Lise Nørgaards herlige venskab: Uden Kasper ville jeg kede mig ihjel

Venskabet med Kasper betyder alt for den 105-årige Lise Nørgaard.

Af Nikolaj Vraa - 29. oktober 2022 kl. 13:55

Selvom bentøjet drillede, ville Lise Nørgaard bestemt ikke gå glip af efterårsudstillingen i Galleri Juul i Annisse i Nordsjælland.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Inger Støjberg var gæstebartender på Café Guldhornene i indre København…

I stedet blev den 105-årige forfatter kørt rundt i kørestol til de forskellige værker, som hun var taget på udflugt fra plejehjemmet Else Marie i Humlebæk for at se.

LÆS OGSÅ: Sportsvært sprang ud som model

Artiklen fortsætter under billedet…

Lise nyder at besøge Kasper og hans mand, Morten, på deres nordsjællandske gård. (Foto: Henrik R. Petersen)

Lise lærte ejeren af galleriet, Kasper Juul, at kende, da han i en periode arbejdede på plejehjemmet. Det nære venskab beholdt de, selvom han stoppede for at drive galleriet.

Artiklen fortsætter under billederne…

Flemming Flev Nielsen har lavet en større serie af ”Matador”-inspirerede malerier. På det seneste har popkunstneren blandt andet portrætteret Lise med den originale kassette til afsnittet ‘New Look’ og Violet Vinthers kødrand. (Foto: Henrik R. Petersen)

Lise elsker Kaspers 21-årige hankat, Krattemis, der er lige så uimponeret som hende. – Hvis der kom en brølende løve ind på gården, ville han bare gå videre, mener hun. (Henrik R. Petersen)

– Uden Kasper ville jeg kede mig ihjel. Han er så omsorgsfuld og samtidig så morsom, fortalte Lise, da hun blev spurgt, hvad han betyder for hende. Og de har mange spændende samtaler. Ikke mindst fordi hun også er blevet en mentor for ham.

LÆS OGSÅ: Maschas ‘familymoon’: Fede feriebilleder

– Lise underviser mig i det danske sprog. Jeg er jo skagbo, og med det jeg lukker ud, så siger hun nogle gange, at det er godt, vi er i enerum, grinede Kasper, der traditionen tro forkælede sin veninde med italienske specialiter i gårdens stuehus efter ferniseringen.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Det skete der med Mariam efter styrt i ‘Robinson’

Læs mere om