Kurt Thorsen alvorligt syg: Ser døden i øjnene

Kurt Thorsen har fået en tumor i hjernen, og derfor har han nu sagt ja til at fortælle sin historie til en film om PFA-skandalen.

Af Nikolaj Vraa - 9. august 2020 kl. 8:57

Forrige sommer fik Kurt Thorsen konstateret en tumor i hjernen og blev kort tid efter opereret. Desværre fik kirurgerne ikke fjernet det hele, så den 65-årige tidligere byggematador frygter at dø af sygdommen.

– Ja, det er rigtigt nok. Udsigterne er, at de gør, hvad de kan, for at jeg får det bedre, siger Kurt Thorsen til HER&NU om lægernes prognose for helbredelse.

LÆS OGSÅ: JUBII! Badehotellet har startet optagelse af sæson 8

Indtil foråret boede han i en nogle venners hus i Ebeltoft, men det er netop blevet solgt, så han har i stedet fået en lejlighed ved havnen i Aalborg. Han kommer dog forsat hos specialisterne på Skejby Sygehus i Aarhus.

– Jeg blev opereret i i 2018, så det har jo plaget mig i nogen tid. Men de er meget omsorgsfulde og giver mig den bedste pleje på Skejby, siger Thorsen, der dog ikke har mistet sit gode humør. Et par gange under samtalen med HER&NU høres han hans velkendte, smittende latter, men alvoren er aldrig langt væk, da han med sine egne ord ”ser døden i øjnene”.

Kurt Thorsen er en svær mand at slå ud. Her ses han i 2000 med et smil på læben efter at have modtaget en dom på seks års fængsel i PFA-sagen (Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix)

LÆS OGSÅ: For første gang: Ny kvindelig dommer i ‘MasterChef’

Det har også fået ham til at tænke på sit eftermæle, der trods en lang række imponerende og banebrydende byggerier er overskygget af PFA-sagen, hvor han fik seks års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk, og en senere dom på tre et halvt års fængsel for skattesvig af særlig grov karakter. Derfor er han nu ved at fortælle sin historie til instruktøren Laurits Munch-Petersen, der laver en drama-dokumentar med David Dencik som Thorsen.

– Han har jagtet mig i 14 år. Så da jeg pludselig stirrer ned i det storte hul, så tænkte jeg, at jeg hellere måtte sige ja. Så nu fortæller jeg min version, siger Kurt Thorsen til HER&NU om filmen, der forventes at få premiere i starten af næste år.

LÆS OGSÅ: Søren Ryge stopper

LÆS OGSÅ: Er det dig? ‘Kærlighed hvor kragerne vender’ mangler damer

Læs mere om