Kulturministeren anmelder 'X Factor': Grupperne er pinlige

Marianne Jelved har blandede meninger om deltagerne i DRs underholdningsprogram.

X Factor
Af Mikkeline Andersen - 30. januar 2015 kl. 16:20

Da DR sidste fredag blændede op for ‘X Factor’, var det første gang, at seerne kom til at stifte bekendtskab med 5 Chair Challenge i den danske udgave af talentshowet. Knap 1,6  millioner så med, da de håbefulde sangere begav sig i kast med den anderledes form for stoledans.
Kulturminister Marianne Jelved fra Det Radikale Venstre, var blandt de mange seere, og i en anmeldelse til DR giver hun sin vurdering af sangerne fra hele voksen kategorien og starten af grupperne.
– Jeg var overrasket over den kvalitet, der prægede alle de voksne deltagere. Der var rigtig meget stof i dem alle, og det gjorde ondt, når en stol skulle gives til en ny. Men de to grupper, vi nåede denne gang, var pinlige. Det er synd, at de overhovedet slipper igennem. Det er ingen tjent med, skriver Marianne Jelved i anmeldelsen og tilføjer:
– Jeg håber, at de vil prale over for deres kammerater med, at de turde det, alle deres kammerater i al fald ikke turde. Jeg mener, når nu de ikke kan slettes af vores erindring.
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Tine: Svært at blive taget seriøs
De voksne hitter
Første mand på scenen var René, og han formåede at imponere Lina Rafn, der kvitterede med kommentaren: “Jeg har forelsket mig en smule i dig”.
Næste sanger var Finn, og han delte dommerne. Remee syntes, at sangeren på lidt over 50 år var god, mens Thomas Blachman manglede nærvær.
– Det kan jeg godt høre, når Thomas sætter ord på. Det her kan jeg godt tage alvorligt. Der er noget at se og høre og blive klogere af. Der kan sættes ord på kvaliteten, vurderer Kulturministeren.
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer forstår deltageres fortrydelse
Grupperne er pinlige
I gruppe kategorien oplevede seerne to piger, der rappede. Lina fældede hurtigt sin dom over dem, for det var den mest forfriskende rap, hun havde hørt i ‘X Factor’, men synge kunne de ikke. Blachman gav alligevel pigerne en stol og foreløbig plads videre.
– Det må så være for fremmødet. Det var ikke godt på nogen måde, konstaterer Marianne Jelved og fortsætter:
– Ind kommer endnu to piger, som også frygtløst kastede sig ud i sang. De synger bare så falsk, at selv jeg kunne høre det. Og det var slemt.
Marianna Jelved giver sidste uges ‘X Factor’ fire stjerner ud af seks mulige.
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’ har stor betydning for integrationen
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.