Sara Maria Franch-Mærkedahl
Sara Maria fotograferet til et stort interview om kampen mod angst til ALT for damerne.

Sara Maria Franch-Mærkedahls kamp mod angst: Endelig sker det

Sara Maria Franch-Mærkedahl nærmer sig lanceringen af Melio.dk, en sundhedsapp designet til at guide og støtte mennesker gennem mentale udfordringer, inspireret af hendes egen kamp med angst.

Sara Maria Franch-Mærkedahl har stor grund til at smile i disse dage. Hun har nemlig afsluttet et stort projekt, der har været undervejs siden december 2022. Den tidligere vejrvært har lavet sundheds-appen Melio.dk, der er designet til at støtte mennesker med mentale udfordringer. 

LÆS OGSÅ: Kæmpe fest i "Vild med dans": Det skal deltagerne danse

- Jeg mangler kun, at Apple skal godkende den, så det kan ske når som helst. Jeg er meget stolt, for den er faktisk blevet bedre, end jeg havde turde håbe på, delte en glad Sara Maria, 44, da hun mødte op til premieren på ”Joker: Folie à Deux”.

Appen er da også mere end bare et projekt. Den er blevet et personligt hjertebarn for Sara Maria, som selv har kæmpet med forskellige former for angst blandt andet sygdomsangst og dødsangst. Denne personlige kamp har givet hende en unik indsigt i, hvor vanskeligt det kan være at søge hjælp.

 

- For mig er det meget personligt, for jeg ved jo, hvor svært det kan være at være i situationer, hvor man kan have det rigtig skidt. Hvor det kan være svært at komme ud af det igen, og det kan være svært at søge og bede om hjælp. Derudover kan det også være svært at forklare sig, og man kan føle sig meget alene med ting, forklarede hun.

Sara Maria føler sig heldig over, at hun har været i stand til at føre et funktionelt liv på trods af sin angst, hvilket har inspireret hende til at forsøge at gøre en forskel for andre. 

- Jeg har altid følt et kald for, at det var det, jeg skulle. Jeg har bare ikke været klar til det, også fordi jeg ikke selv har været i balance med min egen angst. Men jeg har altid vidst, at det var det, jeg skulle, fortalte den tidligere vejrvært ærligt.

LÆS OGSÅ: Janni Ree melder Karsten Ree for overtrædelse af våbenloven

Takket være sin vedvarende indsats og støtte fra familie og fagfolk, har Sara Maria selv nået et punkt, hvor hendes egen angst nu kun sjældent påvirker hende, og hun er fast besluttet på at hjælpe andre til at opnå det samme.

- Når man først har fået den åbenbaring, som jeg har været heldig at få, så går det mest op og meget lidt ned. Så det er meget dejligt. Det er klart, at jeg stadig godt kan have angst, der lige prikker til mig, men hvor jeg før havde angst, der lå mellem seks og 10 på en skala, så ligger det måske nu på et, to og tre, og så kan man godt være i det, lød det fra Sara Maria.

Udviklingsprocessen med appen har været næsten to år undervejs, og den har været præget af tekniske udfordringer og forsinkelser, derfor understreger Sara Maria, at lanceringen skal være perfekt, før de officielt fejrer den. 

- Vi har besluttet os for at vente med at holde en lancering af appen, indtil den ligger derude. Men så snart den er klar, så holder vi noget, slog hun fast.