Keld og Hildas stærke kærlighed: Her er vores hemmelighed

Knap 60 år efter, de blev kærester, er kærligheden ikke kun intakt, men også stærk mellem parret.

Af Jan Körner - 5. juli 2020 kl. 13:58

Den 4. marts næste år er en helt speciel dag for Keld og Hilda Heick. Der er det 60 år siden, de blev kærester, og lige siden har de været et fasttømret par med en kærlighed, der så mange år efter stadig er stærk.

Da HER&NU møder parret i deres have hjemme i Trørød, er det ikke til en snak om et stormfuldt forhold. Tværtimod er det et par, der stadig har de varmeste følelser for hinanden, der tager imod.

LÆS OGSÅ: Linse med ny rørende hyldest til Alba

Ifølge parret er opskriften at tage problemerne i opstarten, inden de får lov at udvikle sig til et stadie, hvor det ikke længere kan løses.

– Vi tager et raskt skænderi ind i mellem og renser luften. Vi skændes ikke meget, men vi har da taget vores ture, siger Hilda, 74.

For hende faldt det ikke naturligt at skændes. Hun var vokset op i et hjem, hvor forældrene skændtes meget, og det ville hun ikke bringe ind i sit eget forhold. Og den indstilling gav problemer til at begynde med.

LÆS OGSÅ: WHAT? Bendtner tæt på at få penistatovering

– Jeg ville have hende til at reagere, men det gjorde hun ikke. En dag sagde jeg så, at hun måtte sige noget til mig og svare tilbage. Og jeg skal love for, at det gjorde hun så, siger Keld, 74, og slår en høj latter op ved mindet om dengang, hvor Hilda endelig tog bladet fra munden.

– Jeg gik for meget over i den anden grøft. Jeg havde jo haft lyst til at eksplodere nogle gange, men jeg gad ikke. Men da han så provokerede mig, røg proppen af, husker Hilda.

Til hendes overraskelse grinede Keld bare af hende.

LÆS OGSÅ: CHOK! ‘X Factor’-dommer trækker sig

– Første gang, hun skruede sig op, kunne jeg ikke lade være med at grine. Jeg var helt uforberedt, fortæller Keld, mens han kigger kærligt på sin kone.

Som andre par har de gennem årene slebet kanter af på hinanden, og Hilda er blevet meget bedre til at sige fra overfor Keld.

– Jeg kan blive meget hidsig, men han er jo så god og from. Men han var jordens største rodehoved, da jeg mødte ham. Det var så irriterende. Man kunne ikke gå hjemmefra i ti minutter, uden at huset lignede noget fra en krig. Og jeg hadede uorden. Han sad bare og hyggede og smed tingene omkring sig. Så eksploderede jeg. Så tog han det til sig, men han har også grinet af mig, lyder det fra Hilda.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! Princess Natascha har fået en kæreste

Druknet i rod

Et andet godt råd fra parret er, at man skal lade være med at gå og samle tingene sammen.

– Vi går ikke og husker episoderne. Vi lægger dem bag os. Når noget er diskuteret færdigt, er det færdigt. Man skal ikke hive gamle spøgelser ud af skabet, råder Hilda.

Hun er ikke i tvivl om, at Keld har gjort hende til et bedre menneske.

– Du har givet mig mere rygsøjle.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-familie springer ud som selvstændige

De rosende ord kvitteres af Keld, der mener, at Hilda har gjort ham til en bedre mand.

– Det har hun da helt sikkert. Jeg er blevet en betydeligt mere omgængelig mand.

Når han i dag kan notere sig, at han sidder i en tryg tilværelse i Trørød, skyldes det uden tvivl Hildas indflydelse på hans livsbane.

LÆS OGSÅ: Bendtner om tiden på landsholdet: Ubeskriveligt stort

– Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, hvor jeg ville være uden hende. Jeg var druknet i rod, siger han, hvorefter Hilda tilføjer:

– Du ville have uorden i økonomien, og du ville have skattegæld, for du er en rar fyr, der ville have givet folk alt muligt uden at tænke på skatten, siger Hilda, der ved, at hendes liv også havde været meget anderledes uden Keld.

–  Jeg ville have været en lille trist kontormus!

LÆS OGSÅ: Amalie flyver til Spanien: Chokeret over lufthavnsforhold