LIVE FRA RETTEN: Retssagen fortsætter mod Nadia Shila og Heidi

I dag fortsætter retssagen mod ‘De unge mødre’-deltagerne Nadia Shila Petersen og Heidi Pedersen. Realityportalen følger sagen live.

Af Louise Andersen - 14. maj 2018 kl. 9:23

Retssagen mod 22-årige Nadia Shila Petersen og hendes mor, 47-årige Heidi Pedersen fortsætter i dag fra klokken 09.30. Realityportalen er naturligvis til stede i retten i Næstved, og herunder kan du følge med i, hvordan sagens anden dag forløber.
LÆS OGSÅ: Det er Nadia Shila og Heidi tiltalt for
LÆS OGSÅ: Eksperter: Det sker der med Nadia Shila, hvis hun bliver dømt
LÆS OGSÅ: LIVE FRA RETTEN (dag 1): Nadia Shila fortsatte bedrageriet i USA
LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Det ved vi efter første dag i retten
LÆS OGSÅ: Nadia Shilas søster: Jeg håber, de kommer i fængsel
15:02: Dommeren har nu hævet retten for i dag. Retssagen fortsætter i morgen fra klokken 09.30. Tak, fordi i fulgte med.
15:00: Anklageren fører nu bevis for det vidneudsagn, J lige har fremlagt.
14:59: Hverken Nadia Shila eller Heidis advokat har yderligere spørgsmål til J.
14:57: J bliver kontaktet af politiet, som er ved at undersøge sagen. J bliver spurgt, om han vil indgive en anmeldelse. Det vil han gerne.
14:54: J spørger, om sælger har Mobilepay, men det har hun ikke. Hun vil gerne have en bankoverførsel, og det skal gerne være en straksoverførsel. J får et kontonummer og overfører i første omgang 868 kroner. Efterfølgende får J at vide, at hun har et Canon-kamera, som J kan få med for 400 kroner. Dem overfører han efterfølgende. J har i alt overført 1268 kroner. Efterfølgende sker der intet. J får hverken sine kameraer eller sine penge tilbage.
14:52: J fortæller, at han har handlet med sælger over dba. J kan ikke komme igennem på hendes mobiltelefon, og han kontakter hende derfor på mail.
14:51: Vidnet J har nu taget plads i retten.
14:48: Vi er nu ved forhold 79. Her er både Nadia Shila og Heidi Pedersen tiltalt. Det drejer sig om et falsk annonce på et Canon-kamera, som de tiltalte har oprettet i USA.
14:47: Anklageren fører nu bevis for det vidneudsagn, K lige har fremlagt.
14:44: R overfører 750 kroner via en straksoverførsel. Efterfølgende hører hun intet fra sælger. Hun modtager hverken legetøjet eller får sine penge tilbage.
14:43: R fortæller, at hun har henvendt sig til sælger på dba.dk. R får hurtigt svar, og sælger fortæller, at hendes telefon er i stykker; resten foregår derfor på mail.  
14:41: Vidnet R er nu med på video.  
14:40: Vi er nu ved forhold 77. Det er Heidi Pedersen, som er tiltalt. Det drejer sig atter om en falsk annonce på bObles-legetøj.
14:37: Anklageren fører nu bevis for det vidneudsagn, K lige har fremlagt.
14:33: K henvender sig til Heidi på dba.dk, og senere foregår kommunikationen pr. mail. K overfører 400 kroner for legetøjet. Heidi modtager aldrig BObles-legetøjet, og hun får heller ikke sine penge retur. Efterfølgende ser K på Facebook, at nogen spørger, om andre har erfaringer med at blive snydt at profilen – det går op for K, at hun ikke er den eneste, som er blevet snydt.
14:32: Vi har nu K igennem på video, som skal vidne i forbindelse med forhold 76.
14:30: Vi er nu ved forhold 76. Det er Heidi Pedersen, som er tiltalt. Det drejer sig endnu engang om en BObles-elefant, og forurettede har lidt et tab på 400 kroner.
14:20: Næste vidne er også på video. Hun er på kl. 14.30, så der er endnu engang en lille pause, inden vidnet går på.
14:18: Anklageren fører nu bevis for dét vidneudsagn, S lige har afgivet på video.
14:16: Heidis advokat har ingen yderligere spørgsmål til S.
14:14: S har overført 250 kroner pr. straksoverførsel. Tidligere har hun lavet en overførsel på 250 kroner, så hun har overført i alt 500 kroner. Hun får hverken legetøjet eller sine penge tilbage.
14:13: S fortæller, at hun fandt annoncen på legetøjet på dba.dk. De har en samtale omkring legetøjet over mail.
14:11: Vi er nu tilbage ved forhold 74, og vi har nu vidnet med på video.
14:08: Heidis advokat har ingen yderligere spørgsmål til F.
14:05: F fortæller, at hun skriver til profilen på dba-annoncen. De skriver efterfølgende over mail. F aftaler, at der skal betales 500 kroner for BObles-legetøjet. Da F har overført pengene, skriver hun til profilen, hvornår hun har tænkt sig at sende tingene. Hun får intet svar. Hun får heller ikke noget legetøj, og hun har nu et erstatningskrav på de 500 kroner.
14:03: Vidnet F er nu på plads i retten. Det er atter BObles-legetøj. Annoncen på legetøjet fandt F på dba.dk.  
14:00: Hende, som skal vidne i forbindelse med tiltalen mod Heidi Pedersen i forhold 74 skal vidne via video. Hun er ikke på plads endnu, så vi springer videre til forhold 75. Det er også Heidi Pedersen som er tiltalt, og det drejer sig om BObles-legetøj.
13:57: Vi er nu videre til forhold 74. Det er atter Heidi Pedersen, som er tiltalt. Det drejer sig om BObles-legetøj, som Heidi Pedersen har sat til salg på dba.dk.
13:55: Anklageren fører nu bevis for dét vidneudsagn, J lige har afgivet.
13:52: Heidis forsvarer har ingen yderligere spørgsmål til vidnet.
13:50: J overfører pengene via bank, men modtager aldrig legetøjet.  J har et erstatningskrav på 600 kroner.
13:47: J fortæller, at det er hans hustru, som har haft samtalen med Heidi over nettet. J fortæller, at hans kone har handlet med Heidi Pedersen over dba.dk. Efterfølgende flyttes samtalen fra dba.dk til mail. J fortæller, at det var meningen, at BObles-legetøjet skulle være en gave til deres barnebarn.
13:45: Vi er atter startet, og vi er nået til forhold 73. Vidnet J er med på video. Det er Heidi Pederson, som er tiltalt, og det drejer sig om BObles-legetøj.
13:33: Næste vidne er med på video. Han skal vidne kl. 13:45, hvorfor der er en kort pause.
13:30: Vidnet har meldt sig syg, hvorfor anklageren lige nu fremlægger det bevismateriale, hun har omkring forhold 72. Det er bl.a. forurettedes samtaler med Heidi Pedersen samt bankoverførslen og oplysninger på den profil, som er benyttet til salget på dba.dk.
13:29: Vi er videre til forhold 72. Det er Heidi Pedersen, som er anklaget. Det drejer sig om en dba.dk-annonce på BObles-legetøj. Forurettede har lidt et tab på 350 kroner.
13:23: Heidis forsvarer har ingen yderligere spørgsmål til S.
13:18: S overfører 1.930 kroner til én af Heidis bankkonti, men S ser aldrig nogensinde skyggen af telefonen. Efter overførslen er der overhovedet ingen kontakt med profilen, men S kan se, at han reklamerer for andre varer på Facebook. S politianmelder sagen.
13:16: S fortæller, at det er hendes søn, som tilmelder sig en Facebook-gruppe, hvor brugt elektronik sælges og købes. Det er atter Heidis falske Facebook-profil Michael Jan Christiansen, som er sælger af mobiltelefonen.
13:15: Vi har nu kontakt til vidnet S, som altså afgiver sin vidneforklaring over video.
13:11: S, som skal vidne i sagen om forhold 71, er med via video. Der arbejdes pt. på at få kontakt til vidnet.
13:09: Vi er videre til forhold 71. Det er atter Heidi Pedersen, som er tiltalt. Det drejer sig om en Iphone, som Heidi har sat til salg på Facebook fra USA. Forurettede har betalt 1.930 kroner for Iphonen, som aldrig kom frem.
13:07: Efter bankoverførslen går T og venter på telefonen. T er nervøs, for der går lang tid mellem, at profilen svarer på hans beskeder. Alt kontakt foregår over Messenger på Facebook. T får aldrig telefonen, og pengene går ind på Heidi Pedersens konto.
13:06: T sender 500,- til at starte med. T overfører pengene via bank.
13:05: T fortæller, at han kommer i kontakt med Heidi på en facebook-gruppe. T finder opslaget, og han skriver til profilen, som sælger Iphonen. Det er atter en Michael Jan Christiansen, som er sælger af Iphonen.
13:03: Vidnet T, som skal vidne i forbindelse med forhold 70, har nu indfundet sig i retten.
13:00: Vi starter igen med forhold 70. Det er Heidi Pedersen, som er tiltalt. Det drejer sig om en Iphone, som Heidi har sat til salg på Facebook fra USA.
12:55: Vi er så småt ved at være klar igen. Vi venter på, at dommeren atter er tilbage i retssalen.
12.00: Retten hæves og der er frokostpause. Vi er tilbage igen, når klokken rammer 13.00.
11:57: Heidis forsvarer spørger S, om han har været i kontakt med Heidi på anden måde end over det falske Facebookprofil. S svarer, at det har han ikke.
11:55: Det aftales, at S skal give 500,. for Ipaden. S har overført pengene 2 gange, da Michael Jan Christiansen påstår, at pengene ikke er kommet frem. S tænkte så, at Michael Jan Christiansen ville tilbagebetale pengene. Han fik hverken Ipad eller de 1000 kroner, han har overført.
11:51: S forklarer, at han fik kontakt med Heidi Pedersen over Facebook – dog under navnet Michael Jan Christiansen. S forklarer, at han svarede på annoncen, og at han havde kontakt med Heidi Pedersen over Messenger på Facebook.
11:49: Vi har en tolk tilstede, da S oprindeligt kommer fra Polen.
11:45: Så er vi atter startet. Vidnet S har nu indfundet sig i retten.
11.25: Vi er nu videre til forhold 69. Det er kun Heidi Pedersen, som er tiltalt for forholdet. Det drejer sig om en falsk annonce på en Ipad, som Heidi har oprettet fra USA. Forurettede er først sat til at vidne klokken 11.45, hvorfor vi endnu engang har en lille pause.
11:16: Vi er nu videre til forhold 68. Det er kun Heidi Pedersen, som er tiltalt for forholdet. Det drejer sig om en falsk annonce på et Canon-kamera, som Heidi har oprettet fra USA. Vidnet er ikke tilstede i retten, hvorfor anklageren gennemgår det bevismateriale, hun er i besiddelse af. Det drejer sig om, at forurettede har lidt et tab på 2.500 kroner.
11:11. Vi hopper videre til forhold 67. Det er kun Heidi Pedersen, som er tiltalt for forholdet. Det drejer sig om en falsk annonce på en Iphone, som er oprettet fra USA. Vidnet er ikke tilstede i retten, hvorfor anklageren gennemgår det bevismateriale, hun er i besiddelse af. Det drejer sig om, at forurettede har lidt et tab på 2.500 kroner.
11:10: Heidi Pedersens forsvarer har ikke yderligere spørgsmål til vidnet.
11:09: A har kontakt til Nadia Shilas ekskæreste og beder ham verificere Heidi forud for politianmeldelsen. Ekskæresten bekræfter, at det er Heidi, som står bag svindelnummeret på Facebook.
11:04: A modtager aldrig telefonen. A går derfor ind i Facebook-gruppen og spørger, om andre har oplevet at blive svindlet af Heidi. Flere skriver til ham og fortæller, at hun er kendt for at svindle. Efterfølgende politianmelder A sagen.
11:02: A fortæller, at han ser opslaget i gruppen ‘Iphone køb og salg’ på Facebook. A byder 1.000 kroner for Iphonen, som har smadret skærm. Heidi sender et billede af sit sygesikringsbevis i forbindelse med afsendelse af Iphonen. A er overbevist om, at det ikke er svindel.  
11:00: Vi er klar igen. Vi er hoppet til forhold 66. Det er Heidi Pedersen, som er tiltalt for forholdet. Det drejer sig om en falsk annonce på en Iphone 6. Forurettede A har nu indfundet sig i retten. Han skal vidne om forhold 66.
10:42: Der er nu en kort pause til klokken 11.00.
10:34: Vidnet er ikke dukket op, og anklageren benytter sig nu af den dokumentation, hun allerede har. Det drejer sig bl.a. om dba-annoncen; anmeldelse af bedrageriet; kontooverførslen på de 2.050 kroner samt den korrespondence, den forurettede har haft med Heidi Pedersen i forbindelse med den falske Canon-kamera-annonce.
10:30: Vi springer videre til forhold 65. Det er kun Heidi Pedersen, som er tiltalt. Det drejer sig om et Canon-kamera. Anklager er gået ud for at se, om vidnet er dukket op.
10:25: Nadia Shilas forsvarer stiller nu spørgsmål. Han spørger ind til en samtale, M har haft med Heidi. Det er foregået over messenger på Facebook. Samtalen har omhandlet, at Nadia Shila og Heidi vil søge asyl i USA pga. Nadia Shilas voldelige ekskæreste, samt at de venter på SU og kontanthjælp i forbindelse med tilbagebetaling af Ms penge.
10:24: M bliver lovet, at han får sine penge tilbage. Der sker ikke, og M ser ikke sine 2.500 kroner igen.
10:21: M får aldrig nøglen til lejligheden. M får aldrig foden indenfor i lejligheden.
10:18: M fortæller, at han kommer i kontakt med Nadia Shila og Heidi via en annonce på boligportalen. M retter henvendelse til Heidi og spørger efter en kontrakt. Heidi beder M overføre depositum, men M vil ikke overføre pengene, før han har en kontrakt. M går med til, at han vil overføre første måneds husleje, så han kan få adgang til værelset, han lejer. Det drejer sig om 2.500 kroner.
10:17: Vidnet M har nu taget plads i retssalen.
10:16: Anklageren henter nu forurettede, som skal vidne i sagen om forhold 59.
10:12: Vi går videre til forhold 59. Her er det både Nadia Shila og Heidi, som er tiltalt. Det drejer sig om bedrageri ved udlejning af en lejlighed, som Nadia Shila og Heidi ikke har haft ret til at leje ud.
10:09: Heidi Pedersens forsvarer spørger ind til kommunikationen. Hun spøger ind til, hvordan personen præsenterer sig på telefonen, og E fortæller, at præsentationen på telefonsvaren i hvert fald ikke stemmer overens med dét navn, der står som sælger på annoncen. E kan dog ikke huske, hvordan hun præsenterer sig – blot, at det er en kvinde.
10:08: E anmelder ikke sagen i første omgang, men E bliver selv kontaktet er politiet, som er i gang med en undersøgelse af sagen. Es kontonummer er dukket op under undersøgelsen. Efterfølgende anmelder han sagen.
10:06: Lige nu bliver de samtaler, E har haft skriftligt med Heidi Pedersen, gennemgået.
10:04: E laver en bankoverførsel på 3.000 kroner. E fortæller, at der ikke kommer noget med posten.
10:01: E forklarer, at han har været på udkig efter et kamera i noget tid, og han tager derfor kontakt via beskedssystemet på dba.dk. E mener også, at han taler i telefon med Heidi Pedersen. E får endvidere tilsendt en kvittering på købet af kameraet, så han kan se, at købet på kameraet er foregået på lovlig vis. Det fremkommer her, at køberen af kameraet er FJ – den forurettede, Nadia Shila har svindlet for i omegnen af 178.679 kroner. Læs mere om dette HER.
10:00: Vidnet E har nu taget plads i retten.
09:56: Vi er videre til forhold 45. Det er alene Heidi Pedersen, som er tiltalt i forholdet. Det drejer sig om en falsk Canon-kamera-annonce og forurettede har lidt et tab på 3.000 kroner.
09:53: Heidi Pedersens forsvarer spørger ind til kommunikationen. M fortæller, at alt kommunikation er foregået over sms.
09:51: M har et erstatningskrav på 2.000 kroner. Han har aldrig fået telefon eller penge, selvom Heidi Pedersen angiveligt har lovet dels at sende telefonen OG at tilbagebetale de 2.000 kroner.
09:50: M har købt en Iphone 5S til sin søn på dba.dk. Han overfører 2.000 kroner på Mobilepay. Der kommer ingen telefon, og M skriver til dba.dk, og dba.dk beder M politianmelde sagen.
09:49: M er indkaldt som vidne i forbindelse med forhold 3, der drejer sig om bedrageri. Det er Heidi Pedersen, som er tiltalt i forholdet.
09:48: Vidnet M er nu på plads i retssalen.
09:44: Pt. gennemgår anklager de korrespondencer, forurettede har haft med Heidi i forbindelse med køb af bObles-elefanten. Derudover fører anklageren bevis for forurettedes overførsler af de to gange 550 kroner.
09:33: Forhold 2 og 4 er under behandling: Det er Heidi Pedersen, som er anklaget for bedrageri. Det drejer sig om en falsk dba-annonce på en boobles-elefant. Det drejer sig om et tab på 550 kroner x2 – vidnet kommer ved en fejl til at overføre beløbet to gange, da hun vil anmode om at få pengene tilbage, fordi hun aldrig modtager elefanten. Hun får hverken elefant eller de 1.100 kroner, hun har overført. Vidnet er ude af stand til at være tilstede, så anklageren gennemgår pt. de to forhold.
09:30: Dommeren er nu ankommet, og vi er klar til at påbegynde anden dag af retssagen mod Nadia Shila og Heidi Pedersen.