Dronning Marys nye kapitel: Flot forvandling

I den flotte forvandling fra kronprinsesse til dronning har Mary taget en masse store beslutninger, men også nogle af praktisk karakter.

Næste år er det 25 år siden, dronning Mary mødte kong Frederik i Sydney, og hendes liv forandrede sig for altid.

Allerede inden brylluppet i 2004 blev grundstenene lagt til den monumentale opgave, hun som majestæt tog på sig ved kongens tronbestigelse i januar.

Og det er lykkedes hende at balancere de vigtige opgaver; at være mor til fire teenagere, hustru og som dronning af Danmark at være et forbillede for en hel nation uden at miste sig selv.

Med et særligt blik for dem, hun føler, står alene og mangler en stemme, har hun påtaget sig nye, store opgaver, samtidig med at familien er og forbliver hendes topprioritet.

I den flotte forvandling fra kronprinsesse til dronning har Mary taget en masse store beslutninger, men også nogle af praktisk karakter, der gør kongeparrets hverdag lettere.

LÆS OGSÅ: Kongehusets ”nazistiske forbindelser”: Et mørkt kapitel

Blandt andet har hun sørget for, at de ikke længere behøver at tage ind til København for at holde møder, når de opholder sig i Kancellihuset, der er deres sommerresidens.

Ud fra bæredygtige principper om genbrug og genanvendelse har dronningen derfor fået indrettet mødelokaler i en gammel værkstedsbygning fra 1890.

Opgaven som dronning betyder også, at der er kommet endnu flere rejser på programmet, og denne uge byder på en hel særlig af slagsen.

LÆS OGSÅ: Tobias Hamann om at være nybagt far: Vi har været lidt pressede

Artiklen fortsætter under billedet...

Bag en stærk konge står en stærk dronning – men Mary kan sagtens gå forrest.

Hjertesager i Brasilien

Mens kong Frederik blev i Danmark, tog Mary i onsdags, hul på et fire dage langt besøg i Brasilien. Her skal hun blandt andet mødes med FN’s Miljøorganisation UNEP, som hun er protektor for.

UNEP har særlig fokus på biodiversitet og naturbevarelse, der jo hører til blandt hendes hjertesager, hvilket blandt andet haven ved Kancellihuset bærer stærkt præg af.

Derudover skal hun også mødes med kvindelige ledere, repræsentanter fra ministerier og FN’s Befolkningsfond UNFPA for at diskutere ligestilling og bekæmpelse af kønsbaseret vold i Brasilien og på globalt plan.

Og når hun vender hjem, venter der endnu flere opgaver, og ikke mindst en fødselsdag, som hun må fejre uden hovedpersonen.

Tirsdag den 15. oktober fylder kronprins Christian 19 år, men han er for tiden på et længere ophold i Østafrika og kan derfor ikke tage med familien på den traditionelle efterårsferie i jagthuset i Trend.

– Vi glæder os jo over alt det, han kommer til at opleve og lære på sin rejse, men samtidig kommer vi til at savne ham ufatteligt meget, sagde hun forleden til Billed-Bladet.

LÆS OGSÅ: Adam Price overvåget: Katherine Diez krænker mit privatliv

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.

Dronningen er ikke uvant med at rejse til fjerne lande. Her ses hun på et besøg i Burkina Faso i 2021.