Lina Rafn om kvindeidealer: Det, man får hjemmefra, er grundstenen

Den nye ‘Topmodel’-vært pointerer vigtigheden i at fortælle sit barn, at det er de indre værdier, som tæller.

Af Emilie Holm Egebro - 3. august 2016 kl. 16:55

Inden længe ruller en ny sæson ‘Topmodel’ over skærmen. Denne gang er det dog i en ny version, da det i år er en skandinavisk version, samt at deltagerne alle er kurvede piger.
Den smukke sangerinde Lina Rafn skal for første gang være vært på programmet, og hun er glad for, at der sættes fokus på at bryde tabuet omkring kvinders kropsidealer. I forbindelse med dette mener hun, at forældre har et stort ansvar for barnets syn på sin krop.
– Min egen mor gjorde meget ud af, at det var mine indre værdier, det handlede om. Og min dansklærer var virkelig også god til at fastslå, at de tynde piger, som man så i reklamer og på film, ikke så helt sådan ud i virkeligheden. Det, man får hjemmefra, er grundstenen, og det handler om at have et godt fundament, siger Lina, som også forsøger at påvirke sin datter i en positiv retning:
–  I mit hjem var det nærmest tabubelagt og forkert at ville gøre meget ud af sit udseende. Jeg lagde selv makeup i smug, og det er måske heller ikke så godt. Derfor prøver jeg meget at afveje i forhold til min egen 6-årige datter, så det kan blive en balance. Med den ene hånd prøver jeg at sige, at hendes værdi ikke ligger i, at hun er smuk, men med den anden hånd prøver jeg så også at sige, at hun gerne må lege med sit eget udtryk.
LÆS OGSÅ: Lina Rafn om sin nye ‘Topmodel’-rolle: Pigerne betyder alt
‘Det handler om det, du har indeni’
Linas datter Karmen starter i skole på mandag, hvilket Karmen glæder sig meget til. Skoletasken er købt, penalhuset er pakket, og Lina er klar til at sende datteren af sted. På trods af datterens kun seks år, er der dog ingen tvivl om, at hun allerede har ligheder med sin mor.
– Det er meget tydeligt, at min datter er ekstremt æstetisk interesseret ligesom jeg selv. Hun er meget tiltrukket af den der ‘Disney-beauty’. Og nu ved jeg selvfølgelig ikke endnu, hvad der egentlig virker, men jeg gør meget ud af netop at punktere det og sige, at det ikke er virkelighed, men en illusion, da det er kunstigt skabt, forklarer Lina og fortsætter:
– Derudover også at sige, at det ikke handler om, hvordan du ser ud, men at du har det godt indeni. For hvis du har det godt indeni, så vil det også virke godt på dine omgivelser. Jeg siger til hende, at det er i orden, at hun gerne vil klæde sig fint på, men hendes værdi i verden ikke er baseret på, hvordan hun ser ud.
LÆS OGSÅ: Lina Rafn om sit udseende: Jeg er mindre glad for mit ansigt
‘Jeg fortryder, at jeg ikke var der’
Selvom Linas datter efterhånden begynder at blive en stor pige, er der ingen planer om familieforøgelse i nærmeste fremtid. Det er der dog en helt bestemt grund til.
– Som mit liv er skruet sammen lige nu, kan jeg ikke hive et år ud af min kalender og gå på barsel, og jeg vil ikke gøre, ligesom jeg gjorde sidst, hvor jeg skulle arbejde lige efter, at Karmen blev født. Det skulle have været et af de smukkeste øjeblikke i mit liv, men det var det værste halve år, forklarer Lina og tilføjer:
– Jeg fortryder sindssygt meget i dag, at jeg ikke havde fri og bare kunne være sammen med min mand og min datter. Vi var alle tre af sted på min turné, men det blev min mand, der virkelig var der for Karmen. Jeg ville gerne have været tilstede. Så det har været meget vigtigt for mig efterfølgende at være mor for hende.
Se billeder af Lina øverst.
LÆS OGSÅ: Lina Rafn: Jeg har en stil, som ikke alle forstår
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Lina Rafn er med i ‘Topmodel’:
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.