Kronprinsesse Mary er bekymret: Pas på naturen

Kronprinsessen opfordrer danskerne til at være mere opmærksomme på naturen.

Af Nikolaj Vraa - 5. juni 2021 kl. 11:58

Danmarks natur står i en historisk krise med skove, enge og hav ude af balance, og tusinder af arter er i fare for at forsvinde. Som præsident for WWF Verdensnaturfonden går kronprinsesse Mary, 49, nu ind i kampen for give naturen en hjælpende hånd.

– Naturen har altid haft stor betydning for os danskere. Og under Coronapandemien har mange af os oplevet, at naturen har fået en større plads i vores liv. Samtidig er vi blevet mere opmærksomme på, hvordan vores natur har det, lød det fra kronprinsessen, da hun skød en ny kampagne i gang.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING! Her er grevinde Alexandras nye kæreste

Her opfordrer hun og WWF Verdensnaturfonden alle til at dele deres naturbilleder og oplevelser gennem hashtagget #ForNaturenWWF og på den måde skabe bevidsthed om den unikke danske natur.

– Vi kan ikke tage naturen og al dens skønhed og rigdom for givet. Danmarks natur er under pres, og mange unikke dyre- plante- og svampearter er i fare for at uddø. Derfor opfordrer jeg alle til at hylde naturen sammen med os på de sociale medier. Jo mere, vi er opmærksomme på det, der sker i naturen, jo mere er vi villige til at passe på den, sagde Mary, der selv som den første delte et billede af en bøg, fordi den har en helt særlig betydning for hende.

– De næsten selvlysende blade på nyudsprungne bøgetræer har jeg været betaget af siden mit første forår i Danmark.

LÆS OGSÅ: Joachims nødråb til Frederik: Frygter for Isabella

LÆS OGSÅ: Linse og Geggo forsonet efter uvenskab