‘Løvens hule’-deltager i chok: Løven fortrød

I gårsdagens afsnit forlod Josefine hulen uden investering, men med et legat og gratis hjælp fra Mia Wagner. Dét fortrød Mia dog en måned senere.

Af Amalie Jensen - 18. februar 2022 kl. 14:25

27-årige Josefine Bjørn Knudsen præsenterede tilbage i august sin virksomhed ‘Min Kreative Verden’, som sælger både bøger, opskrifter og udstyr til strik og hækling.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Bolette og Jaffer fortæller om, at de ønsker at lave mere TV på den røde løber til Zulu Award 2022…

Løverne var dog hurtige til at afvise en investering, men det betød ikke, at Josefine gik tomhændet hjem. Tværtimod.

Mia Wagner tilbød nemlig Josefine et legat på 30.000 og gratis hjælp fra folkene hos hendes investeringsvirksomhed Nordic Female Founders. Christian Arnstedt bidrog også og gav også Josefine et par måneders gratis hjælp med annoncer.

Mia fortrød dog sit tilbud og overrrakte beskeden til Josefine en måned senere.

– Efter at have arbejdet sammen i en måned sad jeg til møde med Mia og hendes partner. Det første, de siger, er “Vi bliver nødt til at fortælle dig, at vi har fortrudt”. Og så tænkte jeg bare “åh nej”. Men så fortsatte de hurtigt: “… at vi ikke har investeret, så vi vil gerne investere alligevel”. Og så gav de mig det, jeg bad om inde i hulen, fortæller en glad Josefine til HER&NU.

Det drejer sig om 60.000 kroner for 15% af Josefines virksomhed.

– Jeg var glad og tilfreds med det, jeg fik i hulen. Det var mere end jeg turde håbe på. Men jeg blev overdrevet glad, da de gerne ville investere alligevel, siger den unge iværksætter, der arbejder fuldtid i sin virksomhed.

LÆS OGSÅ: Claudia Rex klar som vært på ’Vild med dans’

Blev taget seriøst

Josefine var meget nervøs, inden hun skulle ind i hulen.

– Jeg var forberedt på, at mændene ikke ville investere. Jeg var meget nervøs for, hvad en som Jesper Buch ville sige til mig. Alle de ord, jeg fik med på vejen, var jeg meget overvældede over, og jeg følte virkelig, at jeg blev taget dybt seriøst. Alt, hvad de sagde, kunne jeg tage med mig, fortæller hun begejstret.

Mia og Nordic Female Founders har været en stor hjælp for Josefine, og hendes virksomhed er vokset en del siden optagelserne.

– De tør drømme meget stort på mine vegne. De tror virkelig meget på mig og min virksomhed, så det har givet mig ekstra motivation og tro på mig selv. Jeg har udvidet shoppen med nye produkter, blandt andet strik og flere færdige pakker, jeg har udgivet to bøger og jeg har åbnet en butik i Silkeborg. Og så går salget fremad, fortæller Josefine.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-Kathrine afslører nyt om fødslen

‘Løvens hule’ møder ‘Den store bagedyst’

Èn af de nye bøger har Josefine udgivet sammen med Liv og Simone fra Kagetid. Liv vandt ‘Den store bagedyst’ tilbage i 2015.

– Jeg har længe gerne ville lave en bog med hæklede kager. Men jeg har før haft ubehagelige oplevelser med sure mennesker, der mener, at de har rettighederne på fx hæklede udgaver af deres kager. Men så kontaktede jeg Liv og Simone, og de synes ligesom mig, at det kunne være sjovt at lave en bog med kager, der både kan hækles og bages, fortæller Josefine.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer dybt berørt: Hun er et meget specielt menneske

Sygdom som motivation

Idéen til Josefines virksomhed kom af, at hun tilbage i 2013 blev syg og indlagt med anoreksi, og her hjalp hækling hende meget. Det var det, der gav hende motivationen til at starte sin virksomhed, og hun gik allerede i gang i 2016, hvor hun udgav sin første bog til trods for, at hun stadig var syg.

– Jeg har det meget bedre end dengang, men jeg ved også godt, at det er noget, der tager mange år at komme sig fuldstændigt over. Jeg tror ikke, at jeg nogensinde får det samme forhold til mad og min krop, som før jeg blev syg. Men jeg har lært at leve med det, og det bliver lige så stille bedre og bedre, fortæller Josefine.

LÆS OGSÅ: Tessa slutter fred: Har talt med Blachmann