Geeti om tiden inden 'Shaolin': Brugte alkohol til at dulme min angst

Den danske debattør Geeti Amiri har fået meget ud af tiden efter 'Shaolin'.

Debattør Geeti Amiri er lige nu aktuel i TV 2-programmet 'Shaolin', hvor hun sammen med andre kendte danskere prøver kræfter med gamle 'Shaolin'-traditioner inden for meditation og kong-fu. 

LÆS OGSÅ: Nyforelsket Amin Jensen står frem med kæresten

- Jeg stod et sted i mit liv, hvor jeg havde brug for, der skulle ske noget. Jeg havde brug for at komme ud af min komfortzone og lave nogle ændringer i mit liv. Jeg var kørt fast, fortæller Geeti til HER&NU og tilføjer:

- Efter en del år, hvor jeg har brugt meget af min egen personlige historie som drivkraft og brændstof og havde en masse vrede i mig, så havde jeg nogle år, som fyldte en form for tomrum, og det tomrum var jeg ikke så bevidst omkring, men det gjorde, jeg blev ængstelig. Jeg havde brug for noget forsoning. Mange ting var svært - relationer var svært, anerkendelse og accept af mig selv var svært, finde ro og hvile i mig selv var svært. 

Derfor faldt rejsen til Sydkorea på det helt rigtige tidspunkt i Geetis liv, og hun havde da også sine forventninger til turen. 

- Jeg havde en forventning om, at oplevelsen kunne få mig til at se nogle ting i øjnene fra min fortid, som jeg ikke har været helt så god til at se i øjnene, som de skulle, fortæller Geeti og fortsætter:

- Jeg havde en forventning om at komme hjem med en anden selvforståelse - og det havde jeg. Jeg har gået i terapi, efter jeg er landet. Jeg har virkelig foretaget nogle ændringer i mit liv i måden jeg lever på, sover på, måden jeg spiser på og mit forhold til alkohol. Det tager tid jo.

LÆS OGSÅ: Her er Mikkel Hansens private kærlighed

Ikke misbruger

Ifølge Geeti handlede forholdet til alkohol ikke om at være i et misbrug, men alkoholen blev brugt forkert.

- Før brugte jeg alkohol til at dulme min galoperende angst og ængstelighed. Jeg er blevet et mindre socialt menneske, men jeg er meget mindre ensom nu, end jeg var før. Jeg er bedre i stand til at sætte ord på, når ting er svært, hvor før lukkede jeg ned for det. 

LÆS OGSÅ: Sådan har du aldrig set hende før

At Geeti er startet i terapi har givet hende nogle gode værktøjer i hverdagen.

- Det er et terapiforløb, hvor jeg gennemgår alt fra min opvækst og før min opvækst med min mors historie. Det skal lære mig mentalt at kapere det bedre, men også faktisk at acceptere, forsone og lægge det på hylden. Så det ikke stikker sit ansigt frem - især i pressede situationer, som det tidligere har gjort.

LÆS OGSÅ: Christopher Læssøs søde hemmelighed: Far igen

I programmet 'Shaolin' åbner Geeti op for en barndom, hvor hendes søster blev presset ud i et tvangsægteskab som 16-årig, hendes far døde, da hun selv var 14, og barndommen var alt andet end stabil og tryg.  

Se hele interviewet med Geeti øverst i artiklen. 

LÆS OGSÅ: Claes Bang om brutal rolle: Et stort arbejde