Lakserytterens succes: Millionær, mentor og far
HER&NU mødte Rasmus "Lakserytteren" Kolbe til en snak om alt fra hans tid som spejder, sin kreative barndom og sin succesfulde karriere som iværksætter, influencer og kreativ direktør.
Selvom kalenderen sagde efterår, mødte en ung Rasmus Kolbe – i dag kendt iværksætter og 33 år gammel – stædigt op i skole iført shorts. Han var spejder, langhåret og ikke bleg for at skille sig ud med fund fra den lokale genbrug i Lund lidt nord for Horsens.
– I 13 år bandt jeg knob og lavede mad over bål, fortæller han og forklarer, at hans alias ”Lakserytteren”, som mange kender ham som, faktisk stammer fra spejderlivet.
– Det var mit gamle spejdernavn, og det kommer af, at laks svømmer imod strømmen. Så hvis man rider på en laks, ja, så rider man mod strømmen. Vi syntes dengang, at det var et fedt navn, fordi det handlede om at turde være sig selv og ikke bare følge mængden.
Cengiz indrømmer: - Jeg hadede det
Navnet passer stadig til Rasmus Kolbe i dag, som på en grå novemberdag stråler i sit knaldrøde sæt, da HER&NU møder ham på det kreative værksted RESTART på Frederiksberg. Og det er ikke kun tøjet, der får ham til at skille sig ud.
Lakserytteren var en af de første herhjemme, der kunne leve – og leve godt – af at dele indhold på de sociale medier, og i dag er han blandt andet kreativ direktør i et firma, som han i 2022 solgte for 55 millioner kroner. Succesen er dog ikke kommet over natten – udover 13 år som spejder, har han altid tegnet og været kreativ.
– Jeg startede på en tegneskole i Horsens som seksårig, bare fordi jeg synes, det var sjovt, fortæller Rasmus og nævner, at hans forældre altid har støttet hans kreativtet.
– Mange børn udtrykker sig visuelt, men ikke alle får lov at blive ved, når de starter i skole. Mine forældre sørgede for, at jeg kom på tegneskole, hvor jeg blev ufordret af dygtige voksne.
Artiklen fortsætter under billedet...
Kreativ med farmor
Den kreative åre kommer dog ikke fra forældrene – hans mor er revisor, og hans far er ingeniør.
– Til gengæld har min farmor altid været kreativ. Hun malede meget, og vi lavede mange projekter sammen – hun kørte mig også til tegneskolen, forklarer han.
Carla Mickelborg jubler: Deler stor nyhed
Artiklen fortsætter under billederne...
Efter gymnasiet søgte Rasmus Kolbe ind på Designskolen i Kolding, men blev afvist og tog et år på Den Skandinaviske Designhøjskole. Året efter blev han optaget, og uddannelsen i kommunikationsdesign blev et vigtigt skridt mod hans succesfulde karriere.
Sideløbende med sin karriere har Rasmus også et familieliv, der kører på skinner. Sidste år blev han far til datteren Alma.
– Det er både krævende og sjovt, men jeg har en regel om, at arbejdet slutter klokken 16, så jeg kan nå hjem og hænge ud med Alma inden puttetid. Så kan jeg altid arbejde videre bagefter. Og det er jo skønt at være sin egen chef – jeg kan planlægge arbejdet rundt om at være far.
Nyder roen: Janni Rees nye liv i Schweiz
Når der er ekstra travlt med messer og projekter, er det kæresten, Sarah Olufsen, som er molekylærbiolog, der holder skansen derhjemme.
– Hun er supersej og rigtig god til at tage sig af hele familien, når jeg ikke er hjemme.
For tiden har den danske influencer også travlt med at være mentor for en række unge. Han er nemlig aktuel i ”Løvens Hule Junior”, og gennem programmet har han tilbudt udvalgte børn og unge et mentorforløb.
Robinson-Susanne afslører vilde detaljer: Fik insider-viden om aftalt spil
Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.