Lise Nørgaard afslører: Troende og overtroisk - Her & Nu

Lise Nørgaard afslører: Troende og overtroisk

Lise Nørgaard er en bestemt dame, der ved, hvad hun ikke kan lide.

Af Helle Bill Madsen - 11. januar 2020 kl. 09:55

Hun har altid været en slagfast dame med stærke meninger, men i det nye nummer af ALT for damerne afslører Lise Nørgaard, hvad der styrer hendes liv.
– Jeg tager varsler. Hvis telefonen ringer, før jeg er kommet ud af sengen, så skal det nok blive en dårlig dag. Jeg hader telefoner. Og den skal heller ikke ringe, mens jeg er i bad. Og når jeg begynder at lave morgenmad, skal det helst være uforstyrret, for ellers kan det også gå galt. Jeg skal ikke forstyrres, når jeg koger mit æg. Det gør jeg efter min moster Thyras metode. Jeg putter ægget i koldt vand, og når vandet koger, synger jeg første vers af ‘Vor Gud han er så fast en borg’. Ægget skal helst op ved første sætning i andet vers, fortæller Lise Nørgaard, 102, der har oplevet, at hele dagen går i kludder, hvis telefonen begynder at kime for tidligt. 
LÆS OGSÅ: Efter vanvidsprogram: Nu trækker Mary stikket
Lise er også sikker på, at hun var blevet en bedre forfatter, hvis telefonen ikke var opfundet. Hun oplevede som forfatter, at hun blev nødt til at krølle papiret sammen og begynde forfra, hvis den ringede. Også tro spiller en vigtig rolle i ‘Matador’-skaberens liv. 
– Jeg er faktisk et troende menneske, men min tro hviler på naturen. På hele skaberværket. Så jeg er ikke langt fra klimadebatten. Respekt for dyrene og for alt, hvad der er skabt. Ikke alt det med synd og skam, siger Lise Nørgaard, der også har planlagt sin egen begravelse.
– Jeg har ganske bestemte meninger om, hvordan det skal være. Så det bliver ikke kedeligt. Det skal være nogle glade salmer.
LÆS OGSÅ: Kongehusets snedige finte: Joachim og Maries hemmelige liv i Paris