Keld Heick springer ud som skuespiller

Den velkendte sanger og forfatter prøver nu kræfter med skuespil.

Af Malene Porup - 25. februar 2018 kl. 13:55

Vi kender Keld Heick som sanger og forfatter til utallige dansktop- og grandprix-hits. Nu tager han fat på en helt ny karriere.

Siden han i 1966 grundlagde pigtrådsorkestret The Donkeys, har Keld Heick været kendt og elsket som sanger og sangskriver. Han havde aldrig drømt om, at han en dag skulle springe ud i en helt anden genre – som skuespiller. Men det sker snart.

Den 21. februar 2019 – tre dage før Keld Heicks 73-års fødselsdag – kan dansktoplegenden nemlig ses på scenen på spillestedet Bastionen i Nyborg i en dramatisk rolle som Judy Garlands nære ven, pianisten Anthony.

Forestillingen, der ud over Keld Heick har Betty Glosted og Jon Lange på rollelisten, hedder ‘End of the Rainbow’ og følger Judy Garland i en periode, hvor hun er blevet en falleret, fordrukken og pilleafhængig stjerne. Her opfører hun nogle af sine sidste optrædener i natklubben The Talk of the Town omkring årsskiftet 1968-69, inden hun skal videre på en Skandinaviens-turné. Hendes sidste koncert fandt i øvrigt sted i København i marts 1969, og hun døde i juni samme år.

. Jeg skal spille en ældre, homoseksuel brite, som nærer en stor hengivenhed for Judy Garland og hader hendes unge kæreste, Mickey Deans, som han betragter som en golddigger, fortæller Keld Heick om den rolle, der giver ham debut på de skrå brædder.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Realityportalen har besøgt Linse i Spanien

LÆS OGSÅ: Pengene ruller ind hos Keld og Hilda

Stor Judy Garland-fan

Da Keld Heick fik tilbuddet om at spille med i Judy Garland-forestillingen, var han både paf og en smule tøvende.

– Kan jeg spille en dramatisk rolle, tænkte jeg, og jeg bad om betænkningstid. Men arrangøren Allan Damby, som hyrede mig til forestillingen, sagde: ”Det kan du! Det skal være dig!” Jeg må sige, at jeg blev meget smigret.

Rollen som Judy Garland skal spilles af skuespillerinden Betty Glosted, og hun har lovet Keld Heick at øve med ham i god tid, inden de egentlige prøver på forestillingen finder sted.

– Så jeg er i gode hænder. Og jeg arbejder jo også sammen med rigtige skuespillere i vores Four Jacks-gruppe (Jesper Lohmann, Jesper Asholt og Stig Rossen, red.), og dem har jeg fået mange gode fif af.

Før Keld Heick skal spille med i Judy Garland-forestillingen i Nyborg, tager han sammen med Four Jacks-holdet fat på endnu en turné, der hedder ‘No More Jacks’, og de indleder i september med to forestillinger på Det Kongelige Teater, hvor HER&NUs udsendte har sat Keld Heick i stævne.

– Så får jeg da en forsmag på at være rigtig skuespiller, når jeg skal optræde på den scene, hvor så mange store danske skuespillere har optrådt.

LÆS OGSÅ: Kendt komiker indrømmer tilbagefald med hashmisbrug

LÆS OGSÅ: Kendall Jenner fanget i babydrama

Aldrig set hende live

Selvom Keld Heick i begyndelsen af musikkarrieren var pigtrådsmusiker og siden blev dansktopsanger, har han altid været en stor fan af Judy Garland og den musikgenre, hun repræsenterer.

– Jeg skulle have set hendes sidste koncert i Falkonercentret i 1969, men jeg havde desværre et job, så jeg fik aldrig set hende live, fortæller han.

Om et år kommer Keld Heick så alligevel tæt på Judy Garland i den forestilling, der bliver hans debut som rigtig skuespiller.

– Jeg er allerede lidt nervøs ved tanken, men jeg glæder mig også, slår han fast.

LÆS OGSÅ: Birgitte Hjort Sørensen droppede udlandskarriere: Følte mig rodløs

LÆS OGSÅ: Hans Pilgaard: Jeg er hygge-hypokonder

LÆS OGSÅ: Cecilie Beck taler ud om skilsmisse: Kærligheden forsvandt

Læs mere om