‘Løvens Hule’-deltager afslører: Derfor valgte vi den mest kritiske løve

Sæsonens sidste iværksættere var populære blandt de sultne løver. På trods af de mange gode tilbud, gik de med den mest kritiske løve.

Af Linnea Thorseth - 11. marts 2022 kl. 6:55

Der var rift om virksomheden Backpackerlife.dk blandt de fleste af løverne i sæsonens sidste afsnit af ‘Løvens Hule’. De to iværksættere Lars Kjær og Jesper Hougård, som står bag virksomheden, fik tilbud om investeringer fra fire ud af de fem løver.

Artiklen fortsætter under videoen af Birgit Aaby til ‘Vild med dans’.

LÆS OGSÅ: DR klar til ottende sæson af ‘Løvens Hule’: Søger nye iværksættere 

Selvom Jesper Buch var den løve, som fremstod mest kritisk, var det alligevel ham, som de valgte som investor.

– Vi valgte Jesper Buch bl.a., fordi han har gået Caminoen – noget vi talte længe om, da vi stod foran løverne. Og at han selv har været ude med vandresko og rygsæk på viser, at han har passion for backpackerlivet, og at vi har noget tilfælles, fortæller Lars, da HER&NU taler med ham her et halvt år efter optagelserne.

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-par deler glædelig nyhed

Jesper og Lars ville skabe noget, som skulle hjælpe specielt unge mennesker med at komme i gang med backpackerlivet med ordentligt udstyr til venlige priser. Derfor lagde de hver en måneds SU i projektet under deres studietid i Aarhus. Med tiden er forretningen vokset langsomt, men efter Jesper Buchs investering er det gået hurtigt.

– Vi er nået lidt over, det vi sagde, vi ville derinde. Vi har også fået flere kollegaer, større sortiment og flere brands, fortæller Lars, som også siger, at de havde brug for netop en som Jesper Buch, som har den erfaring, de ikke selv har. Han tilføjer dog, at de andre løver også klart var i overvejelserne.

LÆS OGSÅ: Lasse og Line flytter sammen: Her er Lines krav

Ærefrygt

Når det er sagt, så udtrykker Lars Kjær også en vis ærefrygt i det nye samarbejde med den berygtede løve.

– Man skal lige vænne sig til, at telefonen ringer fra en, man har set op til. I den forstand, at han er et iværksætter-forbillede for mange – også for mig, siger Lars, som skilte sig lidt ud som barn, for hvor hans venner så op til forskellige fodboldspillere, så Lars op til ingen anden end Lars Larsen (Dyne-Larsen red.).

LÆS OGSÅ: Efter vild investering: ‘Løvens hule’-deltager tager på danmarksturné

Lars mener, at Jesper Buch har gjort en speciel forskel indenfor iværksætteri i Danmark.

– En iværksætter som Jesper Buch har været med til at vise mangfoldigheden indenfor iværksætteri, for jeg tror på, at det gavner os som samfund, at vi har iværksættere uafhængigt af, hvad man laver. Det behøver ikke kun at være selvstændige – det kan være tømmeren eller VVS’eren også, for der er mange former for iværksætteri, fortæller Lars, som altid har haft en trang til at bygge og drømt om et liv som iværksætter.

LÆS OGSÅ: EFTER OPTAGELSERNE: ‘Luksusfælden’-deltager gik imod eksperternes råd

45-årige iværksætter og investor, Jesper Buch. (Foto: DR/Per Arnesen.)

Læs mere om