Boris Hiort

Boris ramte muren: Nu deler han hele historien

Tiden efter tv-debuten har ikke været nem for Boris Hiort. Nu deler han sin historie i håbet om at hjælpe andre.

27-årige Boris Hiort er i løbet af det seneste år blevet et navn, der er gået de færrestes øregange forbi. Året har været spækket med succesoplevelser, mediernes søgelys og opmærksomhed fra alle vinkler.

Men i sidste uge blev det hele for meget, og Boris knækkede over på midten.

LÆS OGSÅ: 'Toppen af poppen' vender tilbage: Flere store ændringer

Artiklen fortsætter under videoen...

I et stort interview med Realityportalen fortæller han nu ærligt sin historie i håbet om, at den kan motivere andre.

Den 23. maj fik TV 2-programmet ’Bachelorette’ premiere. På skærmen tonede den charmerende Boris frem for første gang, da han modigt lagde hud til, at de to kvinder kunne tatovere på ham og lade oplevelsen sætte sig i hans krop for evigt.

LÆS OGSÅ: Festlige kjoler: Se billederne af de kendte til Emmy Awards

Fakta

Brug for gratis og anonym rådgivning? Kontakt Psykiatrifonden på tlf. 39252525 eller via deres hjemmeside.

I to måneder var alle øjne rettet mod ham og opmærksomheden tog til, som seerne blev mere og mere bekendte med ham. Invitationer til events, kærlige komplimenter og spørgsmål fra nysgerrige journalister væltede ind i indbakken.

– Al den opmærksomhed, som drengene og jeg fik, gav nogle intense skud af dopamin i hjernen. Det kom for eksempel af at opleve den første artikel eller være til et fedt arrangement. Det blev en stor kontrast til, når jeg bare var mig selv i min almindelige hverdag, hvor jeg ikke havde oplevet den samme form for dopamin.

Lige som interessen toppede, da Boris fik den famøse sidste rose, var programmet pludselig slut, og tv-succesen gav efterskælv langt ind i august måned, hvor Boris red allerhøjest på bølgen af opmærksomhed.

Men som den stærke strøm fra programmet aftog, var han mere og mere overladt til sig selv i jagten på sit dopaminfix.

– Da det var slut i august, blev jeg ved med at lægge på. Jeg kastede mig ud i en masse ting, som for eksempel datingeventyret, fortæller han og henviser til en podcast, han har lavet med Frida Bolm de seneste par måneder, hvor de to lukker lytterne ind i hver deres jagt på kærligheden.

Eventyr var der nok af. Han fløj fra det ene event til det andet og sagde ”ja” til alt, han kom i nærheden af. Opmærksomheden forblev, og hans navn trak stadig overskrifter.

”Boris finder kæreste”. ”Boris single”. ”Boris i nyt projekt”. ”Boris skrottet”.

LÆS OGSÅ: Leif og Tina jubler: Vi er blevet bedsteforældre

Men ”ja”-hatten begyndte gradvist at stramme til og forhindrede ham i at få luft til hovedet.

– Når der kommer muligheder, så kan man være bange for, at man forspilder dem, hvis man ikke griber dem. Og hvis der lige pludselig er mange muligheder på én gang, så kan man lige pludselig gøre alting 40%, og det bliver man både vildt udkørt af og ked af det over, fordi man i virkeligheden så ikke kan give sit 100% i nogen af de ting, man ender med at tage fat i.

LÆS OGSÅ: Tony Dakota har fået jord af svigermor: Bygger hus i Thailand

Det hele ramlede

Boris var slet ikke forberedt på, hvad oplevelserne ville medføre mentalt, og han var ikke klar over, hvor vild en tur han faktisk havde bevæget sig ud på, så han havde svært ved at navigere i det hele.

– Jeg har uden selv at vide det opbygget en form for afhængighed af, at det skulle blive ved og blive vildere. Dampen måtte ikke ryge af, fordi så ville jeg ikke få den dopamin, som jeg efterhånden var blevet afhængig af.

Artiklen fortsætter under billedet...

Boris Hiort

Alt imens speederen var i bund, begyndte hans krop at famle efter bremsen. I to måneder ignorerede han sin mavefornemmelse, der skreg efter, at han skulle skabe tid til sig selv og ro omkring sig. Men han blev ved med at tænke, at det nok skulle komme af sig selv.

LÆS OGSÅ: Kryptiske Gustav: Måske var det en fejl

Ugerne åd hinanden, mens han befandt sig i en tilstand, hvor han konstant trådte vand for at komme hen et sted, hvor han kunne bunde igen.

Men i sidste uge blev det for meget. Boris ramte den nådesløse betonmur. Selvom han havde gispet efter luft i lang tid, så var luften omkring ham nu pludselig blevet for tung til, at han kunne indånde den.

– Lige pludselig kunne jeg mærke, at når jeg skulle tage stilling til noget eller nogen, tog det fra en energibeholder, som var helt tom i forvejen, så til sidst var jeg slet ikke til stede i nogen af de situationer, jeg var i, fortæller Boris, der aldrig har oplevet lignende før.

LÆS OGSÅ: Mikas søde besked til Jasmin: Jeg har dig

Boris var på arbejde som handicaphjælper den dag, hans krop pludselig sagde fra.

– Jeg kunne mærke, at jeg næsten ikke kunne samle telefonen op. Jeg fik hjertebanken bare af at høre den vibrere, fordi det så var et menneske, jeg skulle tage stilling til, og jeg kunne ikke engang tage stilling til eller rumme mig selv lige nu. Der gik det op for mig, at det er skidt det her. Jeg har det virkelig dårligt.

Han kunne mærke, at han var på vej til at få stress, hvis ikke han satte en fod i jorden og lavede nogle ændringer med det samme.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Mette har fundet kærligheden

Det gik op for ham, at det ikke ville komme af sig selv.

– Jeg vidste ikke hvordan, for når man er i det, så føler man, at man svigter sig selv og en masse mennesker, hvis man aflyser sine aftaler. Man føler, at man giver op, hvis man ikke kan klare tempoet. Så er det et nederlag. Og den tankegang gør også, at jeg har kørt for hårdt på for længe og er kommet langt væk fra mig selv og min kerne, fortæller Boris og slår fast:

– Det er aldrig at give op. Det er at lytte til sig selv. Man føler, at man svigter nogen, når man aflyser en hel uge og tager sin tid. Men man skal også huske på, at folk omkring en har meget forståelse og respekt for det, hvis man bare er ærlig omkring det, fortæller Boris, der selv oplevede, at han blev støttet i sin beslutning om at trække sig.

Han stod foran en uge med aftaler fra morgen til aften, og den tætpakkede kalender hang som en sort sky over ham.

Han valgte derfor at sætte streg over det hele og tage en tur i sin mors kolonihave i en hel uge.

– Da jeg fandt ud af, at jeg havde brug for at komme væk og tage i kolonihaven, var det eneste, jeg fokuserede på i de to-tre dage, at få en plan. Tit kan det virkelig hjælpe at give sig selv et frirum, og at tage et skridt imod at få det bedre kan allerede gøre rigtig meget.

– Det er vigtigt, at man netop tager en pause, ånder ud og finder ud af, hvad der er vigtigst at prioritere. Jeg skulle have trukket mig for noget tid siden og have fundet ud af, hvilke ting og hvilke mennesker der gav mening for mig at bruge energi på.

LÆS OGSÅ: Philip May: Simone har det ikke godt

Boris befandt sig nu et sted, der kun er et stenkast fra den larmende storby, hvor han har sin daglige færd, men omgivet af marker og træer følte han, at han lige så godt kunne have taget turen til det mørke Jylland.

Men selvom en detox fra livet kan gøre en verden til forskel, så kommer man ikke udenom, at man igen skal stå ansigt til ansigt med virkeligheden. Derfor har Boris allerede lagt konkrete planer for, hvordan han skal gribe det an, når han igen rammer hverdagen.

– Når jeg tager hjem, så skal jeg starte til psykolog. Og så er det vigtigt, at ens hjem er et trygt sted, hvor man kan trække sig, slappe af og lade op. Det har mit hjem ikke rigtig været for mig i lang tid, og det er noget, jeg heller ikke har lagt mærke til. Derfor har jeg også tænkt mig at lave om derhjemme. Jeg kan ikke rigtig slappe af der. Det er både energien, fordi jeg sjældent er hjemme, og det ikke er særlig længe ad gangen, men det er også det praktiske. Sofaen er for lille, bordet er for langt, og der er ikke noget sted, hvor jeg har plads til at slappe af. Jeg har længe synes, det så fedt ud, men det virker overhovedet ikke i forhold til at føle sig hjemme.

LÆS OGSÅ: Tine Gøtzsche med i ikonisk tv-program

Sig det højt og lyt til din krop

På Boris’ Instagram følger knap 28.000 sæt øjne med, når han dagligt deler billeder fra sine opture. Men da han havde fundet ro i kolonihaven og havde fået en smule strøm på sit ellers afladte batteri fandt han et overskud til for første gang at dele sin nedtur på sine sociale medier.

– Jeg tænkte, at det måske var en positiv ting at dele det her med de mennesker, som følger med i, hvad jeg laver, for der er helt sikkert nogen derude, som kunne have brug for at høre, at de ikke er alene i det her, og der er andre, der også går igennem nogle vildt svære ting.

– Jeg tror også, at jeg selv havde brug for at få det ud, fordi jeg føler, at jeg har gået og fremstillet en rimelig fed livsstil, hvor det hele kører, og jeg laver mange ting, og det er mega fedt. Jeg havde brug for selv at lette mine skuldre og mit hjerte ved at komme ud med, at det faktisk er noget lort det hele. Jeg havde brug for at prøve at skrive det hele ned. Og da jeg havde gjort det, tænkte jeg, at nu deler jeg det sgu også bare, for det kan være, at der er nogen, der kan bruge det.

LÆS OGSÅ: Efter kræftforløb: Nu skal Winnie opereres

Og det var der. De søde beskeder strømmede ind i indbakken fra folk, der havde læst hans ærlige skriv og kunne spejle sig i hans historie. Og så væltede dominobrikkerne ellers.

– Det var virkelig overvældende at se, hvor mange det hjalp, og jeg blev også meget overvældet over alle dem, der delte deres situation med mig. Der er mange, som går med hver deres kampe, men pludselig blev det sagt meget højt, og det med at sige det højt kan fjerne noget af presset ved det.

LÆS OGSÅ: Se den private video: Tronskiftet indefra

De ærlige lydbølger kan nemlig nå ganske langt og blive opfanget af den næste, der godt kunne bruge et skub.

– At få sagt tingene højt og høre andre være sårbare kan skabe ringe i vandet til, at man selv løsner sig op og har lyst til at dele noget med nogen, man ellers ikke havde lyst til at dele før. Hvis man vælger at åbne sig op, så avler det bare, at der er endnu flere, der åbner sig op, og så bliver man trygge ved hinanden og kan snakke mere om tingene.

– Det er ikke meningen, vi skal gå og have det hårdt hver især alene. Det er meningen, vi skal bruge hinanden. Du er aldrig en byrde, for husk, at når du er sårbar og fortæller, hvordan du har det, og respekterer, hvad du har brug for, så hjælper du ikke kun dig selv. Så hjælper du også dem omkring dig.

Men hvad så, hvis man ikke ved, hvad der galt? Hvordan skal man så få samlet ordene til hele sætninger, når man ikke engang ved, hvad det første ord skal være?

– Der er rigtig mange, der kan have svært ved at finde ud af, hvad knuden i maven er. Det kan være svært at sætte ord på, fordi man ikke engang ved, hvad man skal sige. Det er også helt okay. Men det er stadig vigtigt at lytte til, hvis noget i kroppen prøver at sige fra. Prøv at komme ud med det alligevel og sig det højt, for tit har dem omkring dig været igennem noget lignende.

LÆS OGSÅ: Jeanette og Michael afslører: Her skal de giftes

Uanset om man ved, hvad det er, kroppen kræver af én, så skal man gøre sit bedste for at respektere, at den forsøger at fortælle en noget.

– Lyt til din krop. Der var engang en, der sagde til mig, ”din krop siger fra, før dit hoved gør”. Du kan næsten mærke det indeni, når du bærer rundt på noget, du har svært med, og din krop fortæller dig, at du skal ud med det.

Giv af dig selv og tag fra andre

Boris kender alt til vigtigheden af at have nogen ved sin side, der altid er klar til at gribe dig, hvis du falder. Hans bedste ven går selv igennem en svær periode, og de to har fulgtes ad de seneste 10 år, når det både er gået op og ned.

– Jeg tror også, at mange føler, at det er en svaghed at vise sårbarhed. Viser jeg folk min svaghed, og så kan de bruge det imod mig. Hvor det i virkeligheden er helt omvendt. Hvis du kan være sårbar og sige, du har det ad helvede til, så kan du bruge det som en styrke og en måde at komme frem på. Det driver kun en. Man føler sig mere uovervindelig. Man føler, at man kan klare mere, hvis man kan fortælle, når man har det værst.

LÆS OGSÅ: Tony Dakota afslører nyt skridt med Saiyan

De to er endda så tætte på hinandens dybeste lag, at der er plads til at snige humor ind imellem, og en banke-banke-på-joke kan faktisk gøre mere end at fremtvinge et medlidenhedsgrin.

– Hvis man han nogen at snakke med om det, som man er tryg ved, så kan man bruge humor til også at komme videre og få det bedre. Så bliver det hele lige lidt bedre et øjeblik, når man kan grine af sig selv og sin situation.

Artiklen fortsætter under billedet...

Boris Hiort

LÆS OGSÅ: Tina Maria hudløst ærlig: 'Paradise Hotel' ændrede alt

Det første skridt til at få det bedre er at anerkende, at der er noget i vejen i første omgang. Selvom Boris havde ignoreret sin krops behov i flere måneder, så er han alligevel ganske velreflekteret og bevidst om sig selv og sine følelser. Og det kommer ikke fra fremmede.

– Min mor har været god til at få mig til at sætte ord på mine følelser fra jeg var helt lille. Hvis jeg var ked af det, så reflekterede hun med mig over hvorfor. Jeg kan huske, at der var engang, da jeg var otte år gammel, hvor jeg blev vred, fordi min mor gjorde noget, der irriterede mig. I stedet for at bede mig stoppe, spurgte hun ind til, hvad hun gjorde, der irriterede mig, og hvordan det fik mig til at føle. Hun greb mig så godt og sagde, at hun nok skulle tænke over det.

– Jeg er vildt glad for, at hun gav mig den respekt og mulighed for at mærke efter. Det har helt klart hjulpet mig til at få nogle venskaber igennem mit liv, som har bundet i ærlighed, hvor man kan snakke om de dybeste ting, når man har det allerværst. Tak, mor.

LÆS OGSÅ: Traumatiseret efter ulykke: Sy Lee har taget stor beslutning

Forskel på indre og ydre succes

Vi befinder os lige nu i en tid, hvor ordet ”nytårsforsæt” har sat sig fast i vores ordforråd og konfronterer os med, hvad vi gerne vil blive bedre til, og hvordan vi kan overgå os selv det kommende år.

Med Boris’ afhængighed af de store succeser er det ikke underligt, at udsigten til et år med mere af det hele gør, at det pludselig bliver uoverskueligt.

– Der er så mange muligheder for at udvikle sig selv, at det kan blive helt uoverskueligt. Man bliver bombarderet med indtryk og ting man bør gøre. Du bør åbne mere op, du bør arbejde på dig selv, du bør tænke på din fremtid. Og det kan være svært at gøre det hele på én gang. Men du kan ikke gøre det hele på én gang. Det tager en livstid at finde ud af, hvad man skal og hvorfor, og der er ingen, der kræver, at man ved det 100%. Hvis det, man gør, føles bare nogenlunde rigtigt, så er man på vej et godt sted hen.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Realitystjerner strømmer til Reality Awards 2024

Boris slår også fast, at det er vigtigt at skelne imellem, hvilke succesoplevelser der giver det dopaminfix, der aftager lige så hurtigt, som det ramte, og hvilke der sætter sig i kroppen på længere sigt.

– Det er nemt at blive revet med af succeser i sit liv. Det er vigtigt at mærke efter, om det er ydre succeser eller indre succeser. Ydre succeser kan man jage rigtig meget, men det vil aldrig give indre ro. Man kan snarere komme længere væk fra sig selv ved at tro, at man skal opnå en bestemt form eller en stilling på jobbet. Eller ved at tage på dates af den grund, at det giver dopamin at mærke, at der er nogen, der vil en. Man skal i stedet finde ud af, hvad der gør, at man får dopamin indefra.

LÆS OGSÅ: WHAT: Reality-legende gift på scenen til 'Reality Awards'

Forleden var Boris på date med sig selv for første gang, hvor han tog på restaurant og i biografen, i forsøget på at skabe en succesoplevelse kun for sig selv.

– Da jeg var færdig, havde jeg det simpelthen så godt og følte, at jeg havde brudt en grænse og kunne slappe af i det. Det var meget specielt. Det er lang tid siden, at jeg har kunne give mig selv det fiks. Fuck, det var dejligt. Det var en dejlig succes at have bare med mig personligt. Søg indad i stedet for udad, og find ud af, hvad du selv kan gøre.

– Der var en tjener, der spurgte mig, om jeg bare var alene, og efter at have snakket med hende, sagde hun, ”du er så modig”. Det burde ikke være indstillingen, at det er skræmmende at tage ud med sig selv og være i sit eget selskab.

LÆS OGSÅ: Sinan Türkman i sorg: Dødsfald få timer inden Reality Awards

Går du og kæmper en kamp, du har svært ved at tage hånd om? Kan du mærke symptomer på stress, angst eller depression – eller har du svært ved at sætte ord på, hvad din krop fortæller dig, men kan du mærke, at der er noget galt? Psykiatrifonden tilbyder gratis og anonym rådgivning over både chat og telefon. Du kan komme i kontakt med dem HER.

Boris Hiort

Du kan selv læse hans opslag fra sidste uge herunder: