Lars ramt af blodprop: Løb sig tilbage til livet

Når Lars Bjødstrup hver lørdag på DR1 kæmper for at fremtrylle de lækreste kager, skyldes det en blodprop, som han blev ramt af for tre år siden.

Af Jan Körner - 25. oktober 2020 kl. 18:54

Lars Bjødstrups blodprop var først og fremmest katalysator for en mere aktiv livsstil, men den 60-årige gymnasielærer fik efterfølgende også lyst til at kaste sig over bagningen.

Den rystende oplevelse kom ganske uventet under en lang flyvetur.

– For tre år siden var jeg i Australien hos min familie. Der var sket det, at jeg var faldet i en tenniskamp og havde brækket mit kraveben to uger før, og så kunne jeg ikke tage støttestrømper på, fordi jeg ikke kunne bøje mig – og jeg syntes, det ville være for pinligt at bede en om at hjælpe mig med det i lufthavnen.

– Og så fik jeg en blodprop i benet. Jeg kan jo ikke sige, det er derfor, men det er jo det, der kan ske, fortæller Lars Bjødstrup, da han tager imod i sit store køkken i hjemmet i Nyborg.

LÆS OGSÅ: Sendt hjem af landmand Mads: Jeg laver mig ikke om for nogen fyr

Vil ikke have endnu en blodprop

Han blev indlagt i Sydney og har siden været overvåget herhjemme. Når han ikke bager eller passer jobbet som gymnasielærer, motionerer han for at minimere risikoen for at blive ramt af endnu en blodprop.

– Jeg er blevet fulgt i hoved og bagdel lige siden. Jeg skal bare spise min medicin og motionere, og jeg er blevet mere bevidst om, hvad der sker i kroppen, fortæller Lars Bjødstrup og fortsætter:

– Jeg løber to-tre gange om ugen, og så spiller jeg meget tennis, ligesom jeg har trænet i et fitnesscenter. Jeg kan mærke, det bliver sværere at holde formen i takt med alderen.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie udkommer i dag med sin nye bog

Lars sørger for at dele kager ud til naboen, så han og hans mand ikke spiser dem alle selv (Foto: Niels Henrik Dam)

Heldigvis får Lars hjælp, når han har været i køkkenet.

– Jeg er så heldigt stillet, at jeg har en masse gode naboer, som jeg kan dele kagerne med, for det er svært at lade det stå. Og de her tre måneder med ‘Den store bagedyst’ har ikke gjort det nemmere, siger han med et smil.

LÆS OGSÅ: Fik vild henvendelse: Emil i chok

LÆS OGSÅ: Philine om Bendtners hobby: Jeg kan ikke forholde mig til det

Læs mere om