Kendte danskere i den gode sags tjeneste: Kræft er ikke for børn

Flere kendte danskere samler i uge 23 ind til Kræftens Bekæmpelse.

Af Rikke Lynge - 3. juni 2022 kl. 10:59

Fra 2. pinsedag og hele uge 23 kører Kræftens Bekæmpelses årlige online indsamlingsuge ‘Kræft er ikke for børn’.

Hvert år rammes 380 børn og unge i Danmark af kræft, mens 10.000 børn årligt oplever, at deres mor eller far rammes af sygdommen. De indsamlede donationer er som altid øremærkede til forskning, forebyggelse og patientstøtte – og traditionen tro er der ‘officielle indsamlere’ på banen.

LÆS OGSÅ: Linse om familiestrid: Beskederne er fremprovokeret

I år er  14 influencere/kendisser går forrest for at hjælpe Kræftens Bekæmpelse med at sætte fokus på indsamlingen og samle donationer.

Heriblandt er ‘Robinson’-deltager Ralf Østergaard.

– Jeg er selv far til to små drenge, og tanken om at de og andre børn og unge kan blive ramt af så skrækkelig en sygdom, gør rigtigt ondt, skriver Ralf på sin indsamling.

LÆS OGSÅ: Caroline Wozniacki: Viser nuttet datter

Ralf har indtil videre samlet 5.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse, men hans mål er 25.000 kroner, når uge 23 er omme.

Også dansedarlingen fra ‘Vild med dans’ Mads Vad gør en forskel i uge 23.

– Jeg underviser til daglig rigtig mange børn på min danseskole, og mit største mål er at give alle børn en kæmpe succesoplevelse og masser af glæde. Det har man brug for, når man er barn. Ingen børn bør leve med de konsekvenser, kræft indebærer. Lige meget om man som barn selv bliver ramt, eller man oplever ens pårørende bliver ramt af kræft, står barnet i en uoverskuelig situation. At kunne hjælpe disse børn bare lidt, gør en stor forskel, skriver Mads.

LÆS OGSÅ: Philip og Kasper forklarer: Derfor fik Fie ikke en rose

Det er andet år i træk, Mads er med i indsamlingen.

Også Ida Holm kendt fra ‘Nybyggerne’ er gået ind i kampen.

– Uanset om man har haft kræft helt tæt inde på livet eller ej, så er det en sygdom, der påvirker os alle. Jeg har selv mistet familiemedlemmer til kræft, og det er jo efterhånden desværre de færreste, der kan sige, at de ikke er en del af denne “klub”. Efter jeg selv er blevet mor, påvirkede kampagnen ‘Kræft er ikke for børn’ mig især. For kræft ER ikke for børn. Ingen børn og unge bør få frarøvet den – for mange – tryggeste og for mange mest bekymringsfri tid man har: barndommen, fortæller Ida til HER&NU og uddyber: 

– For nogle år siden blev en gammel efterskoleveninde ramt af kræft. Det var ikke en nær veninde, men det berørte mig alligevel dybt. Så ung og klar på livet, og pludselig ramt af den her forfærdelige sygdom og livskrise. Jeg gjorde det, som jeg ofte gør, når noget fylder i mit hoved – jeg tegnede. Jeg lavede en illustration af hende, og jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle gøre med den efterfølgende, så den røg bare i gemmerne. Jeg ville naturligvis ikke sælge den og lukrere på et andet menneskes tragedie, men nu, hvor pengene kan gå til Kræftens Bekæmpelse, giver det pludselig mening at sælge den, fortæller Ida.

Læs mere om indsamlingerne og støt HER.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne: Træt af kropsidealerne