Kronprins Frederik 52 år: Alene hjemme - Her & Nu

Kronprins Frederik 52 år: Alene hjemme

Til sin fødselsdag kan kronprinsen kun forvente en fredelig fejring med kronprinsessen og deres fire børn.

Af Jan Körner - 24. maj 2020 kl. 11:58

For to år siden var det kongehusets pomp og pragt, der dannede baggrund for kronprins Frederiks fødselsdag, da han rundede det halve århundrede.
Men når han på tirsdag fylder 52 år, bliver det en anderledes fredelig dag på Fredensborg Slot. Enhver trang, der måtte være, til at markere dagen med fest for kronprinsfamiliens mange venner er blevet skudt i sænk af coronavirussen, der har gjort det umuligt at samles i større grupper.
Derfor må Frederik ”nøjes” med sin kone og deres fire børn, når Dannebrog går til tops for at markere landets kommende konges festdag.
LÆS OGSÅ: Lotte Kejser udgiver ny bog: Mine børn skal have noget om mig, når jeg ikke er her mere
Overfor HER&NU bekræfter kongehuset, at der bliver tale om en helt privat fejring af tronfølgeren i Kancellihuset på Fredensborg Slot, hvor familien har taget ophold for at kunne være tæt på dronningen i den svære tid.
Om Margrethe kigger ind for at sige til lykke til sin ældste søn, vides ikke. Med sin alder er den 80-årige regent i højrisikogruppen i forhold til Covid-19, og da hun selv fejrede sin fødselsdag, var det kun med børn og svigerdøtre – ingen af hendes otte børnebørn var med.
Derfor er det sandsynligt, at Margrethe kun kigger forbi Kancellihuset, som ligger i en anden bygning tæt på slottet, hvor hun bor, mens hendes fire børnebørn er i skole.
LÆS OGSÅ: Fra politibetjent til pædagog: Cassia ofrede sit liv i Brasilien for Charles

Fredelig fejring

Fødselaren skal ikke regne med besøg af prins Joachim, prinsesse Marie og deres to børn. De er taget tilbage til deres hjem i Paris.
Frederik kan dog være sikker på, at hans kone og børn vil gøre alt for at gøre dagen uforglemmelig, nu hvor han ikke kan invitere en flok venner hjem til fest.
LÆS OGSÅ: ‘Prinsesser fra blokken’-babe har lagt sit liv om: Jeg lå indlagt i tide og utide
Selvom børnene skal passe skolen, er der rig mulighed for at vække fødselaren med sang, gaver og lækker morgenmad, og Frederik og Mary kan nyde dagen sammen i ro og mag, indtil ungerne kommer hjem igen.
Midt i krisen bliver familien formentlig hjemme på Fredensborg, for selvom reglerne er blevet lempet, ved de kongelige, at de ikke kan tillade sig at gøre noget, der kan give dem kritik for at bryde reglerne.
Derfor vil fødselsdagsmiddagen efter alt at dømme blive tilberedt af familiens egen kok hjemme i Kancellihuset.
LÆS OGSÅ: Sandra har mistet sine børn: Smerten sidder i mig