Kia åbner op om fødselsdepressionen: Jeg kæmper hver dag

Kia har igen fået lov til at have kontakt med sønnen, men hendes kamp for at blive rask er langt fra forbi.

Af Jonas Sand - 25. februar 2019 kl. 15:06

Det hele er gået op og ned for ‘Kongerne’-deltageren Kia ‘Sugar’ Sødergreen, siden hun i slutningen af september 2017 blev mor for første gang. Kort efter fødslen blev hun nemlig ramt af en fødselsdepression og fødselspsykose, hvilket har resulteret i, at hun on/off har været indlagt lige siden.
Kort før jul fik Kia dog lidt at glæde sig over, da hun afslørede, at hendes tvangsindlæggelse var blevet ophævet, og at hun derfor havde valgt at lade sig udskrive for i stedet at flytte ind på et bosted, mens hun også fik lov til at tilbringe en del af julaftensdag med sin søn.
LÆS OGSÅ: Kia raser efter ny udskrivelse: Jeg føler mig svigtet
LÆS OGSÅ: Kias familiedrøm knust: Walid vil ikke have flere børn med mig
Udover en ny kort indlæggelse har Kia siden boet på bostedet, hvor hun kæmper for at blive rask. Og nu giver hun sine følgere på Instagram en opdatering på, hvordan hun har det.
– Kommunen har nu givet tilladelse til, at jeg må gå tur med Marcus i barnevognen med Walle hver 14. dag. Jeg var så heldig at have fornøjelsen forleden, skriver hun og fortsætter:
– Jeg kæmper hver dag. Jeg er uden medicin, og min psykiater mener, at jeg blot skal have nogle redskaber til at klare hverdagen. Jeg er derfor startet i et terapiforløb op. Det er selvfølgelig svært for jer at sætte jer ind i, da I ikke kender hele historien. Den vil blive offentliggjort i min bog, skriver hun og fortæller, at bogen lige nu er sat på standby på grund af manglende overskud.
LÆS OGSÅ: Walid åbner op efter Kias indlæggelser: Sådan klarer jeg det hele
LÆS OGSÅ: Indlæggelser på stribe: Så mange gange har Kia været indlagt siden fødslen

Artiklen fortsætter under den søde video, hvor ‘Knaldperlen’ blev til den omsorgsfulde ‘Charmeperlen’ og tog sig af godt af ‘Sugar’, da hun havde brug for det.


LÆS OGSÅ: Kia taler ud om voldsom fødsel: Sønnen brækkede skulderen
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-stjerne indrømmer: Jeg røg hash hver dag

“Vores kærlighed er stærk”

Kia ved ikke, hvor længe hun skal være på bostedet, men hun fortæller, at hun får besøg af kæresten, når han har mulighed for det.
– Walle kommer og besøger mig så tit som muligt. Vores kærlighed er lige så stærk, som da vi mødte hinanden – hvis ikke stærkere, fortæller hun.
Parret var sammen til Reality Awards midt i januar, hvor de for første gang længe skulle tilbringe natten sammen. Det glædede de sig begge meget til, og Walid fortalte i den forbindelse, hvordan har klarer hverdagen som alenefar.
– Jeg synes, jeg klarer det fint. Det er lidt hårdt, men nu er jeg kommet ind i en rytme, så det er blevet lidt nemmere for mig. Jeg vil ikke sige, at det er nemt, men jeg kan klare det. Jeg passer barnet, jeg passer mit arbejde, og jeg passer min også min kæreste, fortalte Walid med et grin til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: Princess Natascha afslører: Novah skifter navn
LÆS OGSÅ: Princess Natascha taler ud om chok: Barnets far har en anden kæreste

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Mange spørger om en opdatering og et resume ? Da den største dag i mit liv kom. Nemlig da jeg fødte Marcus i slut 2017, vendte det helt op og ned på mig og mit liv. Jeg uddannet sosu-Ass og sygeplejerske og har arbejdet i psykiatrien. Pludselig stod jeg i patient rollen og selv blev indlagt på psykiatrisk afdeling. Reaktionen på at være blevet mor var meget omvæltende. Det svært at være patient i eget fag, men jeg tager det som en positiv udvikling og kan gøre mig til en bedre sygeplejerske. ? Walle overtog barslen og jeg røg ind og ud af psykiatrisk afdeling til idag hvor jeg er kommet på bosted. Kommunen mener at mit adfærd truer Marcus udvikling, trivsel og sundhed. Derfor må jeg ikke være hjemme og har brug for noget hjælp til, at finde mig selv igen. Jeg har ikke rigtigt været en del af Marcus liv endnu og har kun set ham under opsyn. Kommunen har nu givet tilladelse til, at jeg må gå tur med Marcus i barnevognen med Walle hver 14 dag. Jeg var så heldig at have fornøjelsen forleden??????? Jeg kæmper hver dag, er uden medicin og min psykiater mener jeg blot skal have nogle redskaber til at klare hverdagen! Jeg er derfor startet et terapi forløb op. Det er selvfølgelig svært for jer, at sætte jer ind i, da i ikke kender hele historien. Den vil blive offentlig gjort i min bog, men som pt er på stand-by da jeg ikke har noget overskud for tiden. Jeg ved ikke hvor længe jeg skal være på bostedet. Walle kommer og besøger mig så tit som muligt. Vores kærlighed er lige så stærk, fra da vi mødte hinanden, hvis ikke stærkere ? Jeg valgte at lade jer få lov til at følge mig helt tæt i mit livs største rutsjebane.. Da jeg synes, vi har brug for fokus på at bryde tabuet om psykisk lidelse. Det kan ramme os alle. Når vi mindst venter det. Jeg har ikke været så aktiv her inde på det sidste. Da det hele rent udsagt er noget lort fortiden! Jeg har måtte overveje min åbenhed omkring min situation. Jeg har derfor besluttet at jeg forsæt vil fortælle jer min historie og kampen om at komme hjem og opleve det, at være en lille nybagt familie ❤️ #brydtabuet #sværetider #morsyg #kæmper #vækhjemmefra #bosted #psykiatri #savnerfamilien #elsker #farpasserpådig #opdatering

Et opslag delt af Kia Sødergreen (@kia.sodergreen) den


CHOK: ‘Familien fra Bryggen’-stjerne afbryder forlovelsen
LÆS OGSÅ: Natascha Linea om Sidney Lee: Vi er ikke kærester, vi boller bare