Kong Carl Gustavs opfordring: Lad jer vaccinere

Kong Carl Gustav opfordrer sine landsmænd til at blive vaccineret.

Af Lærke Stræde - 30. januar 2021 kl. 15:56

I tidligere tider, når et land drog i krig, var det med kongen til hest forrest med løftet lanse.

I disse tider er de fleste lande draget i krig mod covid-19, og i Sverige har kong Carl Gustav stillet sig i spidsen for vaccinationen af sit folk.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe modtog hilsner: Ensom majestæt

Helt afslappet og med oprullet skjorteærme lod kong Carl Gustav i forrige uge vaccinere med første dosis vaccine, og han har et vigtigt budskab til sine landsmænd.

– Den store vaccinering mod covid-19 er nu i gang rundt om i vores land. Det er min forhåbning at alle, som har mulighed for at lade sig vaccinere i de kommende måneder, vil gøre det, så at vi alle sammen og så snart som muligt kan komme gennem denne svære tid, sagde den 74-årige konge.

LÆS OGSÅ: Gode minder: Kongehuset elsker Færøerne

Kritiserer Sveriges håndtering af corona

Selvom det i de fleste kongehuse rundt om i verden er kutyme, at majestæten ikke blander sig i politiske forhold, kunne kong Carl Gustav ikke lade være at kommentere på Sveriges håndtering af coronasituationen og de nu mere end 10.000 døde, da han midt i december i tv-programmet ‘Året med kungafamiljen’ på SVT sagde:

– Jeg ser det som, at vi er mislykkedes. Vi har et stort antal, der er døde, og det er forfærdeligt. Det er noget, vi alle lider under. Det svenske folk har lidt kolossalt under svære forhold. Ikke at kunne tage afsked med sine familiemedlemmer. Jeg tror, det er en tung og traumatisk oplevelse ikke at kunne tage en varm afsked, lød det fra kongen i tv-programmet.

Dronning Silva, der fyldte 77 år i december, lod sig også vaccinere. Vaccinationerne blev gennemført i samråd med kongens livlæge, og de blev givet til det svenske regentpar på Stenhammars slot i Flen, 120 km fra Stockholm, hvor de residerer for øjeblikket.

LÆS OGSÅ: CHOK: Katerina Pitzner anholdt

Læs mere om