Kendt sangerinde raser: Politikere tag jer sammen

‘Jeg ELSKER gennemsigtighed, men HADER uretfærdighed’. Sådan starter Szhirley sit opråb til Danmarks politikkere i et opslag på Instagram.

Af Lotte Knudsen - 13. oktober 2020 kl. 15:25

Szhirley mener, at reglerne for markedsføring på sociale medier er fuldstændige ude af proportioner, og at de er fyldt med forskelbehandling og uretfærdighed.

Hendes reaktion kommer efter, at hun stolt ville vise sin søn frem på sine sociale medier, da han medvirker i den nyeste ‘Far til fire’ film. Ifølge de politiske regler for markedsføring er det lovligt, men da Szhirley har en populær profil, kræver det en ting: At det markeres som reklame. Det fik sangerinden til tasterne.

LÆS OGSÅ: Kendt skuespiller: Jeg har haft bulimi i 10 år

– Jeg kan sagtens forstå at mit reach, kan gøre en forskel for interessen for selve filmen. Men ser I andre der skal skrive reklame, når de medvirker i film, teater, tv osv.?, skriver Szhirley i opslaget.

Szhirley efterspørger nogle regler, som omfatter alle og ikke kun populære profiler som sin egen, og derudover kritiserer hun politikkerne for ikke at have styr nok på området.

– Kære politikere, gider I åbne øjnene og komme i svingninger? Det kan ikke passe, at jeg som en af de eneste konstant skal være foregangsmand (kvinde!), for alt det shit I ikke har styr på endnu. Tag jer sammen. Kom igang, skriver Szhirley.

LÆS OGSÅ: Amalie taler ud: Sådan har jeg det med Janni i dag

Szhirley får opbakning fra andre store influencere, som har samme frustrationer.

– HØRT!!!!!! Og du ved at jeg står bag dig 100% i denne uretfærdige forskelsbehandling 💪🏻 Det er blevet PRINCIPIELT og handler slet ikke om, at vi ikke hjertens gerne vil markere reklame, der hvor det er nødvendigt, skriver Irina Olsen i en kommentar til opslaget.

LÆS OGSÅ: Linse afslører: Her er mit næste store projekt

Udover Irina Olsen får Szhirley opbakning fra Linse Kessler, Neel Ronholt, Nicci Welsh og en lang række andre betydningsfulde profiler.

Læs opslaget herunder. 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Inden denne rant rammer jer, er det super vigtigt for mig at sige at jeg ELSKER gennemsigtighed, men HADER uretfærdighed. Og det er uretfærdigheden jeg her vil sætte lidt fokus på. For det er absolut super lamt at skulle skrive reklame fordi min dreng er med i en film, jeg som stolt mor selvfølgelig råber højt om. Og med min store profil, kan jeg også sagtens forstå at mit reach kan gøre en forskel for interessen for selve filmen. Men ser I andre der skal skrive reklame når de medvirker i film, teater, tv osv.? Nej, tænkte det nok. Men det vil Forbrugerombudsmanden (også latterligt at det hedder manden, når nu det faktisk er en kvinde) have at jeg gør. Kan vi snart få nogle fælles regler som ikke kun gælder specielt udvalgte som feks. mig, men bare generelt hele mediebranchen, uanset om det er store eller mindre influencere, skuespillere, journalister, tv-værter osv. osv. Jeg har snart fået så super lange slanke bryster, at jeg glider og snubler over dem, og det kan sgu ikke være rigtigt. (Regner med at jeg kan få et brystløft på statens regning for svie og smerte og lange tasker) Kære politikere, gider I åbne øjnene og komme i svingninger? Det kan ikke passe at jeg som en af de eneste konstant skal være forgangsmand (kvinde!) for alt det shit I ikke har styr på endnu. Tag jer sammen. Kom igang. @rosa_lund kunne du bane vejen for en dialog som kunne munde ud i retfærdighed? Jeg ved jo at jeg ofte er på jeres læber når I skal tale om vores ‘mystiske’ branche. Jeg synes at det er på tide at I begynder at tage os alvorligt, og kigger på ALLE større og mindre profiler som via deres platforme tjener penge og konstant reklamerer for alverdens produkter, UDEN at markere korrekt, istedet for kun at koncentrere jer om 2-5 personer som I stiltiende lader Forbrugerrådet forsøge at få i gulvet, med særskilte regler end dem man kan læse sig til på forbrugerådets hjemmeside. For de regler følger de færreste af mine mange mange maaaange kollegaer – helt uden at det har konsekvenser for dem – men alligevel så bruger I ressourcer på feks. mig, som konstant gør det rigtigt, og ekstra rigtigt med de specielt indskærpede regler for mig!.. Det giver ingen mening. Hetz much?

Et opslag delt af Szhirley (@szhirleys) den