L.O.C. om fremtiden: Jeg har behov for at se tingene i øjnene

Liam O’ Connor bliver inden længe far for første gang, og det har gjort, at han har haft behov for at se lidt nærmere på sit liv.

Af Ritzau - 31. august 2016 kl. 16:25

– Kære hvem end jeg så var. Du er blevet svær at genkende herfra. Man lever, og man lærer que sera, sera. Bare vid at det var super cool, mens det varede.
Sådan indleder rapperen L.O.C. singlen “Ti Fod Høj”. Et nummer, hvor den nu 37-årige kunstner med alvorlige øjne ser tilbage på de valg, han har taget gennem livet.
– Jeg har ikke siden anden eller tredje plade lavet et nummer om at være barn. Siden dengang har jeg ikke lavet noget, der så tilbage på den måde. Men det føles rigtigt at lave denne her opsummering fra at være 21-årig drukkenbolt til at være 37-årig vordende far, fortæller rapperen med det borgerlige navn Liam O’ Connor til Ritzau Fokus.
LÆS OGSÅ: Christiane er mere end klar til at føde
Nummeret er ét af de nye tracks, som rapperen har lavet til sit opsamlingsalbum, der udkommer i oktober i anledningen af, at det er 15 år siden, han udkom med sit første album, “Dominologi”.
– “Ti Fod Høj” handler om at gå sin egen vej, og ikke bare tro på sig selv, men at være tro mod sig selv. At være tro mod det, man gerne vil, selvom andre måske synes, det er forkert, forklarer rapperen, der dog har haft særlige overvejelser om sangen.
– Det havde jeg, fordi jeg nævner nogle navne på nogle mennesker fra min ungdom. Men sangen inkluderer nogle historier fra nabolaget, der for mig er en del af, at jeg er der, hvor jeg er i dag, og at jeg laver det, jeg laver, fortæller rapperen.
LÆS OGSÅ: Christiane afslører navnet: Det skal vores søn hedde
Han kan mærke, at hans jubilæum har givet ham en anledning til at få trukket nogle streger i sandet.
– Jeg hældte til at kalde den her opsamling for “Memoir”, for det her er min version af det. Hvis man sætter “Drik Din Hjerne Ud” på, så kan man komme med mig til fest som 21-årig, sætter man “Diva” på, er man med på roadtrip med mig og min gode ven Ebbe til den franske riviera, fortæller L.O.C. og uddyber:
– På den måde er min musik selvbiografisk, og det her er del ét af mit memoir, siger han.
Men der er også en anden ting, der har givet rapperen lyst til at se tilbage på det liv, han har levet.
– Jeg har behov for at se tingene i øjnene, og det hænger jo også sammen med privatsituationen, forklarer Liam O’ Connor, der i efteråret bliver far for første gang.
Han og tv-værtinden Christiane Schaumburg-Müller venter nemlig en lille dreng.
– Jeg har tidligere joket med, at hvis jeg nogensinde skulle få en søn, så ville jeg skifte navn, så han ikke kunne google mig, siger rapperen.
– Men det her er måske mit forsøg på i stedet at gøre det, jeg har været igennem lærerigt. Uden at gøre det poleret, selvfølgelig. Men bare at stå ved, at jeg rent faktisk har haft lidt af en skør historie, men at det samtidig er noget, jeg er meget stolt af, siger han.
Opsamlingsalbummet udkommer den 28. oktober.
VIDEO: Se Christiane interviewe L.O.C., før de blev kærester
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.