Kort før deadline: Nu har Nadia Shila besluttet, om hun vil anke dommen

‘De unge mødre’-deltageren var ikke tilfreds med afgørelsen fra byretten, men anker hun dommen? Få svaret her.

Af Jonas Sand - 30. maj 2018 kl. 19:19

Tidligere på måneden faldt der dom i sagen mod ‘De unge mødre’-deltagerne Nadia Shila Petersen og Heidi Pedersen. De blev kendt skyldige i de fleste af de 73 forhold, de var anklaget for, og en enig domsmandsret besluttede, at Nadia Shila skulle straffes med seks måneders ubetinget fængsel, mens Heidi fik fire måneder ubetinget fængsel.
LÆS OGSÅ: Nadia Shila og Heidi: Derfor svindlede vi
LÆS OGSÅ: Her er HELE dommen: Nadia Shila og Heidi skal i fængsel
Ingen af de to var til stede i retten, og hverken Nadia Shilas advokat, Hans Mogensen, eller Heidis, Susan Jørgensen, ville umiddelbart efter tage stilling til, om sagen ville blive anket. Hans Mogensen fortalte dog efterfølgende til Realityportalen, at han ikke forventede, at sagen ville blive anket, selv om både han og hans klient var uenige med retten.
Men nu har Nadia Shila altså ombestemt sig. Sidste frist for at anke dommen er i morgen, torsdag, og det kommer til at ske. Det fortæller hendes advokat nu i en mail til Realityportalen.
– Det kan oplyses, at det netop er afgjort, at Nadia Shila ønsker sagen indbragt for landsretten. Ankefristen udløber i morgen, og det når vi, slår Hans Mogensen fast.
LÆS OGSÅ: Anklageren efter dommen: Jeg er meget tilfreds!

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan komme med Nadia Shila og kæresten ud at tjene penge.


LÆS OGSÅ: Nadia Shila: Jeg kan ikke forestille mig at være i fængsel

Kræver frifindelse eller mildere straf

Nadia Shila havde allerede inden sagen i byretten erkendt 21 forhold af bedrageri. Hun erklærede sig dog uskyldig i databedrageri og dokumentfalsk i en lang række punkter, hvor anklagemyndigheden mente, at hun havde snydt en psykisk syg mand, FJ, til at optage lån og bestille varer i hans navn.
Retten fandt det ikke bevidst, at Nadia Shila havde gjort sig skyldig i databedrageri og dokumentfalsk, men i samtlige forhold omkring FJ fandt man hende i stedet skyldig i åger efter straffelovens § 282, som anklagemyndigheden subsidiært havde nedlagt påstand om. Og det er de forhold, som Nadia Shila nu vælger at anke.
LÆS OGSÅ: Nadia Shila og Heidi taler ud om dommen: Jeg er lidt ligeglad

– Sagen indbringes til frifindelse for forholdene vedrørende angiveligt misbrug af NemID og ellers til formildelse, skriver Hans Mogensen og fortsætter:

– Desuden påstås frifindelse for de erstatningskrav, hvor det er usikkert, hvem der kan gøre kravene gældende, slår han fast.

Byretten idømte Nadia Shila den strengest mulige straf med seks måneders ubetinget fængsel, og hun kræver altså, at hun enten skal frifindes eller havde en mildere straf. Advokaten har tidligere fortalt til Realityportalen, at hun ikke risikerer en strengere straf ved at anke sagen. I stedet kan hun dog komme til at betale yderligere sagsomkostninger, hvis landsretten også finder hende skyldig.
Realityportalen har forsøgt at få kontakt til Heidis advokat for at høre, om hun også har valgt at anke dommen, men det har endnu ikke været muligt.
LÆS OGSÅ: Eksperter: Det sker der med Nadia Shila, hvis hun bliver dømt