Lisbets hårde brud: Hæsligt at blive skilt

Lisbet Dahl åbner op om sine fem skilsmisser.

Af Kenth G. Madsen - 3. april 2021 kl. 19:58

Det har aldrig været planen at få fem børn med fem forskellige fædre. Men det er kendsgerningen for Lisbet Dahl.

– Havde jeg vidst det som 16-årig, var jeg blevet chokeret. For jeg har altid troet på, at det var for evigt. Det er bare ikke sådan, det er blevet. Men jeg har altid vidst, jeg ville have mange børn. Det skrev jeg allerede i min dagbog som barn, afslører revystjernen i den nye bog, ‘Et liv i billeder – Livskloge Lisbet’, hvor hun ser tilbage på et turbulent privatliv med fem forliste ægteskaber.

For fem år siden med familien. – Min 70-års fødselsdag blev fejret i Postgården på Bakken. Fra venstre er det min søn Jacob, min svigersøn Magnus med Axel på armen, Caroline, mit ældste barnebarn, min datter Elizabeth, min søn Gustav og barnebarnet Josefine til venstre for mig. Til højre for mig er det min datter Martine, min datter Louise, min lillebror Henrik med Noah, mit barnebarn Martin bagved, og Henriks yngste datter, Litten, med sin datter (Foto: Peter Grosen)

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-par deler stor nyhed

– Men brud og skilsmisser er altid hæslige. Jeg ville ønske, jeg ikke havde budt mine børn det. Jeg fraråder skilsmisser på det kraftigste. Jeg ved, hvad jeg taler om, selv om jeg ikke selv har fulgt mit råd, fortæller hun til forfatteren Marianne Tofte.

– For allerhelst ville jeg jo have delt livet med bare én mand. Selv om jeg også må indrømme, at jeg keder mig en smule bare ved at sige det, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Fem gode podcasts til påskeferien

Lisbet Dahl fik datteren Elizabeth med forfatteren Peter Møller-Holst (Foto: Peter Grosen)

Hun var gift med Preben Kaas, der tog sit eget liv i 1981. De fik ingen børn (Foto: Peter Grosen)

Lisbet har sønnen Gustav med Claus Wolter (herover)
1970-1976: Gift med Lars Høy. 1977-1981: Gift med Preben Kaars. 1983-1986: Gift med Peter Møller-Holst. 1987-1992: Gift med Claus Wolter. 1995-2000: Gift med Stefan Fønss (Foto: Peter Grosen)

Styrer for meget

Skuespilleren har dog en idé om, hvorfor ægteskaberne ikke holdt længere.

– Formentlig fordi jeg styrer for meget og ikke holder mig i baggrunden. Jeg ved, det er dumt. Det sårer mændenes maskuline stolthed. Gør dem aggressive. Men det er sådan, jeg er. Jeg ved, det er mig, der har ret, så jeg kan ikke lade være. Efter mig har mine mænd altid valgt blide, stilfærdige kvinder. Men jeg håber da, at jeg har været et festligt indslag i deres liv, siger den folkekære skuespiller, der i bogen viser billeder fra sit righoldige fotoalbum fyldt med stjernestøv over en 56 år lang karriere.

– Revy er mit rette element. Det mærkede jeg tydeligt. For jeg elsker at få folk til at grine. Det er ikke let at være sjov. Det kræver en helt særlig timing. Men når det lykkes, er det fantastisk. Jeg elsker det. Jeg er god til at se komikken i det meste. Også privat. Det giver en lethed i livet, siger Lisbet Dahl, der den 9.april fylder 75 år.

LÆS OGSÅ: Efter operationen: Melvin Kakooza giver første status

LÆS OGSÅ: Mai Manniche fritaget for COVID-19 pas

Læs mere om