Kattekvinden Sophie Løhde blev omvendt: Nu elsker jeg hunde

Der skulle ikke meget til for at omvende den katteglade Sophie Løhde.

Af Helle Bill Madsen - 6. august 2022 kl. 9:55

Kattemennesket Sophie Løhde blev hurtigt omvendt, da hun for syv år siden mødte kæresten, Ole Palmå, som havde den hvide golden retriever, Baeley, og trekløveret flyttede sammen.

LÆS OGSÅ: Jonas Vingegaard fortsætter på tv

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Mascha Vang bliver gift…

Da Baeley for to år siden blev syg med nyresvigt og måtte aflives, besluttede parret hurtigt, at de ville have hund igen. Tilfældet ville, at Oles kollega havde en golden retriever, som skulle være far til et kuld hvalpe. Derfra fik de Abbey. Hun nyder, at parrets hjem kun ligger et stenkast fra Sletten Strand ved Humlebæk.

LÆS OGSÅ: Stor i slaget: Elvira køber dyrt sommerhus

Ole og Sophies første hund, Baeley, blev 11 år. – Man skal selv have haft hund for at forstå, hvor ked af det man bliver, når den dør. Den er jo familiens bedste ven, som pludselig mangler. (Foto: Privat)

– Jeg er vokset op med katte, så det er noget helt andet. Min mor er ikke så vild med hunde, men hun kalder da Abbey for en ”hundemis”, og det er vist den største ros, man kan få fra min mor, kattemennesket. Jeg er vokset op med hankatten Sophus. Han var en rigtig vildbasse, men blev blid på sine gamle dage. For en travl politiker og direktør i en fodboldklub kræver det rigtig god planlægning for Sophie og Ole at have hund. Abbey bliver derfor luftet af to piger hver eftermiddag, ligesom flere andre fra lokalområdet er søde til at hjælpe efter behov.

LÆS OGSÅ: Lykke på landsholdet: Far igen

Selv om Abbey har nogle helt vidunderlige bedende øjne og er fuld af charme, så er der strenge regler i huset.

– Hos os sover hunden ikke i sengen. Abbey har sin egen seng. Og hun får ikke mad fra bordet, for hun skal ikke have dårlige vaner. Hun får ikke rester, kun tørkost. Det er sundest for hende. Hvis det går højt for hende, får hun et ben nede fra den lokale slagter i Humlebæk. Så er der fest og ro.

– Vi har lært en masse mennesker at kende, kun fordi vi har hund. Man kender alle, men ofte ved man faktisk kun, hvad hunden hedder, og ikke hvad ejeren hedder. (Foto: Bo Nymann)

Hun er en udbryderkonge

Navnet Abbey kom lidt som en sniger for Sophie.

LÆS OGSÅ: ‘Alene sammen’-stjerne afslører ny kæreste

– Vi diskuterede mange hundenavne og havde en hel liste, som vi sorterede i. Da vi så hende første gang, spurgte opdrætterne, hvad hun skulle hedde, og så får Ole sagt: ”Hun skal hedde Abbey”, og jeg sagde: ”Det har vi da ikke aftalt”. Men efter det kunne vi jo ikke lave det om, og så var det Abbey.

– Vi kan ikke gå til stranden, uden at Abbey skal i vandet. Hun begynder at trække allerede oppe på vejen. (Foto: Bo Nymann)

Huset i Sletten har en skøn, helt lukket have.

– Retriever-instinktet i hende slår ikke fejl. Hvis ikke vi sørger for, at hele haven er hegnet ind, så er hun udbryderkongen, siger Sophie Løhde.

Og med retriever-instinktet følger også sjove episoder og små kampe.

LÆS OGSÅ: Hemmelighedsfulde Lisbet Dahl: Klar til comeback

– Vi har gået på hundeskole på to hold, men hun er ikke så flink til at huske, hvad hun lærer, og kommer der en sæson mere, skal vi af sted igen. Man lærer en masse gode ting på hundeskolen, som jeg varmt kan anbefale til alle, der får en hund. Abbey er ikke en mønsterhund. Hun er det sorte får i klassen. De andre hunde kunne sidde fuldstændigt roligt, og Abbey styrtede bare rundt: ”Se mig, se mig”. Man skal også prøve at lægge mad, som de ikke må blive fristet af. Det kan en golden retriever bare ikke. Er der mad, så er der mad, fortæller Sophie grinende og klapper Abbey kærligt.

– Vi valgte golden retriever, fordi den er god til både børn, fremmede og andre hunde. Hun kunne aldrig finde på at snappe efter eller bide nogen. (Foto: Bo Nymann)

Læs mere om