Kronprinsessen til danske virksomheder: I gør mig stolt - Her & Nu

Kronprinsessen til danske virksomheder: I gør mig stolt

Kronprinsesse Mary takkede virksomhederne for deres indstilling til blandt andet socialt ansvar, klima, ligestilling og sundhed.

Af Katrina Rosendal - 11. oktober 2020 kl. 15:56

Grundet coronakrisen var kun et lille udpluk af Danmarks virksomhedsledere mødt op til det årige ‘DI Topmødet’ i Dansk Industris imponerende kontorlandskab i hjertet af København.

Med som æresgæst var kronprinsesse Mary, der ikke alene holdt en skarp og velovervejet tale fra talerstolen, men som også overrakte DI Prisen til virksomheden Troldtek. En pris de fik særligt for deres indsats i forbindelse med grøn omstilling.

LÆS OGSÅ: Linse åbner op: Sådan går det med kærligheden

Mary, der var iført et lækkert gråt jakkesæt fra Max Mara, benyttede lejligheden til at takke de danske virksomheder for deres indstilling til blandt andet socialt ansvar, klima, ligestilling og sundhed.

– Det gør mig stolt at mærke de danske virksomheders tilgang, som synes at være: ”Dette er ikke et ansvar, vi kan vælge at tage – det er ét, vi simpelthen har”. Også her er Danmark et foregangsland, lød de rosende ord fra kronprinsessen.

LÆS OGSÅ: Ærlige Gunnvør: Afslører hemmelighed

Der blev selvfølgelig holdt god afstand, da International direktør og formand i Dansk Industri Thomas Bustrup og adm. direktør for Cowi Lars-Peter Søbye tog imod kronprinsessen og statsminister Mette Frederiksen i Industriens Hus (Foto: Bo Nymann)

LÆS OGSÅ: Sådan truede Peter Madsen endnu en kvinde

Kronprinsesse Mary påpegede samtidig, at selvom coronakrisen fortsat udfordrer størstedelen af de danske virksomheder, så tror hun på, at et stærkt sammenhold er vejen frem.

– I Danmark har vi tradition for at rykke sammen i modgang og samarbejde på tværs af sektorer, institutioner og brancher. Og samarbejde og partnerskaber tror jeg personligt er altafgørende for, at vi kan lykkes i vores bestræbelser på en bedre fremtid, slog hun fast.

Udover kronprinsessen gik blandt andre statsminister Mette Frederiksen på talerstolen, mens sangerinden Jada stod for underholdningen.

LÆS OGSÅ: Janni og Karsten Ree spærret inde

LÆS OGSÅ: Det så du ikke på TV: TV-vært fik nok