Louise: Jeg troede, jeg skulle være grim og kedelig

På 7 år har Louise ændret udseende, flyttet til Fyn som alenemor, fået ny kæreste og nye udfordringer med sønnen Sebastian der har adfærdsvanskeligheder.

Af Maiken Støvring - 8. november 2012 kl. 17:30

Louise Papanicolas har udviklet sig helt vildt de sidste 7 år. Da vi mødte hende første gang i ‘De unge mødre’ så hun med egne ord “ud af helvedes til”, hvilket ikke er tilfældet idag.
– Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg lod det stå på så længe, nok mest af alt fordi jeg troede, at nu var jeg mor, og så skulle man bare være fed, grim og kedelig, men efter jeg fik Tobias, fandt jeg ud af at det ikke behøvede at være sådan. OG jeg begyndte at gøre lidt mere ud af mig selv og fandt ud af, at jeg fik det psykisk godt af ikke bare at lige udskidt æblegrød hver eneste dag, fortæller hun.
Det er ikke sket over night
Louise har rykket teltpælene op, er flyttet til Fyn uden børnenes far, fået farvet sit hår, smidt en masse kilo og er startet på uddannelse.
– Jeg var single og skulle ud og nyde det med mine veninder, når børnene var hos deres far. Så det hele er kommet løbende i løbet af de sidste 4 år, selvom det for seerne nok ser ud som om det er sket “over night”, fortæller Louise med et smil, mens hun tilføjer, at det var efter fødslen af hendes anden søn Tobias, at hendes syn på sig selv begyndte at ændre sig.
Den unge mor mener kun, at det er fysisk der er sket noget. På indersiden er hun stadig den samme, selvom hun er blevet stærkere efter bruddet med drengenes far Ronni.
LÆS OGSÅ Michelle: Jeg har ikke ændret mig
Udfordringer med Sebastian 
I dag lever Louise som alenemor, hvilket hun nyder. Dog kan det være svært at nå det hele i hverdagen, og hun må ofte nedprioritere skole og læsning.
Endnu en udfordring er også sønnen Sebastian, der siden fødslen har haft adfærdsvanskeligheder. Men det var først ved 2 års alderen, at det kom rigtig til udtryk, fordi han trængte til flere udfordringer, end vuggestuen kunne give ham. Sebastians har været i før-børnehave- og skole ophold men det hjalp ikke. Dog blev pædagogerne opmærksomme og PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) blev sat på, men der er stadig ikke fundet en løsning.
– Ligemeget hvad de og skolen gør bliver det ikke bedre, jeg tror snart, at vi har prøvet alt, hvad der er at prøve. Sebastians problemer eskalerer mere og mere. Lige pt. er der ikke så meget, jeg kan gøre andet end at være der for ham, når det er svært, snakke med ham og støtte og vejlede ham i at tage de rigtige beslutninger. Men håber på sigt, at kommunen finder en løsning til ham på den ene eller den anden måde, fortæller Louise.

Heldigvis har prøvelserne med Sebastian ingen indflydelse på lillebror Tobias, der er i forrygende trivsel og glæder sig meget til at starte i skole.
LÆS OGSÅ: Nanna: Vores datter er en gave 
Ny by og ny kærlighed
Den lille familie faldet godt til på Fyn. Og her har Louise endda fundet kærligheden igen i fynboen Martin.
– Vi har kendt hinanden i 1½år. Dog bor vi ikke sammen endnu, så han er ikke deltagende i dagligdagen på den måde endnu, fortæller hun.
LÆS OGSÅ: Nadia fandt kærligheden i ‘6 på date’
I næste uges afsnit følger vi Louises kamp for at få Sebastian til en terapeut, så hold øje med ‘De unge mødre’ på i aften kl. 21.00 på kanal4.
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.