Kongens danske elskerinde står frem: Vi skulle giftes

Nu afslører elskerinden detaljer om deres hede affære.

Af Nikolaj Vraa - 6. september 2020 kl. 19:52

Det var kærlighed ved første blik, da den spanske konge Juan Carlos i starten af 2004 mødte den danskfødte Corinna zu Sayn-Wittgenstein ved et jagtselskab. Han havde problemer med sit gevær, og da Corinna kunne forklare ham, hvad han gjorde forkert, fik han øjnene op for ham.

– Vi talte i telefon gennem et par måneder, og var på en date først på sommeren. Vi har altid grinet meget sammen. Vi klikkede fordi vi har så mange fælles interesser som politik, historie, god mad og vin, fortæller Corinna i et interview med BBC.

LÆS OGSÅ: Oscar fra ‘Årgang 0’ og kæresten tager næste skridt i forholdet

Den 55-årige forretningskvinde er født i Frankfurt som datter af en tysk mor og den danske forretningsmand, Finn Bønning Larsen, der var direktør for det brasilianske flyselskab Varig og senere stod for Scandlines-fusionen. Da de mødtes var hun netop blevet skilt fra den tyske prins Casimir zu Sayn-Wittgenstein-Sayn.

– Jeg boede i London og havde netop åbnet mit eget konsulentfirma. Og jeg var enlig mor til to. Vi sås i Madrid i et lille hus på et stort gods, og rejste meget sammen. Det første år var det vanskeligt at ses fordi jeg havde meget travlt, men han kunne alligevel ringe op til 10 gange om dagen. Det var et meget stærkt, dybt og meningsfuldt forhold.

Juan Carlos kindkyssede Corinna på den røde løber ved Laureus World Sports Awards i Barcelona i 2006. På det tidspunkt var de forelskede og i et hemmeligt forhold (Foto: Schroewig/Maelsa/Ritzau Scanpix)

Familien kendte til det

Overfor BBC slår Corinna også fast, at hun tidligt spurgte Juan Carolos, hvordan de kunne have et forhold, når han var gift med dronning Sofia.

Han sagde, at han havde en aftale med hende om at repræsentere kronen, men at de levede helt forskellige, separate liv. Og at han i øvrigt netop havde afsluttet et 20 år langt forhold til en anden kvinde, der også havde haft en stor plads i hans hjerte.

LÆS OGSÅ: Rejser fra familien: Nu springer TV 2-stjerne ud i reality


Juan Carlos, 82, er ikke set i offentligheden siden han og dronning Sofia, 81, i februar deltog i en mindehøjtidelighed for den spansk-mexikanske filantrop, Placido Arango (Foto: GTres/Splash News)

Som årene gik blev parret meget nære, og hun blev introduceret til både hans børn og venner. I 2009 friede han til Corinna og opsøgte Finn Bønning Larsen for at fortælle det.

– Min far ringede og sagde, at kongen havde været på besøg og sagt, at han var meget forelsket i mig og havde i sinde at gifte sig med mig. Han havde dog også sagt, at han ikke kunne gifte sig lige med det samme, det ville tage noget tid, men han ville have at min far vidste, at han mente det alvorligt, fortæller hun og afslører i samme åndrag, at hun ikke regnede med, at det nogensinde ville ske.

– Jeg arbejder med politisk strategi. Det ville være meget svært. Jeg tænkte, det ville destabilisere monarkiet. Det er også derfor jeg aldrig opmuntrede til det. Jeg tog det blot som et udtryk for at at han seriøs omkring vores forhold.

LÆS OGSÅ: Jakob Mielcke: Jeg er ikke Danmarks svar på Gordon Ramsay

Kongens anden affære

Forholdet sluttede dog senere samme år, da hendes far døde af cancer. Kort efter bisættelsen fortalte Juan Carlos hende, at han havde haft en anden i tre år.

– Jeg var ødelagt. Det var det sidste, jeg havde forventet. Det havde jeg ikke ventet efter han havde friet til mig. Jeg var dårlig i flere måneder, siger hun i interviewet med BBC.

LÆS OGSÅ: Oscar fra ‘Årgang 0’ og kæresten tager næste skridt i forholdet

Hun holdt dog kontakten til kongen, primært fordi han var kommet tæt på hendes børn. Hun har mange gange fortrudt at hun i 2012 tog med på den skæbnesvangre tur til Botswana, hvor han skød en elefant og brækkede hoften.

Efter hjemkomsten begyndte hun at føle sig overvåget, og hendes lejlighed i Monaco blev ransaget af ukendte gerningsmænd. Hun fik anonyme dødstrusler og angiveligt besøg af chefen for den spanske efterretningstjeneste, der advarede hende mod at tale med medier. Ifølge Corinna zu Sayn-Wittgenstein bliver hun stadig chikaneret med overvågning i dag.

LÆS OGSÅ: ‘Løvens hule’-drama: Iværksætter stopper samarbejdet med løverne

Overførte en halv milliard kroner

Kort efter turen til Botswana i 2012 overførte Juan Carlos en halv milliard kroner til hendes spanske konto.

– Jeg blev meget overrasket. Det var jo en meget generøs gave. Men året forinden havde han talt om sit testamente og at han frygtede, at familien ikke ville respektere hans ønske om at tage sig af mig. Jeg tror pengene var en anerkendelse af hvor meget jeg betyder for ham, og hvor meget min søn betyder for ham. Det var taknemmelighed for at have taget sig af ham i en absolut forfærdelig tid.

LÆS OGSÅ: Coster-Waldau: Jeg skal være med i ‘Vild med dans’

Ifølge spanske myndigheder var pengene, hun fik, det, der var tilbage af en sum, Juan Carlos uberettiget havde modtaget fra Saudi-Arabien i forbindelse med en byggekontrakt. I 2014 forsøgte han dog at få hende til at returnere pengene.

– I 2014 forsøgte han at få mig tilbage, men da det gik op for ham, at det aldrig ville ske, gik han helt amok. Han ville have det hele tilbage. Men jeg tror bare det var et hysterisk anfald. Han har sagt til myndighederne, at han aldrig har bedt om at få pengene retur og at jeg ikke har gemt dem på hans vegne.

LÆS OGSÅ: CHOK: Linse på skadestuen midt i optagelserne

Fortryder intet

Selv om pengenes oprindelige bliver undersøgt af både spanske og schweiziske myndigheder, så er hun ikke bekymret over udsigten til en eventuel retssag. Og hun har kun godt at sige om sin tid med den 27 år ældre konge angår.

– Jeg fortryder på ingen måde mit romantiske forhold med Juan Carlos. Mine følelser for ham er oprigtige og jeg er meget ked af den måde, det er endt for ham.

LÆS OGSÅ: Derfor medvirker Geggo i ‘Fangerne på fortet’ trods vilde dyr i fangeskab