Mofibo Awards 2024, Morten Spangsvig & Simone Spangsvig

Styrer fireårig datters Instagram: Som at dele kanariefugle

Deling af børn på nettet er en heftig debat, der deler vandene. Forældre og influencers Morten og Simone Spangsvig ser intet problem i det.

Influencerparret Morten, 48, og Simone Spangsvig, 30, er havnet i et lidt af et stormvejr. Det er sket på baggrund af, at de har oprettet en Instagram-profil til deres fire-årige datter, Else-Marie. Der er tale om en åben Instagram-profil, der i skrivende stund har 850 følgere.

LÆS OGSÅ: Sød video: Vilmars møde med lillesøster

I nyhedspodcasten 'Dato' har værten, Abdel Aziz Mahmoud, besøg af Morten og Simone, der vil forsøge at gøre ham og lytterne klogere på, hvorfor de har valgt at eksponere deres datter på nettet.

Artiklen fortsætter under videoen af Julica og Jamie.

På Instagram-profilen 'elsemarie_official' deler forældreparret videoer af den fire-årige, hvor hun blandt andet danser og synger.

- Hun lipsyncer , hvor man lader som om, man synger med. Så danser hun, og der er nogle billeder, hvor hun ser sød ud. Meget harmløst, fortæller Simone i podcasten. 

Men det er ikke alle, der er helt enige i, at det er harmløst. Blandt andet er Børns Vilkår kritiske overfor eksponering af børn på sociale medier. Det gælder især på offentlige profiler, hvor der er forretningsmæssige interesser, kan Abdel oplyse om i afsnittet. Derudover kan billederne havne forkerte steder på nettet - men sådan noget kan ifølge Morten ske alle steder.

LÆS OGSÅ: 'Luksusfælden' tilbage med Fetterlein

 - Der er selvfølgelig nogen, der synes, at det vi har gjort er forkert, og mange skriver, at det kan have konsekvenser, for der kan jo sidde "grimme mænd", der kigger med. Men det kan jo ske alle steder - i en julekalender, på Ramasjang eller på gaden eller stranden. Hvis ikke man kan lide det, må man lade være at se det, fortæller Morten i podcasten.

LÆS OGSÅ: Kendt skuespiller bliver vært på nyt program

Men om det egentlig er Else-Maries eget valg at have en Instagram-profil - det står stadig lidt hen i det uvisse. 

- Hun vil gerne have en profil, hun er jo ikke klar over, om der er nogen, der kigger med, fortæller Morten og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Snyd i 'Landmand søger kærlighed': Jacob fortryder sit valg

- Det er jo ikke anderledes om du har en profil, hvor du deler kanariefugle eller blomster. Du må jo have alle de profiler, du vil, når du er voksen. 

Du kan lytte til podcasten 'Dato' på Podimo.