‘Korpset’-deltagers hårde barndom: Blev stukket med kniv ni gange

En svær barndom banede dog vejen.

Af Anna Løwe - 24. maj 2021 kl. 14:55

I det nyeste afsnit af den populære DR podcast ‘Hjerteflimmer for voksne’ har vært Sara Bro besøg af komiker, musiker og forfatter Mazen Ismail, der lige nu er aktuel i TV 2-serien ‘Korpset’.

Kærlighedsprogrammet handler dog ikke altid kun om amoriner, ekskærester og flirts, og gæsterne kommer ofte omkring relationen til deres forældre, dem selv og ikke mindst deres fortid. Det skete også i den seneste episode, hvor Mazen Ismail – ifølge ham selv overraskende nok – var meget hurtig til at åbne op om en hård barndom.

– Jeg har ikke haft en nem barndom, indleder Mazen, da Sara spørger til hans firma, Konsulenthuset Talte Tanker.

– Da jeg var femten år, blev jeg stukket ned med kniv ni gange. Jeg er blevet smidt ud af rigtig mange skoler, og som 17-årig røg jeg i ungdomsfængsel.

LÆS OGSÅ: Ditte Julie om konflikt med Lars Løkke: Derfor reagerede jeg

Litteratur og digte blev en udvej

For den blot 17-årige Mazen udviklede opholdet i fængslet sig til en radikal livsændring.

– Jeg elskede litteratur, at læse og skrive digte, så det brugte jeg rigtig meget af min tid på, forklarer Mazen og fortsætter:

– Men jeg havde ikke lyst til at dele mine skriverier med de andre i ungdomsfængslet, for det var ikke specielt ‘gangster’, griner han.

LÆS OGSÅ: Efter amok-opførsel til Zulu Awards: Nu svarer Blachman tilbage

Det ændrede sig dog, da en pædagog fandt Mazens digte og læste dem. Dagen efter afleverede hun uden et ord en bunke bøger til ham, og dem endte han med at læse allesammen.

– Derfra udviklede det sig, og jeg begyndte at skrive en masse. Muhammed Alis selvbiografi var den, der betød allermest for mig. Den gav mig selvtillid og styrke og gjorde, at jeg følte mig set. Min fantasi fik lov til at udfolde sig, forklarer Mazen, der endte med at lægge nogle af sine fordomme til side:

– Jeg gik ind til de andre ‘gangsters’ og spurgte, om jeg måtte læse mine digte op. Og på den måde fandt jeg ud af, at alle de andre unge faktisk også sad og skrev digte i deres celler om aftenen.

LÆS OGSÅ: Populært realitypar er gået fra hinanden… Igen

Livsmotto

Efter ungdomsfængslet gennemførte Mazen en uddannelse i kommunikation og sprog på Syddansk Universitet, og i dag lever han blandt andet af at lave workshops for unge.

– Da jeg stadig var under uddannelse, fik jeg et opkald fra ungdomsfængslet. De spurgte, om jeg havde lyst til at holde en workshop, fortæller Mazen og uddyber:

– Det har udviklet sig derfra, så jeg nu underviser og laver workshops for unge, så de kan finde deres vej i livet, blive inspireret og lægge en plan for livet. Det var sådan Talte Tanker startede. Jeg har et ønske om at hjælpe unge med at finde deres livsmotto og skrive det ned. Mit eget er, at jeg ønsker at skabe mere empati i verden, og alt, jeg gør, gør jeg med udgangspunkt i det, afslutter en rørt Mazen.

Hør hele programmet på dr.dk eller via en podcast-app.

LÆS OGSÅ: WAUW: Se ALLE billeder af den nye ‘Ex on the Beach’-villa

LÆS OGSÅ: ‘Korpset’-deltager om forhold til verdensstjerne: Jeg var hjernevasket