Linse bryder loven: Hælder Moppers aske i havnen - Her & Nu

Linse bryder loven: Hælder Moppers aske i havnen

Når det kommer til at ære sin mors minde, så har loven ingen betydning for Linse.

Af Nikolaj Vraa - 3. november 2019 kl. 20:55

Om et par uger er det tre år siden, at Linse Colemans mor, Ann Patricia ”Mopper” Christiansen, døde, 78 år gammel. Hun havde frabedt sig et gravsted, og asken skulle i stedet spredes de steder, der havde stor betydning for hende.
Sidste år tog Linse sammen med datteren, Stephanie, svigersønnen, Cengiz, og barnebarnet, Alba, til England, hvor halvdelen af asken blev spredt fra de smukke Old Harry Rocks kridtformationer nær Dorset i det sydlige England, hvor Mopper boede som ung.
LÆS OGSÅ: Geggo udgiver bog om sit liv
I sin nye bog ‘Jeg bliver ældre – og det gør ik’ noget’ fortæller Linse, at urnen ved samme lejlighed røg ud over skrænten. Resten af asken kom med hjem til Danmark i en plastikpose.
– Den tog Geggo med hjem til Danmark bagefter. Det var fordi, Mikkel ikke kunne være med i England, og planen er jo stadig, at den anden halvdel af Moppers aske skal strøs i vandet hjemme på Bryggen ud for hendes elskede Haraldsborg. Vi har bare ikke rigtig nået det. Det skal vi dog nok nå, og hun
løber sgu ingen steder, den gamle røver, fortæller Linse i sin bog, der ligesom de tre foregående er skrevet af journalisten og forfatteren Michael Holbek. 
LÆS OGSÅ: Geggo og Cengiz afslører: Vil bygge hus
Ifølge reglerne skal aske dog spredes på havet minimum 200 meter fra land.
– Jeg ved godt, det er ulovligt at hælde hendes aske ud i havnen, men jeg er ligeglad. Der er ingen, der skal bestemme, hvad jeg gør. Jeg hælder hende ud, når og hvor det passer mig, og hvad vil de så gøre? Sejle ud og suge hende op med et sugerør? Vi fra Bryggen har vores egne Brygge-regler, slår Linse fast i bogen, der netop er udkommet.
LÆS OGSÅ: Geggo om uvenskab: Mikkel og Lea vil ikke tale med os