Kronprinsens vilde styrt: Ski’ farligt

Klik billedgalleriet igennem for kronprinsens mange ulykker i Verbier.

Af Nikolaj Vraa - 21. februar 2021 kl. 11:58

At skisport er farligt kan både kronprins Frederik og de dygtige læger og kirurger på Rigshospitalet tale med om. For her har kronprinsen været en flittig gæst gennem årene efter ulykker i Verbier, der har været så alvorlige, at han måtte i behandling hos dem.

Senest i februar sidste år, hvor han under en skitur havde ramt en klippe i så høj fart, at han brækkede noget i venstre skulder. Tidligere har han slået ryggen, fået skrammer i ansigtet og brækket et lægben under sine årlige vinterferier i den schweiziske alpeby. At hans livvagter ikke tager nogle chancer, når kronprins Frederik står på ski, bliver understreget af, at de følger ham på pisten og bærer en rygsæk, der indeholder en oppustelig beskyttelsesbold, der kan udløses ved laviner.

LÆS OGSÅ: Mary opløftet: Vaccinen giver håb

Det var netop en lavineulykke, der i 2013 endte med at koste den hollandske dronning Beatrix’ næstældste søn, prins Johan Friso, livet. Han blev blot 44 år. Årligt kommer godt 1.000 danskere til skade under ulykker på skiferien. I februar forrige år deltog kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i bisættelsen af den kun 27-årige greve Frederik Christian Adam Moltke til Bregentved Gods. Han døde i en ulykke under en skiferie i Japan.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-familie afslører: Bryllup og baby på vej

LÆS OSÅ: SE BILLEDERNE: De kendtes søde fastelavns-børn