Lokal beboer: Uden 'Paradise'-hjælp ville byen forblive en ruin

‘Paradise’-produktionen har doneret et stort beløb til at opbygge en lille mexicansk by efter orkanen.

Af Emilie Holm Egebro - 14. november 2015 kl. 13:55

I går afslørede Realityportalen.dk, at en orkan over Mexico har totaltskadet området, hvor ‘Paradise Hotel’ bliver optaget.
I samme område ligger den lille by Chamela, hvor flere lokale beboere de sidste mange år, har arbejdet som kokke og hjælpere for ‘Paradise’-produktionen. Byen er totaltskadet efter orkanen, så produktionsselskabet har nu valgt at hjælpe beboerne.
– Vi har givet dem et beløb svarende til ca. 21.000 danske kroner, da vi gerne vil give dem noget tag over hovedet og få børnene i skole igen. Lidt penge gør virkelig en stor forskel, siger Rikke Gøransson til Realityportalen.dk og fortsætter:
– Især at børnene kan komme i skole, er virkelig noget af det vigtigste for mig. Det betyder simpelthen så meget at kunne hjælpe de her mennesker, som vi arbejder med og har gjort i så lang tid. Jeg har været her en tredjedel af mit liv, så jeg har virkelig fået et nært bånd til dem.
SE KLIPPET: Rikke Gøransson få lavet ‘Paradise’-hår
Umuligt at genopbygge byen uden hjælp
For Chamelas beboere har hjælpen fra ‘Paradise’-produktionen været overvældende. Uden det store pengebeløb ville det nemlig have været meget usikkert, hvordan byens fremtid så ud.
– Deres hjælp betyder alt. Det ville tage mange, mange år og været stort set umuligt at genopbygge byen uden den hjælp, som vi har fået, siger den lokale beboer Maria Rodriguez og tilføjer:
– Folk har ikke mange penge, og de penge de har, må de prioritere, hvordan de bruger. De er nødt til at købe ting som mad først, og så er der ikke mange penge tilbage til materialer og andre ting.
LÆS OGSÅ: Bag om ‘Paradise Hotel’: Sådan foregår det
Regeringen er ligeglade
Som dansker kan man undre sig over, hvorfor den mexicanske regering intet har stillet op med byen Chamela. Og dette er også noget, som Rikke Gøransson finder utrolig sørgerligt.
– Jeg kan slet ikke beskrive, hvor trist jeg er over, at disse mennesker bare bliver efterladt i stikken af staten. Det ville jo aldrig ske derhjemme. Hvis det havde været den store by Puerto Vallarta, så havde regeringen kørt ind og vist flaget, men fordi byen Chamela er sådan en lille flække, så er der bare ingen hjælp, forklarer Rikke og fortsætter:
– Det gør bare så ondt at se, og det ligner bare, at det hele er blevet løftet, krøllet sammen og smidt ned igen, Derfor er det også, at de her penge til materialer bare går rent hjem. Og de fortjener det virkelig. De her beboere fortjener et ordentligt liv.
Se galleriet øverst af byen Chamela og Rikke Gøranssons besøg derud. 
LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Paradise Hotel’-optagelser tæt på udskydelse
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.