Laura Drasbæks forhold til teenage-sønnen: Vi taler om alt

Skuespilleren værdsætter den fortrolighed, hun har med sine sønner.

Af Helle Bill Madsen - 20. marts 2021 kl. 18:58

TV 2 Charlie-serien ‘Sommerdahl’ har Marianne Sommerdahl et meget tæt forhold til datteren Laura, og de deler en fortrolighed. Den fortrolighed genkender Laura Drasbæk, der spiller Marianne Sommerdahl, godt fra sit eget liv med teenage-drenge.

– Min ældste søn, Albert, som er den, der lige nu går mest igennem i forhold til kærester, han er ret usædvanlig, for han taler med mig om alt. Også ting, der er meget private, som følelser og kroppen. Det, fornemmer jeg ikke, er almindeligt med teenagedrenge, fortæller Laura, der har drengene med sin eksmand Gerard Bidstrup.

LÆS OGSÅ: Janni Ree raser over TV3: De har fuldstændig skam-klippet mig!

Laura til premiere i 2018 med Albert og Vilfred, som i dag er 18 og 15 år (Foto: Malene Porup)

Det er tydeligt at mærke stoltheden i stemmen på Laura, når hun taler om sin ældste søn Albert.

– Han er meget lidt blufærdig med sit følelsesliv. Jeg har givet ham meget plads til at være sig selv. Jeg har ikke talt med drengene om mine egne følelsesting, så det er noget, han selv har valgt at komme med. Det er jeg SÅ glad for. Jeg har altid tænkt, at de der samtaler kan man kun få med en datter, men man kan altså også godt få dem med sønner.

LÆS OGSÅ: UH! Tina Lund går helt til kanten

– Det er enormt nemt at relatere til de ting, Marianne Sommerdahl går igennem, så det er nemt at glide ind i hendes figur. Hun er meget i tvivl om mange ting (Foto: Henrik Petit/TV 2)

LÆS OGSÅ: TV 2-vært forsøgt voldtaget

Besat af keramik

Lige nu er Laura single og har ved siden af sit skuespil stor succes med sin keramik. Hun har også en masse overvejelser om sit liv, ligesom Marianne Sommerdahl.

– Jeg kan sagtens genkende de ting, Marianne går igennem. Det er det min keramik udspiller sig af. Jeg tænkte: ”Nu er mine børn blevet så store, hvad fanden skal jeg nu gøre af mig selv?”. Jeg skulle lave noget andet end bare at sidde og vente på, at telefonen ringede. Altså finde ud af, hvem jeg egentligt er og at genfinde sig selv. Jeg føler, at jeg har genfundet mig selv med keramikken.

LÆS OGSÅ: Afvist af løverne: Serverer for de kendte og kongelige

Laura Drasbæk fyldte 46 år i december, og det at kigge frem mod 50 har sat tanker i gang hos hende.

– Børnene er flyttet hjemmefra, og man er midt i livet. Hvad så? Hvad vil man bruge den sidste del af sit liv på? Det er en statusperiode at være i midten af 40’erne, hvor man er blevet rigtig voksen. For hvis man skal sadle om til noget andet, så er det ved at være tid.

LÆS OGSÅ: Joan og Michael åbner op om kønnet

Ved siden af skuespillet har Laura med stor succes etableret sig som keramiker. Så meget at det næsten stjæler al hendes tid (Foto: Klaus Bo Christensen)

Under interviewet sidder Laura i sin kælder på Nørrebro og former noget keramik. Hun kan simpelthen ikke lade være.

– Det eksploderer med keramikken, og jeg er besat af det. Jeg kan mærke, at jeg skal passe på mig selv. Jeg håber, at vi snart skal i gang med at filme en tredje sæson af ‘Sommerdahl’, for jeg trænger til at blive tvunget væk fra keramikken. Lige nu er jeg bare lykkelig for, at det løber rundt, så jeg kan leve af det, og det gør mig uafhængig. Men jeg har også lyst til at komme ud af min keramik-kælder og møde andre mennesker, for jeg bliver bims af at sidde dernede og dreje ler. Det fungerer bedst for mig begge dele, både film og keramik, slår hun fast.

LÆS OGSÅ: Ung mor jubler: Nummer 2 er på vej

LÆS OGSÅ: Nu kommenterer Elvira og kæresten på hans ægteskab

Læs mere om