Kronprinsesse Mary satte kulør på WorldPride

Kronprinsessen var i sit es, da hun hyldede mangfoldigheden.

Af Nikolaj Vraa - 28. august 2021 kl. 11:55

Selv om Copenhagen 2021 med WorldPride og EuroGames er en festlig LGBTI+ begivenhed, så er kampen for menneskerettigheder og ligestilling langt fra slut. Og den har kronprinsesse Mary, 49, som protektor for WorldPride stillet sig i spidsen for.

Da hun holdt åbningstalen ved Copenhagen 2021 Human Rights Forum i FN-byen, talte hun også om problemerne med diskrimination, had, vold og mobning mod LGBTI+ personer.

LÆS OGSÅ: Joachims heltedåd: Ældre mand i livsfare

Artiklen fortsætter under videoen, hvor man kan se Mary åbne Lolland international School

 SE ALLE BILLEDERNE AF MARY TIL PRIDE HER

– Det må vi ikke acceptere. Jeg er grundlæggende af den opfattelse, at vi alle har ret til at være den, vi er, lød det fra Mary, der brugte hele ugen på den gode sag.

– Vi skal fejre mangfoldigheden, for det beriger vores verden, slog hun fast.

Udover de mange arrangementer rundt omkring i København tog hun og kronprins Frederik også imod det islanske præsidentpar, der var i Danmark for at støtte op om WorldPride og EuroGames.

LÆS OGSÅ: Tina Lund: Den sværeste sæson af ‘Forsidefruer’

Ved konferencen i Øksnehallen på Vesterbro blev kronprinsesse Mary fanget af en byge, men kunne meget passende beskytte sig under en paraply i netop regnbuens farver. Her understregede hun også overfor B.T., at hendes opgave som protektor for WorldPride betyder meget for hende.

– Danmark har været et foregangsland for LGBTI+ rettigheder både nationalt og globalt, og det er en sag, jeg gerne vil støtte op om, lød det fra kronprinsessen.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim på Cayx med børnene

I videoen herunder kan man se, hvorfor vi fejrer pride.