LISTE: De har vundet ‘Vild med dans’

Her får du den samlede liste med alle de par, der har vundet TV2s populære dansekonkurrence gennem tiden. Kan du huske dem alle?

Af Lykke Buhl - 20. december 2020 kl. 9:27

Denne lørdag blev det syttende vinderpar i den danske ‘Vild med dans’-historie fundet, og det blev som bekendt Merete Mærkedahl & Thomas Evers Poulsen.

Men i rækken forinden dem har der været seksten dygtige dansepar, der har kunnet kalde sig vindere af ‘Vild med dans – og et enkelt par, der kunne kalde sig vindere af ‘Vild med dans’-særudgaven Julegalla.

Se dem alle sammen i listen herunder!

LISTE: De har fundet kærligheden i ‘Vild med dans’


16. sæson (2019)

Jakob Fauerby & Silas Holst

Jakob og Silas vinder ‘Vild med dans’ 2019 (Foto: Henrik R. Petersen)

Det skabte overskrifter langt uden for Danmarks grænser, da danser Silas Holst og skuespiller Jakob Fauerby vandt ‘Vild med dans’ 2019 efter at have været favoritter hele sæsonen.

Ikke mindst var det første gang, at et par af samme køn deltog i det danske ‘Vild med dans’, det var også første gang i den internationale ‘Vild med dans’-historie, at to mænd vandt konkurrencen sammen.

LÆS OGSÅ: Alvorligt sammenstød: ‘Vild med dans’-stjerne i hast på skadestuen

15. sæson (2018)

Simon Stenspil & Asta Björk Ívarsdóttir

Foto: Henrik Petersen

I 2018 debuterede den 20-årige danser Asta Björk på ‘Vild med dans’-scenen med dansepartneren, skuespilleren Simon Stenspil.

Det skulle vise sig at blive en forrygende debut for Asta, for selvom favoritterne hed Mads Vad og skuespiller Molly Egelind, så gik Simon og hun hen og vandt hele dansekonkurrencen – vel at mærke som den yngste professionelle danser nogensinde.

LÆS OGSÅ: Ulykkelige Annette Heick: Droppede mor og far 

14. sæson (2017)

Sofie Lassen-Kahlke & Michael Olesen

Foto: Anthon Unger

Det var nervepirrende tæt til ‘Vild med dans’ i 2017, hvor hverken bookmakerne, seerne eller dommerne kunne blive helt enige om, om det var skuespiller Sofie Lassen-Kahlke med danser Michael Olsen eller skuespiller Iben Hjejle med forrige års vinder Morten Kjeldgaard, der var favoritterne.

I finalen blev det dog Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olesen, der kunne gå sejrrigt ud af TV2-programmet, og det blev samtidig den første gang, at Michael Olesen i sine elleve sæsoner kunne kalde sig vinder af ‘Vild med dans’.

LÆS OGSÅ: Realitydeltager mister håret i kunstulykke

13. sæson (2016)

Sarah Mahfoud & Morten Kjeldgaard

Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard vandt ‘Vild med dans’ 2016 (Foto: Bo Nymann)

I starten af ‘Vild med dans’ i 2016, var der ikke mange, der vidste hvem, bokseren Sarah Mahfoud var. Men det fik hun hurtigt lavet om på, som hun viste dansetalenten frem, der blandt andet kvitterede hendes rosen som “den bedste kvindelige nydanser nogensinde” ifølge Jens Werner.

Sarah og danser Morten Kjeldgaard endte da også med at vinde finalen, efter deres freestyle-dans fik både hele dommerbordet og vært Sarah Grünewald til at bryde ud i tårer.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! ‘Vild med dans’-par vil stifte regnbuefamilie sammen

12. sæson (2015)

Ena Spottag & Thomas Evers Poulsen

Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen vandt ‘Vild med dans’ 2015 Foto: Anthon Unger

Skuespiller Ena Spottag med danser Thomas Evers Poulsen var ikke blevet spået store chancer, da de deltog i ‘Vild med dans’ i 2015.

Alligevel formåede de uge efter uge at charmere seerne, og i finalen sikrede seerne dem endnu engang sejren over storfavoritterne, skuespiller Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard.

LÆS OGSÅ: Silas Holst om sidste års medvirken i ‘Vild med dans’: Jeg modtog dødstrusler

11. sæson (2014)

Sara Maria Franch-Mærkedahl & Silas Holst

I 2014 vandt Silas Holst og Sara Maria Franch-Mærkedahl ‘Vild med dans’ (Foto: Anthon Unger)

Vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl og danser Silas Holst var fra start af vaskeægte favoritter, da de i 2014 vandt ‘Vild med dans’.

Finalen var dog ganske særlig, blandt andet fordi der for første gang stod hiphop på programmet, og fordi Sara Maria, hvis far er cirkusartist, selv viste cirkusevnerne frem ved at svinge i et reb højt over jorden.

Men ikke mindst så konkurrerede det daværende ægtepar Silas Holst og Johannes Nymark mod hinanden, da skuespilleren Johannes også var i finalen med danser Claudia Rex.

LÆS OGSÅ: Silas Holst i vild forvandling: Har smidt 15 kg

10. sæson (2013)

Mie Skov & Mads Vad

Mie Skov og Mads Vad, ‘Vild med dans’ 2013 (Foto: Anthon Unger)

Bordtennisspiller Mie Skov og danser Mads Vad vandt den 10. sæson af ‘Vild med dans’ tilbage i 2013.

Dommerne gav præcis lige mange point gennem hele finalen til danseparret Mie og Mads og deres medfinalister, komiker Uffe Holm og danser Karina Frimodt, og derfor var det alene op til seerne, der kårede Mie og Mads som sæsonens vindere.

LÆS OGSÅ: Mie Skovs bagdel er et hit: Tog røven på mig

9. sæson (2012)

Joakim Ingversen & Claudia Rex

Claudia Rex og Joakim Ingversen i syvende afsnit af ‘Vild med dans’ 2012 (Foto: Uffe Kongsted)

I 2012 vandt Claudia Rex og tv-vært Joakim Ingversen den niende sæson af ‘Vild med dans’. Undervejs opstod der en særlig kemi imellem vinderparret, der efter sejren stod frem som kærester. Kærligheden braste dog efter et halvt år.

LÆS OGSÅ: Vender Claudia Rex tilbage til ‘Vild med dans’?

8. sæson (2011)

Sophie Fjellvang-Sølling & Silas Holst

Finalen i ‘Vild med dans’ ottende sæson blev vundet af Sophie Fjellvang-Sølling og Silas Holst (Foto: Uffe Kongsted)

Hverken dommerne eller seerne var i tvivl om, at det var skiløber Sophie Fjellvang-Sølling og danser Silas Holst, der skulle vinde finalen i ‘Vild med dans’ i 2011.

Det blev første gang, at Silas Holst vandt dansekonkurrencen, og det betegnede han som “det største, der var sket for ham nogensinde”.

LÆS OGSÅ: Silas Holst afslører pinlig hemmelighed

7. sæson (2010)

Cecilie Hother & Mads Vad

‘Vild med dans’-finalen i 2010 vandt Cecilie Hother og Mads Vad (Foto: Bo Nyman)

Som bookmakerne havde spået, så gik vejrvært Cecilie Hother og danser Mads Vad hele vejen, da syvende sæson af ‘Vild med dans’ løb af stablen.

Dog frygtede parret, at de kunne ryge ud midtvejs i konkurrencen, da Mads Vad fik en fibersprængning i venstre lår. Heldigvis overtog den tidligere udstemte danser Michael Olesen træningstimerne med Cecilie Hother, og Mads nåede at få bugt med fibersprængningen inden den følgende fredags dans.

LÆS OGSÅ: Husker du Gokkesok-Mads? Her er han i dag

6. sæson (2009)

Casper Elgaard & Vickie Jo Ringgaard

‘Vild med dans’ i 2009 blev vundet af Casper Elgaard og Vickie Jo Ringgaard (Foto: Lars E. Andreasen)

Det var en utrolig tæt ‘Vild med dans’-sæson med mange dygtige nydansere, som racerkører Casper Elgaard og danser Vickie Jo Ringgaard kunne kalde sig vindere af tilbage i 2009.

Det viste finalen også, da både Casper og Vickie Jo og deres finalemodstandere, modellen Malena Belafonte og danse Silas Holst, scorede lutter tolvtallerne hos dommerbordet, og seerne derfor måtte afgøre konkurrencen – til fordel for Casper og Vickie.

LÆS OGSÅ: Vickie Jo åbner op: Så hårdt var det at deltage i ‘Vild med dans’

5. sæson (2008)

Joachim B. Olsen & Marianne Eihilt

Joachim B. Olsen og Marianne Eihilt vandt ‘Vild med dans’ i 2008 (Foto: Kaspar Wenstrup)

De fleste vil nok huske daværende kuglestøder Joachim B. Olsens medvirken i ‘Vild med dans’ for, at han gav den op som jungleabe i finalens freestyle.

Men ikke desto mindre, så scorede den abedans toppoint til danseparret, der vandt finalen, og desuden også var storfavoritter sæsonen igennem.

LÆS OGSÅ: Katerina Pitzner: Wafande er min storfavorit i ‘Vild med dans’

Julegalla (2007)

Simon Mathew & Viktoria Franova

I særudgaven af ‘Vild med dans’, julegallaet i 2007, vandt
Simon Mathew og Viktoria Franova (Foto: Lars E. Andreasen)

Som en lille julegave til de mange ‘Vild med dans’-fans, så løb jule-særudgaven af ‘Vild med dans’ over skærmen i 2007. Her dystede blandt andre de tidligere fire sæsoners vinderpar om titlen som “Årets julestjerner”, der skulle kåres af både dommerne og publikum i salen.

Og det blev altså finalisterne fra tredje sæson, skuespiller og sanger Simon Mathew og danser Viktoria Franova, der løb med salens gunst og den fine titel, der dog ikke siden er blevet sat i spil igen.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! Stor ændring hos ‘Vild med dans’-dommerbordet

4. sæson (2007)

Robert Hansen & Marianne Eihilt

I 2007, var det Robert Hansen og Marianne Eihilt, der vandt ‘Vild med dans’ (Foto: Bo Nymann)

I fjerde sæson af ‘Vild med dans’, var der ingen tvivl om, hvem storfavoritterne var – det var nemlig skuespiller Robert Hansen og danser Marianne Eihilt, der blev placeret højest hver eneste uge af både bookmakerne, dommerne og seerne.

Efterfølgende afslørede Robert Hansen, at deltagelsen i ‘Vild med dans’ havde været med til at redde ham, efter han havde været ude i problemer med misbrug af stoffer og alkohol.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen og Britt Bendixen: Hjertevenner

3. sæson (2006)

Christina Roslyng & Steen Lund

Glæden var stor hos Christina Roslyng og Steen Lund, da de i 2006 vandt ‘Vild med dans’ (Foto: Bo Nymann)

I den kun tredje sæson var det håndboldspiller Christina Roslyng og danser Steen Lund, der ekstatiske kunne løfte ‘Vild med dans’-trofæet.

Det var dog ikke med dommernes gode vilje, da de gang på gang placerede parret lunt i midten. Men heldigvis for Christina og Steen ville seerne det anderledes, så parret løb alligevel med sejren.

LÆS OGSÅ: Mads til Mie efter omdans i ‘Vild med dans’: Du tog fat i kuglerne

2. sæson (2005 – efterår)

David Owe & Vickie Jo Ringgaard

Vickie Jo Ringgaard og David Owe vandt den anden sæson af ‘Vild med dans’ i 2005 (Foto: Lars E. Andreasen)

Skuespiller og stuntman David Owe fik for alvor sat skub i karrieren, da han i 2005 vandt ‘Vild med dans’ sammen med Vickie Jo Ringgaard, der debuterede som danser i konkurrencen.

Det er kun Asta Björk, der siden har gjort Vickie kunsten efter, da hun i 2018 vandt ‘Vild med dans’ som debutant sammen med skuespiller Simon Stenspil.

KÆMPE DRAMA: Deltager trak kniv til ‘Teen Mom’-fest

1. sæson (2005 – forår)

Mia Lyhne & Thomas Evers Poulsen

Mia Lyhne og Thomas Evers Poulsen var de allerførste vindere af ‘Vild med dans’ (Foto: Klaus Bo Christensen)

De allerførste vindere af dansekonkurrencen ‘Vild med dans’ – der som bekendt siden skulle vise sig at blive et vaskeægte seerhit – blev skuespiller Mia Lyhne og danser Thomas Evers Poulsen. Dengang var der kun syv par i dansekonkurrencen, som dermed var en noget kortere sæson, end vi kender det i dag.

Gennem sæsonen huserede der mange rygter om, hvorvidt Mia og Thomas havde en spirende romance, ikke mindst foranlediget af, at parret kyssede under kærlighedsdansen rumba og jokede med en brudevals i finalens freestyle. Det var dog bare rygter, der for alvor blev cementeret, da Thomas Evers Poulsen efterfølgende stod offentligt frem som homoseksuel.

Mia Lyhne slog senere samme år igennem i ‘Klovn’-serien, og hun har været meget ærlig omkring, at ‘Vild med dans’-sejren var et vigtigt springbræt for hendes karriere som skuespiller.

LÆS OGSÅ: Mia Lyhne vil gerne videre: Færdig med ‘Klovn’

LÆS OGSÅ: Jenna Bagge afslører sandheden bag ‘Vild med dans’-exit