Kronprinsfamilien forlod Schweiz før tid: Bragt sikkert hjem i privatjet - Her & Nu

Kronprinsfamilien forlod Schweiz før tid: Bragt sikkert hjem i privatjet

Coronavirussen påvirker lige nu store dele af verden, og kongehuset er ingen undtagelse.

Af Nikolaj Vraa - 21. marts 2020 kl. 11:58
Efter et par dramatiske dage landede kronprins Frederik og kronprinsesse Mary lørdag den. 14. marts i Københavns Lufthavn med deres fire børn. De havde torsdagen forinden besluttet sig for at afbryde deres ophold i Schweiz på grund af den skærpede situation i Danmark.
– Kronprinsparret finder det mest naturligt at vende hjem og stå sammen med danskerne i en tid, der kræver meget af alle, og hvor der ligger et fælles ansvar for at passe på hinanden, lød det i en pressemeddelelse fra kongehuset torsdag den 12. marts kl. 12.15.
LÆS OGSÅ: Mascha Vang om coronavirus: Sådan påvirker det min familie
Inden familien lørdag aften kl. 20.40 landede med privatjet fra Genevé, nåede situationen at udvikle sig katastrofalt med flere kritisk syge og dødsfald.

Schweiz måtte også lukke ned

Hvor regeringen i første omgang meddelte, at uddannelsesinstitutioner skulle lukke, og at der ville komme et forbud mod forsamlinger af grupper over 100 personer, gik man endnu videre og lukkede de danske grænser. Fredag den 13. bad man også alle danskere i udlandet om at komme hjem hurtigst muligt. Fredag gik også den schweiziske regering i aktion og lukkede udover alle landets skoler også alle skilifte og sluttede dermed sæsonen i Verbier.
LÆS OGSÅ: SE HER: Prins Nikolai viser kærligheden frem
Kongehuset har ikke ønsket at svare på, hvorfor kronprinsfamilien først rejste to dage efter, de havde meddelt, at ville vende hjem. Heller ikke hvem der ejer flyet, som de benyttede til transporten. Ifølge kongehusets kommunikationsafdeling betragter man spørgsmålene som private.
Kronprinsfamilien fløj ifølge HER&NU’s oplysninger hjem til Danmark i et privatejet Dassault Falcon 2000EX. Flytypen, der typisk er indrettet til 10-12 passagerer, ejes af blandt andre Danfoss, LEGO og som charter gennem det sønderjyske Air Alsie, der har milliardæren Mikael Goldschmidt blandt kunderne.
LÆS OGSÅ: Familiestrid i kongehuset: Historisk kamp om tronen
Han stillede sit fly til rådighed for prins Joachim, da han skulle til England, Norge og Estland i forbindelse med optagelser til tv-serien ‘Prins Joachim fortæller’. Grevinde Alexandra har tidligere boet til leje i en af Goldschmidts ejendomme, og prins Nikolai fik sidste år arbejde hos milliardæren, der har 25 virksomheder, blandt dem Imerco-kæden, i sit imperium.
LÆS OGSÅ: Kæmpe krise: Amalie fyret med øjeblikkelig virkning