Lene Beiers store lykke: Familiekollektiv

Lene Beier og familien er aktuelle i TV 2-programmet ‘Beier over hækken’.

Af Helle Bill Madsen - 9. maj 2021 kl. 12:58

I januar sidste år sidste år spurgte tv-værten Lene Beier og hendes lillesøster Mette, deres mor, Jytte, om hun havde lyst til at forlade sit liv i Skive og flytte over til dem i Dragør på Sjælland.

– Først sagde jeg nej. Det var ikke noget for mig, jeg skulle ikke flytte til København, fortæller Jytte, 55, på syngende jysk med streg og griner.

– Men så kom jeg til at tænke over, hvorfor jeg egentligt havde sagt nej til det, for det var jo et fedt tilbud. Da jeg havde tænkt over det på togturen hjem, så ringede jeg til Lene om aftenen og sagde, at jeg alligevel gerne ville.

LÆS OGSÅ: Bubbers eks raser mod elskerinden: Hun ville have mit liv

‘Lyserøde Jytte’, som Lene og Mettes mor kaldes, nyder livet med i Søvang med katten Lupin. – Jeg står op til den her udsigt hver dag, og jeg har familien tæt på. Livet kan ikke være bedre (Foto: Bo Nymann)

Lene Beiers lillesøster, Mette, og hendes hustru, Mathilde, købte nabohuset til Lene og hendes familie, og i TV 2 FRI-programmet ‘Beier over hækken’ kan man lige nu følge istandsættelsen af huset, hvor mor Jytte er flyttet ind til leje i sin egen lejlighed på første sal.

– Jeg skulle jo sige mit arbejde op efter 47 år i samme virksomhed, og jeg skulle have solgt mit hus, men begge dele gik rigtig godt. Nu er jeg på efterløn og nyder det, slår hun fast.

LÆS OGSÅ: WOW: Se Sofie Lindes nye hus

Hver dag er en fest

Med Mette og Mathilde og deres lille søn, Bas på knapt to år, på etagen under sig samt Lene og Anders og deres to sønner, Otto på ni år og Arthur på 12, på den anden side af hækken, så har Jytte fået familien meget tæt på. Lenes anden lillesøster, Maria, bor i Glostrup med sin familie.

– Det betyder alt. Jeg synes jo stadig, at hver dag er en fest. Det er en ferie, jeg er på, som ikke slutter. Nu ser jeg Bas hver dag, inden jeg går med deres hund, Makker, siger Jytte, som altid har været tæt med sine døtre.

LÆS OGSÅ: Thomas Vinterberg taler ud om tragedien: Hun var død på stedet

Stueetagen i det røde hus bebos af Lene Beiers lillesøster Mette, 34, der er produktionskoordinator, hendes hustru Mathilde, 33, som er it-konsulent, deres søn Bas på knap to år og labradoodlen, Makker (Foto: Bo Nymann)

Mette og Mathilde flyttede fra en lejlighed på Vesterbro til Lenes nabohus.

– Vi har i perioder boet meget hos Lene og Anders, passet deres hus, og vi er blevet gift i deres have, så vi havde fået et stærkt tilhørsforhold til kvarteret her. Nu nyder vi hyggen ved at bo ved siden af Lene og Anders. Vi slår mange voksenting sammen, både at spise sammen, lufte hunde sammen og have byggeprojekter sammen, fortæller Mathilde, 33.

LÆS OGSÅ: CHOK: Tager Kris Jenner Caitlyn Jenner tilbage?

Grundregler

Parret, der nu bor med mor og svigermor ovenpå, fortæller, at de har lavet regler for hverdagen.

– Det er jo klart, at vi har nogle grundregler, som gør, at vi ikke træder ind over hinandens grænser. Og så længe de bliver overholdt, så har vi ikke problemer med at bo så tæt sammen. Forudsætningen var, at vi lavede to separate lejligheder med hver sin indgang, siger Mathilde, og Mette supplerer:

– Nu ses vi jo også oftere, og det behøver ikke være så planlagt. Lene kommer meget ofte over til en kop kaffe. Og Bas får et meget tæt forhold til sine fætre, som han er helt vild med.

LÆS OGSÅ: Kort efter tv-deltagelse: Reality-par er gået fra hinanden

Moster Lene, som bor i det gule hus, nikker.

– Bas kommer tit lige over og får en pandekage hos os. Eller en rød is. Han ved nøjagtigt, hvor de røde is er i min fryser.

‘Beier over hækken’ kan ses tirsdag aften på TV 2 FRI og på TV 2 Play.

LÆS OGSÅ: Marianne om venskabet til Hanne: Sådan har vi det i dag

LÆS OGSÅ: Blachman amok og upassende til Zulu Awards

Læs mere om