James og Anette serverer æg og kylling: Påske hos Price

Der er dømt påske og god mad hos Price-familien.

For mange er helligdagene i påsken lig med masser af fridage med middage og frokoster med familie og venner.

LÆS OGSÅ: Geggo fortæller: Sådan var første møde med min bror

De sidste 20 år har påsken for James og Anette Price dog ikke handlet så meget om mad som om arbejde.

– Til lyse retter som æg og kylling serverer jeg gerne et godt glas hvidvin. Det klæ - der det bedst. men hvis man insisterer, så kan man da godt drikke en påske - bryg til.

– Påsken hos os er noget med æg, lam og kylling. Men for mig har påsken altid betydet, at vi er i fuld gang med prøver på årets sommerrevy, så vi har altid siddet og forhandlet om, hvad vi kan tillade os. Kan vi holde fri i to eller tre dage, hvor vi ikke går til prøver? Jeg har aldrig haft fri en hel påske, så det har ikke været noget, jeg har regnet med, fortæller James Price, 63, som i år er komponist og kapelmester i Tivolirevyen, som har premiere 1. juni.

LÆS OGSÅ: Vild afsløring efter DNA-test: Fik besked fra ukendt bror

James og Anette byder HER&NU indenfor i deres nye etplanshus i Hørsholm til lækker påskemad.

– Det er vist kun lykkedes os ét år at lave en påskefrokost med hele familien. Nogle år er det lykkedes os at komme på landet et par dage, da vi havde sommerhus i Odsherred. Men jeg har altid været skingrende urolig, fordi det har trukket i mig at komme hjem og arbejde.

LÆS OGSÅ: De kendte hjælper børn: Det regnede med pengesedler

Barndomsminder

– Vi har også nogle gange talt om at tage til vores lejlighed i Menton i Sydfrankrig, men så bliver James urolig, og så får vi ikke noget ud af det. Og afhængig af, hvornår påsken falder, så ligger den bare tæt på revypremieren, siger Anette, 58, der som selvstændig kommunikationsrådgiver med speciel i hotel– og restaurationsbranchen også ser ind i et travlt forår.

Artiklen fortsætter under billedet...

– Jeg har valgt at lave påskekylling, for i disse tider, hvor pengene ikke sidder så løst, så giver det ingen mening at lave lammekrone. Det koster jo lynhurtigt 600-800 kr til fire personer.

– Jeg ved heller ikke, om jeg kan holde fri i påsken, men vi tager nok en enkelt dag med påskefrokost med familien. Påsken var langt større for James og resten af Price-familien, da han var barn.

LÆS OGSÅ: Efter 'Love is Blind': Zack fanget i stor løgn

– Da vi var små, tog vores far og mor som regel til Bornholm, og så var vi derovre en uge i sommerhus. Det var altid hyggeligt. Jeg kan godt huske, at min mor havde påskepynt i en skuffe derovre. Hun hang blandt andet æg op på grene, siger James og Anette nikker.

– Påsken er ikke lige så krævende som julen, og jeg har langt mindre påskepynt end julepynt. Men vi sætter pris på et smukt dækket påskebord.

– Jeg har en lille kasse med påskepynt, hvor jeg til julen har syv store kasser med julepynt. Julen fylder bare meget mere, end påsken gør. Påskefrokosten er mere rolig, og man har bedre tid til at snakke sammen ved bordet. Og så er Danmark lukket helt ned i påsken, det nyder jeg, siger hun. En svær sæson Som forret har James kreeret en lækker æggeret med urtemayonnaise.

LÆS OGSÅ: Tog drastisk beslutning efter 'Først til verdens ende'

– Påskefrokosten ligner jo julefrokosten, medmindre man insisterer på at skulle have ”skidne æg”. Og så selvfølgelig den altid dejlige lammekølle. Men der er jo ikke et kæmpestort påskemadsrepertoire. Påskesæsonen er lidt svær, for de spæde danske grønsager er jo ikke kommet endnu, men vi kan jo heldigvis få en stor dejlig kylling hele året rundt, fortæller James.

Mens en skøn duft breder sig i køkkenet, falder snakken på de friske råvarer.

LÆS OGSÅ: Tobias Dybvad er klar: Ny sæson på vej

– Jeg kan huske, at mine forældre også lavede påskeægget med urtemayonnaise, som er affødt af den franske ”oeuf mayonnaise”. Urterne er købt i supermarkedet, for jeg er ikke nået så langt med en urtehave heroppe. Vi flyttede ind i slutningen af juli, og når vi er færdige med revyen, så tager vi til Frankrig, så jeg vil heller ikke starte noget op, som bliver rigtigt godt til september, når vi er rejst, og så står det bare og dør.

Som nyligt indflyttede har James og Anette endnu ikke nået at opleve det nye hus og haven året rundt endnu.

Når re - sten af familien Danmark sidder ved på - skebordet, så er James til prøver i Tivoli sammen med An - dreas Bo, Carsten Svend - sen, Ni - colai Jørgensen, Lisbet Dahl og Linda P.

– Vi havde en forfærdelig masse æbler på et meget stærkt producerende æbletræ ude i haven, som gik totalt amok, så vi måtte forære en masse væk. Kirsebærtræet var også godt med, og det nåede vi heldigvis at høste. Valnødde- og hasselnøddetræet fik vi slet ikke glæde af, for da vi kom hjem fra Frankrig, var det hele væk. Jeg vil måske overveje nogle tidlige kartofler, men resten bliver i vindueskarmen.

LÆS OGSÅ: De kendte hjælper børn: Det regnede med pengesedler

Påskeæg med urtemayo

(4 personer)

4 store æg

5 spsk mayonnaise, 2 spsk creme fraiche, 2 spsk kapers, 2 spsk hakkede cornichoner

2 spsk hakket purløg, 2 spsk hakket persille, 2 spsk hakket dild, en stor håndfuld spinat

Lidt mild paprika

Brøndkarse

Desuden tynde skiver ristet toast

Kog æggene hårde, afkøl og pil dem. Hak kapers, cornichoner og krydderurterne fint og vend dem i mayonnaisen sammen med creme fraichen. Blancher spinaten i kogende vand i et minut. Pres al væden ud af den og blend den helt fint. Bland spinaten i urtemayonnaisen og smag til. Læg en stor skefuld urtemayo på fire tallerkener. Skær bunden af æggene og sæt dem midt i mayoen. Vend bundene i paprika og sæt dem øverst på æggene, så de ligner små Karl Johan svampe. Pynt med brøndkarse og server med ristet toastbrød.

LÆS OGSÅ: DR-vært er gravid

Påskekylling med peberrodssovs

En stor kylling

1 stor porre, 1 løg, 1 gulerod, 2 stængler bladselleri, 3 laurbærblade, 3 kviste timian,

12 peberkorn

Fjerkræfond (vand og koncentreret hønsebouillon) Kog kyllingen i 50 – 60 min. i fjerkræfond sammen med suppeurterne skåret stykker, krydderurter og peberkorn. Skær kyllingen for og server den med grøntsager og peberrodssovs.

Peberrodssovs:

1 stor spsk smør, 1 stor spsk mel, fond fra den kogte kylling, 2 dl fløde, et stykke peberrod Salt, peber og et nip sukker

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og bag det af i et par minutter, mens der røres. Det skal ikke tage farve. Tilsæt fond fra kyllingen, mens der piskes til passende konsistensen. Kom fløden i og kog sovsen igennem.

Smag til med salt og peber og et lille nip sukker. Lige inden servering tilsættes fintrevet peberrod efter smag.

Tilbehør:

Gulerødder, kartofler, en stor courgette, ærter, persille Smør

“Tourner” grøntsagerne – dvs. skær dem ud i ensartede ovale former. Kog gulerødder og kartofler i letsaltet vand til, de næsten er møre. Kom courgettestykker og ærter ved. De skal kun have et par minutter. Si vandet fra og vend grøntsagerne i lidt smør. Drys dem med persille og server.

LÆS OGSÅ: Her er de kendtes aprilsnarre