Kongejagt i Grib Skov: Frederik tog teten

Dronning Margrethe, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik ankom sammen til årets vildtparade.

Af Rikke Lynge - 28. november 2021 kl. 11:55

Dronning Margrethe, 81, inviterede torsdag på kongejagt i Grib Skov med efterfølgende jagttaffel på Fredensborg Slot. Selvom det var majestæten, der havde værtsrollen, så var det kronprins Frederik, 53, der stod for talen ved vildtparaden, hvor flere af de nedlagte dyr var lagt frem indkredset af gran og store fakler.

LÆS OGSÅ: Tvillingernes søde gestus: Vincent og Josephine hyldede Mary 

Kronprins Frederik var selv med på årets jagt, hvor flere af hans nære venner og adelsmænd deltog. Under jagten blev der i alt nedlagt 52 dyr, heriblandt en stor kronhjort. Normalt er det ikke kutyme i de kredse at udtale sig om, hvem der nedlægger hvad, men i år blev der gjort en undtagelse.

Artiklen fortsætter under videoen med dronningen.

Fra norsk slægt viste Hr. Leopold Lövenskiold stolt frem, at det var ham, der havde skudt skovens konge – kronhjorten. Hvorvidt kronprins Frederik skød noget den pågældende dag, vides ikke, men under vildtparaden gjorde han et ihærdigt forsøgt på at vise sin hustru og mor noget af det vildt i midten af kredsen, så noget kan tyde på, at han måske har skudt et dådyr.

Artiklen fortsætter under billedet…

Mary holdte sig i behørig afstand fra dyrene og de flyvende gløder fra de store fakler.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mary i sit livs form

Flere af kongehusets nære venner deltog i dagens jagt med efterfølgende jagttaffel, og kronprinsen takkede alle de fremmødte for dagens vellykkede jagt.

– Det er en helt særlig dag og en stor mindeværdig dag. Mange tak for jeres uvurderlige hjælp, I kender skoven rigtig godt mange af jer, og det har været en fornøjelse, fortalte kronprins Frederik under sin tale til vildparaden.

LÆS OGSÅ: Isabella imponerer: I fars fodspor

Inspiceringen af de nedlagte dyr foregik i tørvejr til duften fra slottets køkken, hvor kokke arbejdede på højtryk for at få aftenens jagttaffel på plads til de sultne jægere og deres påhæng.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Tvillingerne i byen med mor