Kronprinsessens kamp mod mobning: Marys vandhunde - Her & Nu

Kronprinsessens kamp mod mobning: Marys vandhunde

Mary har via sin fond i mange år kæmpet for at gøre noget ved mobning i skolerne. Og nu tager hun endnu et skridt for at gøre noget ved problemet.

Af Jan Körner - 1. november 2020 kl. 11:54

Forleden var kronprinsesse Mary på besøg i Helsingør svømmeklub, som er en af de klubber, der benytter sig af hendes initiativ, ‘Antibulli Svømning’. Og her stod eleverne klar til at høre hendes ord, inden de viste hende deres evner i poolen.

– I Mary Fonden har vi arbejdet med børns trivsel i ti år, og vi er så glade for at være her i dag for at lancere det her projekt, sagde en veloplagt Mary.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen og Nynne Larsen flytter sammen: Det føles naturligt

Hendes fond var initiativtager til at kigge på, hvordan mobning spiller ind i fritiden.

– Tilbage i 2012 satte vi en undersøgelse i gang for at finde ud af, hvordan børn egentlig har det, når de går til fritidsinteresser. Desværre fandt vi ud af, at hvert 8. barn stopper med at gå til deres fritidsaktivitet på grund af mobning. Det er et meget trist tal, og det vil vi gerne gøre noget ved, fortalte kronprinsessen.

Normalt bærer Mary højhælede sko, når hun er ude på officielle opgaver, men de er ikke gode, når man skal gå på glatte overflader som en svømmehal. Derfor havde hun taget skridsikre gummisko på (Foto: Anthon Unger)

LÆS OGSÅ: Blev først snydt: Sådan opdagede Amalie graviditeten

Hun og Frederik har i mange år været fortalere for, at børn og unge skal sørge for at røre sig.

– Man skal føle glæde ved at komme til sin fritidsinteresse. For man stopper, hvis man bliver mobbet – selv om man elsker at svømme eller spille fodbold. Så vi er så glade for, at I har taget den her mulighed til jer, for vi vil gerne sikre os, at I og alle andre børn har lyst til at dyrke den sportsgren, de vil. For det skal ikke være på grund af mobning, at man mister lysten til sin fritidsaktivitet, lød det fra Mary.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche trodser coronarestriktioner: Forbudt at bære mundbind i mine butikker

LÆS OGSÅ: Gunnvørs ømme punkt: Jeg har det rigtig stramt med at hype bestemte skønhedsidealer