denne gang samler han ind til Knæk Cancer.
LÆS OGSÅ: ‘Vi er bare mænd’-stjernens store sorg: Jeg ønsker det ikke for min værste fjende
Numse-Rasmus har i den forbindelse fået støtte fra en stor del af den danske realityverden, hvor en række realitydeltagere har meldt sig som protektorer for projektet. En af dem er ‘Love Island’-deltageren Julie Melsen, der som så mange andre desværre selv haft sygdommen helt tæt på sig.
– Jeg har valgt at takke ja til tilbuddet om at blive protektor til Knæk Cancer-støtteshowet, fordi jeg synes, det er et vigtigt emne at støtte op omkring. Da både min mormor, morfar, farfar og farmor døde af kræft, har jeg personligt også selv haft det tæt ind på livet, siger hun og fortsætter:
– Det er helt sikkert det vigtigste emne at skabe opmærksomhed omkring ifølge mig selv. Så derfor er det en ære for mig at stille op og støtte alt, jeg kan, for at knække cancer.
LÆS OGSÅ: Numse-Rasmus: Her er status på mit Afrika-bryllup

Artiklen fortsætter under denne video fra ‘Singleliv’, hvor Numse-Rasmus åbnede op for sin følsomme side.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-par er blevet forældre

Oliver: Kræften fylder meget

Julie er dog ikke den eneste ‘Love Island’-deltager, der har oplevet, at kræften tog et familiemedlem. Det samme har Oliver Erngart.
– Min baggrund for at være med bunder i, at min mormor har haft brystkræft to gange og fået brystbevarende operation og stråling som behandling. Hun er heldigvis kommet igennem det og lever den dag i dag. Min mor har arvet genet, så hun går til årlig mammografi, siger han.
Det er dog desværre ikke alle hans nærmeste, der har været lige heldige efter mødet med kræften.
– Min farmor døde desværre af kræft, da hun røg som en skorsten. Og en af mine gode barndomsvenners mor har selv været hårdt ramt af kræft, men er kommet stærkt igennem det efter en masse kemoterapi. Min højt elskede farfar prostatakræft, som havde bredt sig til kræft i hele kroppen.
LÆS OGSÅ: Knust Fie Laursen: Han er færdig med mig
– En af mine andre gode kammerater fra efterskolen har desværre mistet sin mor til kræft, og jeg skriver til ham hvert år for at sende ham alle de varmeste tanker, så han ved, jeg tænker på ham og hans familie. Jeg har en veninde, hvis storesøster ligger og kæmper med kræft, og jeg har også sendt hende en masse varme tænker igennem den hårde process.
Derfor var Oliver også beæret over, at han fik mulighed for at støtte op omkring projektet.
– Kræft fylder meget for mig, så jeg vil til enhver tid hjælpe, når det handler om kræft, da det er så stort et problem. Jeg er beæret over, at Rasmus har taget kontakt til mig. Det betyder meget for mig, og glæder mig utroligt meget til at medvirke til Knæk Cancers støtteshow, slår han fast.
LÆS OGSÅ: Fie Laursen flytter sammen med ny kæreste: Indretter børneværelse

Josefine: Sagen kan ikke støtte nok

Også Josefine von Spreckelsen fra ‘Love Island’ takkede ja, da Rasmus inviterede hende med i projektet.
–  Jeg har valgt at være protektor, fordi jeg først og fremmest synes, det er en god sag. Jeg er af den mening, at man skal gøre, hvad man kan for at hjælpe og gøre en forskel, hvor man nu kan. Det er vigtigt, at personer som os i tv-branchen kan stå sammen og bruge vores baggrund til et godt formål.

Josefine fra ‘Love Island’ har også sagt ja til at støtte op omkring det gode formål. (Foto: Janus Nielsen)


– Kræft er noget, som kan ramme os alle. Det kan ramme dig som mig. De fleste af os har desværre oplevet, at enten en selv eller en pårørende rammes af denne forfærdelige sygdom, og jeg er sikker på, at vi alle kan være enige om, at det om at der en sag, som ikke kan støttes nok. Jeg er rigtig glad for at være protektor og for at kunne bidrage med mit til kampen mod kræft, siger hun.
Hvis du ønsker at være en del af Støtteshow 2019 kan du læse mere om det her, og hvis du bare ønsker at støtte projektet og donere penge direkte til Knæk Cancer, kan det gøres her.
LÆS OGSÅ: Numse-Rasmus med i DR-program: Jeg er en lonely wolf
I videoen herunder kan du se Oliver og Julie tale ud om deres brud.