Kronprinsen overrasker: Sprang i havet

Frederik sprang i en våddrag og hjalp en tun, der ikke kunne dykke efter mærkningen. – Der var en våddragt tilstede, og hvor der er vilje, er der vej, sagde han bagefter.

Af Nikolaj Vraa - 5. september 2021 kl. 15:55

En tun kom i vanskeligheder, efter kronprinsen havde været med til at mærke den, så han skyndte sig i en våddragt og hjalp den tilbage i dybet.

Den gode gerning fandt sted i Skagerak ud for Skagen, hvor Frederik sammen med forskere fra DTU Aqua og lokale fiskere sidste mandag skulle radiomærke stimer af blåfinnede tun, der efter årtiers fravær er dukket op i danske farvande igen.

LÆS OGSÅ: Nynne frustreret over Robert: Hvad skal jeg gøre?

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor man kan se Kronprinsesse Mary åbne Lolland International School.

Det er en af verdens mest eftertragtede fiskearter, og den har derfor været tæt på udryddelse.

– Det var en kæmpe oplevelse at befinde sig på samme niveau som en meget prægtig fisk, som tunen jo er. At få lov til at se, hvordan det foregik på dens præmisser, lød det imponeret fra kronprins Frederik efter mødet med den enorme fisk.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mary i sit livs form

– Tunen er et meget stærkt dyr. Det er én stor muskel – og det fascinerende er, at når den så kommer i sit eget element, så ophæves tyngdekraften jo nærmest, sagde han.

At tunen er tilbage i Danmark, understreger ifølge kronprins Frederik, hvor ”stærk og vild” naturen er. Og nu hvor den store fisk er tilbage i Danmark, er han glad for at være med til at passe på den.

– Det er en kæmpe oplevelse at se noget, som man ellers kun ser i de varme lande.

LÆS OGSÅ: Mikkel om Amalie: Det er synd for børnene