Kronprins Frederik elsker at bevæge sig: Jeg bliver glad i låget - Her & Nu

Kronprins Frederik elsker at bevæge sig: Jeg bliver glad i låget

Kronprins Frederik sendte motiverende ord afsted til Nivås Skoles elever på motionsdagen.

Af Nikolaj Vraa - 17. oktober 2020 kl. 15:56

På grund af frygt for Covid-19 smitte måtte hver femte skole i år aflyse den traditionsrige motionsdag, der indleder efterårsferien. Men på Nivå Skole i Nordsjælland kunne man i fredags gennemføre, og her dukkede kronprins Frederik op for at overvære skolebørnenes opvarmning. Først havde han hjemme i Kancellihuset i Fredensborg sendt sine egne børn afsted til deres motionsdag på Tranegårdskolen i Hellerup.

– Jeg har lige sendt mine fire gutter afsted til deres skole, hvor de også er i gang. De ældste skal spille beachvolley på stranden. Det er lidt koldt, men så skal man bare hoppe lidt højere, forklarede Frederik børnene fra 0. til 5. klasse, der stod på skolens idrætsplads i hver deres område. Han havde også en gulerod med til eleverne, der trippede for at komme i gang.

LÆS OGSÅ: Nedringet Britt: Jeg er stolt af mit ar

– Er I vågne nu, spurgte kronprins Frederik spøgefuldt og fik skolebørnene til at juble i kor (Foto: Klaus Bo Christensen)

– Når I har lavet noget, får I simpelthen en belønning, som hedder ferie. Og det får man hvert år på den her tid, ik’. Og det jo netop derfor, jeg synes, det er spændende. Jeg holder meget af at løbe og bevæge mig. Jeg har stor glæde ved det. Jeg bruger også skovene ved Fredensborg for eksempel til både at løbe og cykle.

– Det håber jeg også, at I vil gøre ved siden af det her, hvis I ikke allerede har en sportsgren I dyrker. Fordi det er altid godt at bevæge sig. Man bliver faktisk lidt gladere oveni låget, når man har bevæget sig, lød det fra Frederik, inden opvarmningen blev sat i gang og han skulle rundt og se de forskellige aktiviteter.

LÆS OGSÅ: Albert og Jenna svarer på kæresterygter

På grund af afstandsrestriktioner varmede klasserne op hver for sig, inden de blev sendt ud på løbet. Kronprins Frederik tog turen rundt på sportspladsen for at se det hele (Foto: Klaus Bo Christensen)

At det lykkedes Nivå Skole at finde en måde at gennemføre Skolernes Motionsdag på, selv om der er strenge restriktioner for at undgå Corona, glædede ham. Også fordi det i hverdagen kan være svært at få idrætten til at harmonere med retningslinjerne.

– Skolerne bliver nødt til at tænke ud af boksen i den her periode, som er udfordrende for alle. Det er klart, vi skal have gennemført den her motionsdag, så man ligesom kan lægge tankerne lidt mere i blød og blive mere kreativ, slog kronprins Frederik fast.

LÆS OGSÅ: Derfor har mor Jette sin hund i en barnevogn

LÆS OGSÅ: Janni taler ud om skænderi med Karsten Ree: Jeg bliver sindssyg