Kendt musiker sælger sin elskede bil

Som om en Mercedes-Benz SE220 cabriolet ikke er speciel nok i forvejen, så er denne bil med i mindst to musikvideoer og er ejet af en kendis.

Af DBA Guide - 15. august 2017 kl. 9:54

Ejeren af denne sjældne Mercedes-Benz cabriolet er musikeren Peter Viskinde, der blandt andet har været guitarist og komponist i pop/rockgruppen Big Fat Snake. Peter har derfor også brugt bilen i videoen til sangene ‘Engle’ og ‘Mr. Tambourine Man’ fra hans Bob Dylan Tribute-album. Det fortæller han til DBAs inspirationsunivers, DBA Guide.

Peter har ejet bilen siden 2000, og nu sælger han den på DBA. Det er med et vist vemod, at han skiller sig af med den.

Det er denne lækre sag, som Peter Viskinde nu vil af med. (Foto: DBA)

– Ja, det er jo ikke fordi, den egentlig spiser meget brød, sådan en veteranbil. Den koster cirka 100 kroner, fortæller Peter Viskinde, der bor i Aarhus, til DBA Guide.

LÆS OGSÅ: Maria Hirse: Folk ser mig som en sigøjner

Prisen på Peters bil er i den billige ende

En Mercedes-Benz cabriolet med modelkoden W111 er lidt af en sjældenhed efterhånden, og priserne er steget meget de senere år. På den største bilsalgsportal i Tyskland, Mobile.de, strækker priserne sig fra 500.000 kroner til mere en 1,5 millioner kroner. Peters står til salg i den billige ende med 520.000 kroner, og så er den på danske plader.

En ret speciel plade ovenikøbet – nemlig en sort emaljeplade med 111, altså modelnummeret, til sidst. Det bliver ikke meget mere passende.
– Bilen ser flot ud kosmetisk, men trænger til en frisk pladesmed, der vil tage sig af bunden, som har noget rust, fortæller Peter Viskinde til DBA Guide, der i sin tid som ejer har skiftet motoren til en fabriksrenoveret ombytningsmotor.
LÆS OGSÅ: Medinas ekskæreste skal giftes

Optimal motorkonsturktion

I alt er der bygget cirka 2.700 220 SE Cabriolet, så efter 40-50 år er tallet skrumpet ind. I dag vil en 220 Mercedes-Benz have en rækkefire-motor, men dengang var det heldigvis anderledes.

Under motorhjelmen er der en række sekser, hvilket er en nær optimal motorkonstruktion, når det gælder vibrationer og motorgang. Noget, der er ekstra vigtigt i en cabriolet, der skal cruise langs vandet til iskiosken, eller når den skal bruges i en musikvideo:

LÆS OGSÅ: Richard Ragnvald fylder 70 år: Jeg drømmer om USA
Peter: Hellere min cykel end min Mercedes
Kilometertælleren står lige over 40.000 kilometer, og den er synet i 2012 – næste syn er i 2020, da veteranbiler kun skal synes hvert ottende år.
Den forestående reparation er en del af forklaringen på, at Peter vil skille sig med bilen, men også manglende tid til at pleje bilen spiller ind.
– Jeg kører ikke ret meget i bilen – højst et par tusinde kilometer om året. Jeg vil hellere bruge tiden på at cykle og sejle kano, man skal jo holde sig i form, fortæller han til DBA Guide.
Og tak for det, for så kan vi nyde mere musik og den smukke gamle Mercedes-Benz kan få et nyt liv hos en ny ejer.
LÆS OGSÅ: Dansk tv-darling jubler: Jeg er blevet mor

Mere kendis –flere Mercedeser

Peter Viskinde er langt fra den eneste kendis, der benytter sig af DBA. Her kan du læse hvilken kendis, der har købt sine Louboutin stiletter på DBA, og her kan du læse, hvilke to sære ting, Thomas Skov har jagtet på DBA.

Her kan du se de Mercedes Cabrioleter, der er til salg på DBA netop nu. Den dyreste koster 899.800 kroner, mens de billigste er sat til salg på 45.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Det lavede de kendte før
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse underholdningsprogrammer og kendisser.