Kronprinsesse Marys personlige tale: Jeg var hellig

Kronprinsesse Mary taler ud fra sine personlige oplevelser.

Af Lotte Knudsen - 26. november 2022 kl. 11:55

Som barn sad kronprinsesse Mary i sit klasseværelse, kiggede ud ad vinduet og drømte sig væk i den storslåede australske natur. Selvom det i dag er mere end 35 år siden, og hun i mellemtiden har byttet den tasmanske kystlinje ud med Øresund, har naturen stadig en stor plads i kronprinsessens hjerte.

LÆS OGSÅ: Trist prinsesse Marie: Athena bliver mobbet

Det blev tydeligt, da hun torsdag i sidste uge holdt en særdeles personlig tale ved konferencen ‘Biodiversity is good business’, som både WWF og Bain & Company stod bag.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald viser ny ‘Vild med dans’-vært frem

Artiklen fortsætter under billedet…

Kronprinsessen har ved flere lejligheder tidligere sat fokus på biodiversitet. I en del af den have, som dronning Ingrid anlagde bag Kancellihuset, har kronprinsessen gennem flere år ladet naturen passe sig selv. (Foto: Jonas Lysholdt Ejderskov)

– Jeg var heldig at vokse op omgivet af naturen med stranden på den ene side og skoven på den anden. Jeg brugte det meste af min tid udendørs, sagde kronprinsessen indledningsvist, hvorefter hun kom ind på nogle af de store udfordringer, som vi står overfor i forhold til naturen og biodiversiteten.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen i Frankrig uden at tale med prins Joachim

– Jeg har været et vidne til klimaforandringer. Fra de første advarsler fra forskere til nutiden, hvor klimaforandringer er en af de største udfordringer, som verden står overfor, lød det.

Kronprinsessen blev i 2020 udnævnt til præsident for WWF Verdensnaturfonden, som arbejder med at beskytte truede dyrearter og skabe bedre vilkår for naturen og biodiversiteten. (Foto: Peter Hauerbach)

Den royale WWF-præsident lagde derudover vægt på, at hun frygtede for de næste generationer.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe indrømmer: Ked af det

– Vi risikerer at miste ikoniske dyrearter såsom koalaen eller tigeren. Dyr, som vores børn eller børnebørn kun kan få lov at se i bøger eller på Youtube og ikke i virkeligheden.

Den royale WWF-præsident startede med at hilse på Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri, Bo Øksnebjerg, som er generalsekretær for WWF, Torsten Hvidt og Karin Klitgaard, som er underdirektør i DI. (Foto: Peter Hauerbach)

Derudover slog Mary fast, at samarbejde er vejen frem, og at alle må gøre noget for at bidrage til mere biodiversitet – hellere i dag end i morgen.

– Vi har ikke alverdens tid til at reagere på den biodiversitetskrise, som vi står overfor. Vores planets biodiversitetfalder hurtigere end nogensinde, sagde hun.